Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor

Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor

Enver K.
30.11.2015 - 18:21 Son Güncelleme: 01.12.2015 - 08:46

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe evinde konuk ettiği Trabzonspor'u 2-0 yendi. Goller Nani ve Fernandao'dan geldi. 30 puana yükselen Fenerbahçe, Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada liderlik koltuğuna oturdu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: "İşimizi doğru yaptığımızı gösteriyor"

Pereira: "İşimizi doğru yaptığımızı gösteriyor"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-0'lık Trabzonspor galibiyetini yorumladı.

'Son 6-7 karşılaşmada oynadığımız maçlarla aynı seviyede bir oyun sergiledik. Her zaman aynı kimlikle sahada olmayı başardık. Önde basıyoruz ve topu kaybettiğimizde o tepkiyi çok iyi veriyoruz. Bugün sahaya rakibi domine etmek için çıktık ve düşündüklerimizi tam anlamıyla gerçekleştirdik. Birçok pozisyona girdik, daha fazlasını da atabilirdik ama bundan daha önemlisi rakibimize pozisyon vermememizdi.' dedi.

Pereira, ikinci gol sonrası yaşadığı coşkulu sevinçle ilgili, 'Böyle bir sevinç yaşamam doğaldır. Asıl amacım taraftarımıza teşkkür etmekti. Golden sonra onlara döndüm ve onların mutluluğunu görmek istedim. O an onları gerçekten mutlu edebildiğimizi gördüm. Taraftarımız da bu takımın bir parçası. Gol sevinçlerimizi hep birlikte kutlamamız gerekiyor. Bu yüzden golleri onlara dönerek kutladım.' diye konuştu.

Portekizli teknik adam, eleştirilerin olduğu dönemde yapmış olduğu 'Sezon sonunda kimin güleceğini göreceğiz. Herkesle hesaplaşacağız.' açıklamasının hatırlatılmasının ardından ise, 'Sezon sonuna kadar bekleyelim. O zaman konuşalım sizle.' demekle yetindi.

Tekelioğlu: "Fenerbahçe maçında 11'e 11'e göre planımızı yapmıştık"

Tekelioğlu: "Fenerbahçe maçında 11'e 11'e göre planımızı yapmıştık"

Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye yenildiği karşılaşmanın ardından bordo-mavili takımın teknik direktörü Sadi Tekelioğlu çarpıcı açıklamalar yaptı.

Karşılaşmayı değerlendiren Sadi Tekelioğlu, 'Beklemediğimiz bir olayla karşılaştık, planımızı 11'e 11 yapmıştık. İlk yarıyı olumsuz bir durumla kapatmak istemedik. İkinci yarı Fenerbahçe'yi 60'tan sonra düşürebileceğimizi düşündük. Nitekim öyle oldu. İkinci yarı 60'tan sonra biz daha iyi oynadık değil de etkili olduk. Deplasmanda oynuyorsunuz, gol bulmak kolay olmuyor. Mücadele edip en iyi şekilde oynamaya çalıştık. İkinci golü yemeseydik belki puan alırdık. Gençlerbirliği-Gaziantepspor maçından esinlendik, ama yapamadık. Fenerbahçe'ye ger düştüğünü zaman skoru çevirmek zor. Bana göre göre ikinci yarı taktiğimiz tuttu ama ilk yarı tutmadı' dedi.

Gökhan Gönül ile arasında yaşana ngergnilik hakkında konuşan Sadi Tekelioğlu, 'Üzücü bir olay oldu. Bu Gökhan, Hacettepe'de oynarken, Trabzonspor'a gelmesi için önayak olanlardanım. Orada Markovic faul yaptı, Salih'in sarı kartı vardı, onu kurtarmak için Salih'i çekmeye çalıştım. O geldi Salih'i itti, ben de ona 'Sen nereden yetiştin?' dedim. Maalesef futbol böyle, Hacettepe'den Fenerbahçe'ye gelince böyle oluyor' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor

Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor

Mücadeleye ev sahibi ekip Fenerbahçe, hızlı başladı. 11’de Nani takımını öne geçiren golü kaydetti. Robin Van Persie sol kanatta topu kontrol edip ardından pasını aktardı. Diego savunmanın arkasına iyi bir pas gönderdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Alper Potuk ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde bulunan Nani, topun gelişine sert ve düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0

42’de Trabzonspor’da Alper Uludağ, rakibi Nani’ye arkadan bileğine doğru faul yaptı. Hakem,Deniz Ateş Bitnel, Alper Uludağ’a ikinci sarı kartını gösterdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci yarıda Fenerbahçe Tranbzonspor’un 10 kişi kalmasıyla rakip kalede baskı kurmaya başladı. 83’te kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Lazar Markovic ile Salih Dursun arasında yaşanan pozisyon sonrasında oyun kısa süreliğine durdu. Hakem Deniz Ateş Bitnel İki oyuncuyu yanına çağırıyor. Lazar Markovic’e sarı kartını gösterdi.

88’de Fenerbahçe Fernandao’yla durumu 2-0’a getirdi. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül pasını boş durumda bulunan Nani’ye gönderdi. Nani ceza sahasına girmeden sağ taraftan ortasını içeri attı. Aykut Demir’in markajından kurtulan Fernandao kafa vuruşunu yaptı. Top kaleci Onur Kıvrak’ın yanından ağlarla buluşuyor: 2-0 Fernandao bu sezon Lig’de 5.golüne imza attı. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe’nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Açık Mert Korkusuz, Sporx, Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
40
16
11
4
2
0