Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Ülker 67-59 Galatasaray Liv Hospital

Fenerbahçe Ülker 67-59 Galatasaray Liv Hospital

Fatih
27.05.2015 - 22:54

Galatasaray Liv Hospital'ı 67-59'luk skorla geçen  seride durumu 2-1'e getirdi ve adını yarı finale yazdırdı.

Türkiye Basketbol Ligi play-off serisi çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital serinin 3. maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 67-59 kazanan Fenerbahçe Ülker yarı finale yükseldi. Serinin ilk maçını Ülker Arena’da Fenerbahçe Ülker 93-76 kazanırken ikinci maçı evinde oynayan Galatasaray Liv Hospital karşılaşmayı 70-69 kazanarak seriyi üçüncü maça taşımayı başarmıştı. Serinin üçüncü maçında hata yapmayan Fenerbahçe Ülker durumu 2-1’ getirdi ve yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe Ülker’in yarı finaldeki rakibi Pınar Karşıyaka olacak. Galatasaray Liv Hospital’da sakatlıkları olan Ender Arslan, Vladimir Micov ve Martynas Pocius sakatlıkları sebebiyle takımlarını kenardan desteklediler.

Fenerbahçe tribünlerinin bir kısmı istifa” pankartı açarak Fenerbahçe yönetiminin aleyhinde tezahüratlarda bulundu. Salondaki diğer taraftarlar ise bu tezahüratlara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Liv Hospital iyi başladı

Galatasaray Liv Hospital iyi başladı
Galatasaray Liv Hospital iyi başladı

Karşılaşmaya hava atışını kazanan Galatasaray Liv Hospital başlarken, karşılaşmanın ilk sayıları Melih Mahmutoğlu’ndan geldi. Bogdanovic’in 3’lüğü ile skoru 5-0 yapan Fenerbahçe Ülker ‘in sayılarına Galatasaray Kerem Gönlüm ile cevap verdi. Sinan Güler’in 3’lüğü ise 3 dakika geride kalırken skoru 5- 5 yaptı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk 5 dakikayı Galatasaray Liv Hospital 10-8 önde kapattı. İki ekibin de düşüş yüzdeyle oynadığı ilk çeyrek Galatasaray Liv Hospital’ın 15-14 üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe Ülker kontrolü eline aldı

Fenerbahçe Ülker kontrolü eline aldı
Fenerbahçe Ülker kontrolü eline aldı

İkinci çeyrek Sinan Güler’in attığı 3’lük ile başladı. Fenerbahçe Ülker’in ilk sayıları ise 3 dakika sonra geldi ve farkı 2’ye indirdi: 18-16. İkinci periyotun ilk 5 dakikası Galatasaray Liv Hospital’ın 24-19 üstünlüğü ile geçildi. Moladan etkili dönen Fenerbahçe Ülker 5-0’lık seri yakalayarak durumu 24-24 yaptı. İlk yarının bitimine 2:30 kala Melih Mahmutoğlu’nun arka arkaya attığı 5 sayı skoru 29-26 yaparken bu seri Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman’a mola aldırdı. İlk yarının bitimine 1:20 kala Galatasaray Liv Hospital oyundaki ilk değişikliğini yaptı ve Patrick Young’In yerine Nikolov oyuna dahil oldu. İlk yarının sonlarına doğru taraftarının da desteği ile oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı 36-26 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısı Melih Mahmutoğlu’nun sayısı ile başladı. Galatasaray Liv Hospital ise 3. Çeyrekteki ilk sayılarını geride kalan 3 dakikanın ardından bulabildi ve skorus 40-29’a getirdi. Maçın 2. Yarısında kısıtlı rotasyonu sebebiyle sıkıntı yaşayan Galatasaray Liv Hospital sayı bulmakta zorlandı ve maçtaki sayı farkı arttı. Ev sahibi Fenerbahçe Ülker üstün oynadığı 3. çeyreği de önde tamamlayarak son çeyreğe rahat girdi: 52-40

Dördüncü çeyrek Emir Preldzic’in isabetli 3’lük atışı ile başladı. Galatasaray Liv Hospital ise Emir’in 3 sayılık basketine Patrick Young’ın basket faulüyle cevap verdi. Zoran Erceg ile bir 3 sayılık atış daha bulan Galatasaray Liv Hospital uzun süre sonra farkı tek hanelere indirdi: 55-46 Son çeyreğe etkili başlayan konuk ekip Galatasaray farkı 7 sayıya indirince Obradovic molayı aldı. Moladan Melih Mahmutoğlu’nun 3’lüğü ile dönen Fenerbahçe Ülker nefes aldı ve maçtaki üstünlüğünü tekrar ele geçirdi. Karşılaşmada son 5 dakikaya Fenerbahçe Ülker’in 60-48 üstünlüğü ile girildi.

Maçın son bölümünde daha zengin bir rotasyonla oynamanın da avantajıyla üstünlüğü bırakmayan sarı lacivertli takım, sahadan 67-59'luk galibiyetle ayrıldı ve seriyi 2-1'le geçerek yarı finalde Pınar Karşıyaka'nın rakibi oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0