Görüş Bildir
Haberler
Film Tadındaki Anlatımlarıyla Bir Çırpıda İzlenebilen 15 Mini-Dizi Önerisi

Film Tadındaki Anlatımlarıyla Bir Çırpıda İzlenebilen 15 Mini-Dizi Önerisi

EC was here.
06.01.2016 - 17:21 Son Güncelleme: 09.01.2016 - 16:44

Film tadındaki mini-diziler 1 sezonu geçmiyor ve genelde 4-10 bölüm arası sürüyor. Bazılarının 6 sezonluk bir dizinin bıraktığı etkiden fazlasını sunabildiği bu dizilere de kesinlikle bir şans verilmeli. 👍

Not: Herhangi bir sıralama yapılmamıştır. Birkaç sezon süren Black Mirror, Sherlock Holmes gibi seriler dahil edilmemiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kardeşler Takımı / Band of Brothers (2001)

1. Kardeşler Takımı / Band of Brothers (2001)

IMDb: 9.6

Kardeşler Takımı, tarihçi ve biyografçı Stephen Ambrose'un yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisidir. Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. 

Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir.

2. Aşk ve Gurur / Pride and Prejudice (1995)

2. Aşk ve Gurur / Pride and Prejudice (1995)

IMDb: 9.1

Jane Austen'ın klasik romanından uyarlanan mini-dizide Lizzie ve Bay Darcy arasında aşka giden yolda gurur ve önyargıların neden olduğu gelgitler başarılı bir şekilde işleniyor.

3. Childhood's End (2015)

3. Childhood's End (2015)

IMDb: 7.1

20. yüzyılın sonlarında ABD ile Sovyetler Birliği askeri nedenlerle uzaya ilk aracı göndermek için yarış halindedir. Ancak tam bu sırada uzaylılar Dünya’mızı ziyarete gelir. Bir gün birdenbire dünyanın çeşitli şehirlerinin üstünde uzay gemileri belirir. İnsanların uzaya gitme yarışı da ister istemez yarıda kalır. 1 hafta sonra, henüz kendilerini göremediğimiz uzaylılar insanlığın sona ermesini engellemek için Dünya’daki uluslararası ilişkileri gözlemleyeceklerini ilan eder.

Arthur C. Clarke'ın eserinden uyarlanan dizi, özellikle de bilim-kurgu hayranları için bulunmaz bir nimet.

4. Taken (2002)

4. Taken (2002)

IMDb: 7.9

Steven Spielberg yapımı 10 bölümlük bu bilim-kurguda İkinci Dünya Savaşı'ndan günümüze kadar uzaylı yaratıklar ile karşı karşıya kalmış üç aile ve bu ailelerin günümüze kadar gelen jenerasyonlarının hayatları anlatılıyor.

Taken, en iyi mini dizi dalında Emmy ödülü kazanmış ve en iyi mini dizi dalında Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.

5. Angels in America (2003)

5. Angels in America (2003)

IMDb: 8.3

1985 yılı New York'unda Amerika'nın muhafazakar ve güçlü olmak konusunda büyük adımların attığı dönemde hastalık, zıtlıklar, hayaller, politika, ihanet, din, mezhep, pişmanlık, bastırılmışlık, ırk ve seks ayrımcılığı, muhafazakarlık, özgürlük, hoşgörüsüzlük, yaşama bağlılık, güç gibi kavramlar üzerine bir hikaye konu ediliyor.

21 Emmy ödülü kazanan dizide Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson, Mary-Louise Parker gibi önemli oyuncular yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mildred Pierce (2011)

6. Mildred Pierce (2011)

IMDb: 7.7

Mildred Pierce bizi Büyük Buhran dönemi Amerikası’nda, California Glendale’de yaşayan orta sınıf bir ailenin evine davet ediyor. Esere adını veren Mildred Pierce, ekonomik buhrandan nasibini alan ailesini geçindirmek adına birbirinden leziz pastalar, tartlar yapıp komşulara satıyor ve onu aldatan işsiz kocasıyla yüzleşmek için doğru zamanı bekliyor. Cesaretini toplayıp kocasıyla vedalaştığında da elinde üç beş kuruş, iki kızıyla baş başa kalıp, hayalini bile kurmadığı bir hayat mücadelesine başlıyor.

Kate Winslet’ın oyunculuğuyla yine hayran bıraktığı dizi, 5 Emmy Ödülü ve 2 Altın Küre’yle başarısını taçlandırmıştı.

7. John Adams (2008)

7. John Adams (2008)

IMDb: 8.7

HBO yapımı bu mini dizi ABD'li tarihçi David McCullough'un John Adams isimli kitabından uyarlanmıştır. John Adams rolünde Paul Giamatti'nin oynadığı dizi 13 Emmy ve 4 Altın Küre kazanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki ilk Başkan Yardımcısı ve 2. Başkan olan John Adams'ın hayatı anlatılmaktadır.

8. Yüzyılın Fırtınası / Storm of the Century (1999)

8. Yüzyılın Fırtınası / Storm of the Century (1999)

IMDb: 7.4

Stephen King romanından uyarlanan Yüzyılın Fırtınası'nda yine King'e has bir atmosfer hakim: Uzaklarda bir kasaba, gizemli bir adam, çatışma içindeki insanlar... Bir liman kasabasında görülmemiş bir fırtınayla birlikte kötücül güçleri olan biri gelir ve kasaba halkından talepte bulunur: 'Bana istediğimi verirsen, ben de giderim.' Bu istediği şey ise hiçbir insanoğlu tarafından yapılabilecek bir şey değildir.

9. Emma (2009)

9. Emma (2009)

IMDb: 8.2

BBC yapımı Jane Austen uyarlamasında etkileyici ve ayrıcalıklı bir kadın olan Emma’nın babası ve çocukluk arkadaşı Bay Knightley’in onaylamayan bakışları altında çöpçatanlığa soyunmasını izliyoruz. Kendisinden daha az ayrıcaklı olan Harriet Smith ile tanışan Emma, ona dengi bir adam bulmaya çalışırken bu sefer işler planladığı gibi gitmeyecektir. Zira asla evlenmeyi düşünmeyen, ama burnunu başkalarının aşk hayatlarına sokmaktan büyük keyif duyan Emma kendi tuzağına düşüp aşık olacak, daha önce tecrübe etmediği aşk hakkında aslında hiçbir fikri olmadığını görecektir.

10. Generation Kill (2008)

10. Generation Kill (2008)

IMDb: 8.7

Bir savaş muhabiri olan Evan Wright'ın aynı isimli romanından uyarlanan Generation Kill, HBO yapımı bir savaş mini-dizisidir.

Rolling Stone muhabiri Evan Wright'ın Amerikan ordusuna ait keşif birliği ile birlikte geçirdiği 21 günü tüm gerçekliğiyle anlatıyor. Olayların siyasi yönünden daha çok askerlerin savaşta yaşadıklarına, savaş hakkındaki düşüncelerine değiniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The White Queen (2013)

11. The White Queen (2013)

IMDb: 7.8

Philippa Gregory'nin The Cousins War isimli tarihi kitap serisinden uyarlanmış olan The White Queen'in hikayesi 1464 yılında başlıyor. Tudor Hanedanlığı hükümdarlığının henüz başlamadığı dönemler... York Hanedanlığı'nın da Lancaster Hanedanlığı'nın da tahtta gözü var. Yorklar'dan genç ve yakışıklı IV. Edward tacı giyiyor. Ancak Edward, düşman aileden olan Elizabeth'e aşık olunca işler karışıyor.

12. Savaş ve Barış / War and Peace (2016)

12. Savaş ve Barış / War and Peace (2016)

IMDb: 8.2

1804 yılında başlayan olaylarda Çarlık dönemi Rusya'sı ile Napolyon dönemi Fransa'sının savaşları ve devamında gelişen olayların konu edildiği, Tolstoy'un klasik romanından uyarlanan dizinin ilk bölümü birkaç gün önce yayınlandı ve oldukça beğeni topladı. BBC'nin son yıllardaki en iyi mini-dizilerinden olduğu söyleniyor.

13. Büyük Sürgün Kafkasya (2015)

13. Büyük Sürgün Kafkasya (2015)

IMDb: 8.8

TRT'nin büyük bir bütçeyle sinema tadında yayınladığı 4 bölümlük dizideki olaylar 1944 yılında gerçekleşiyor. II. Dünya Savaşı sırasında, Kızıl Ordu'nun başkomutanı Stalin'in sert politikası yüzünden sürgüne maruz kalan Ahıska Türkleri'nin dramatik hikayesinin anlatıldığı dizi, Gürsel Balcı'nın Sınırdaki Sır ve Fırat Sünel'in Salkım Söğütlerin Gölgesinde adlı romanlarından uyarlanmıştır.

14. Tess of the D'Urbervilles (2008)

14. Tess of the D'Urbervilles (2008)

IMDb: 7.8

Fakir bir köylü kızı olan Tess, babası tarafından zengin akrabalarının yanına gönderilir. Babası içten içe uzaktaki akrabalarının kızını da kendilerinden görüp, ona sonsuz gibi gelen zenginliklerine ortak edeceklerini ummaktadır. Oysa işler hiç de umduğu gibi gelişmez. 

Thomas Hardy'nin aynı adlı romanından uyarlanan yapımda Gemma Arterton ve Eddie Redmayne başrollerde.

15. Kayıp Oda / The Lost Room (2006)

15. Kayıp Oda / The Lost Room (2006)

IMDb: 8.3

Sunshine Motel'in 10 numaralı odası ve bu odayı açan bir anahtar... Bu oda sıradan bir oda değil! Bu odanın kapısı bilinmedik bir gizeme ve tehlikeye açılıyor. Gizemli olan sadece motel odası ve anahtar da değil, bu odaya ait olan her şey sıra dışı ve akıl almaz. Ancak gizemlerle dolu bu oda ve anahtar 1960′tan bu yana kimsede güzel anılar bırakmadı. Şimdi bu tehlikeli anahtar Joe Miller’da.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
324
267
73
27
24
24
23