Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Öyküsü

Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Öyküsü

Fatih
27.04.2014 - 22:06

Her Şey Bir İmza ile Başladı

19. şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin şampiyonluk öyküsü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman ile yollarını ayıran Fenerbahçe, uzun süre görüşmeler ve aramalar sonrası Ersun Yanal ile anlaşarak sezona başladı. Yanal, Kocaman'ın takımını bozmadı ve transferleri de eski hocanın listesine göre yaptırdı.

Sezon başında UEFA'dan gelen men haberiyle sarsılan sarı lacivertliler, hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda yaptı. Burada Boluspor'u 4-0 mağlup etti. Bir diğer hazırlık maçı için Azerbaycan'a giden F.Bahçe, Hazar'ı 4-0 mağlup etti. Son hazırlık maçında PSV'ye 2-0 mağlup oldu.

CAS'tan gelen haberle Şampiyonlar Ligi elemelerine katılan Fenerbahçe, Salzburg'u eleyerek son eleme turuna kalmayı başardı. Salzburg maçından 5 gün sonra, uzun süre 10 kişi götürdükleri maçta Süper Kupa'yı G.Saray'a kaybetti.

Süper Kupa'nın ardından lige başlayan Fenerbahçe, Emre ve Yobo'nun golleriyle 2-0 öne geçtiği maçı, oldukça kötü bir son 30 dakikanın ardından Konyaspor'a 3-2 ile kaybetti. Üstelik bu maçta Mert Günok, son dakikalarda bir de penaltı kurtarmıştı.

Arsenal'i sahasında ağırlayan Fenerbahçe, 3-0 mağlup olarak üzüldü. Dönüşünde Eskişehirspor ile oldukça zorlu bir maça çıkan Fenerbahçe, ölüp ölüp dirildiği maçta Kuyt'ın golü ve Mert'in çıkardığı penaltıyla 3 puana uzandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deplasmanda Arsenal'e iyi oynayan ancak 2-0 kaybeden Fenerbahçe, Kadıköy'de Sivasspor'u ağırladı. Sivasspor'u ilk yarıdaki üstün oyunla geçen sarı lacivertliler, devreyi 3-0 önde kapattı. İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe maçı 5-2 kazandı.

CAS'tan gelen 2 yıl men cezasını onama kararıyla sarsılan Fenerbahçe, bu moral bozukluğuyla Kasımpaşa maçına çıktı. Maç oldukça zorlu başladı. Kasımpaşa 2 kez öne geçti ama Webo'nun 90. dakikadaki golü F.Bahçe'yi hayata bağladı.

5. haftada rakip Elazığspor'du. Sow'un 18'e geri dönüşüyle patlaması bir oldu. Moussa Sow'un hat-trick yaptığı maçta, rahat oyun ve 4-0 gibi net bir skorla üç puana uzanan sarı lacivertliler oldu.

Sarı lacivertliler eylül ayının son maçı için Ankara'daydı. Gençlerbirliği'ne karşı çok zor bir 90 dakika oynandı. Geçen sezon şampiyonluğ 19 Mayıs'ın çimlerinde bırakan Fenerbahçe, Kuyt'ın 60. dakikadaki golüyle 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

7. haftada rakip Trabzonspor'du. 3 puandan daha fazla anlam ifade eden bu maç, oldukça gergin bir havada oynandı. Trabzonspor'un maç boyu iyi kapandığı mücadelede, sarı lacivertliler pozisyona dahi giremedi ve maç 0-0 bitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, milli aranın ardından 20 Ekim'de Kayseri'deydi. Sow'un 9. dakikadaki golüyle öne geçen sarı lacivertliler, 22'de Azofeifa'nın frikiğiyle sarsıldı. Ancak, şampiyonluğun meşalesi Kuyt'ın ortasında Emenike'nin Fenerbahçe formasıyla attığı ilk golle birlikte yanmaya başladı.

Kadıköy'e dönen Fenerbahçe'nin rakibi bu kez Gaziantepspor'du. Kayseri'de perdeyi kapatan Emenike, bu kez Kadıköy'de perdeyi açan isim oldu. Sow devam etti, 75'te fark 1'e inse de Emenike 85'te tekrar sahneye çıkarak 3 puanı getirdi.

İlk haftadaki kazanın ardından 8 maçta 22 puan toplayan Fenerbahçe, Bursa'ya, ligin en zor deplasmanlarından birine gitti. Ferhat Kiraz'ın golüyle geri düşen Fenerbahçe, Webo'nun 63'teki golüyle skoru eşitledi. 83'te Emenike ile öne geçti. Tam '3 puan bizim' derken, Batalla 90+1'de Volkan'ın büyük hatasıyla eşitliği sağladı. Son olarak sahneye çıkan eski Bursalı Egemen oldu!

Kadıköy'de rakip Galatasaray'dı. Tribünler hıncahınç doluydu. Maç beklenenin aksine oldukça sakin ve temkinli başladı. İlk hatayı yapan Chedjou oldu. Penaltı noktasına gelen Emre, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. G.Saray'ın etkili olamadığı maçta Webo, Baroni'ye 'Al da at' dedi, fark 2 oldu. Son dakikalarda topun başına gelen Melo penaltıyı kaçırınca, dünya derbisinin galibi 2-0'la Fenerbahçe oldu. G.Saray ile puan farkı 9'a çıktı.

Derbi zaferinin ardından Antalya'ya giden Fenerbahçe, Webo ile henüz maçın başında öne geçti. Diarra, devre biterken maçı eşitledi. Sinir harbi şeklinde geçen ikinci yarının son anlarında Moussa Sow sahneye çıktı ve 90+2'de Fenerbahçe'ye 3 puanı getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekrar Kadıköy'e dönen Fenerbahçe'nin rakibi bu kez Beşiktaş'tı. F.Bahçe daha iyi oynayan tarafken, Olcay Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Santra yapılır yapılmaz Emenike skoru eşitledi. F.Bahçe tam 'Bu maç benim' derken, Meireles'in kırmızı kartı geldi. Kırmızıdan dakikalar sonra Sow sahneye çıktı ve F.Bahçe'yi öne geçirdi.

Devre bitmek üzereyken Hugo Almeida'nın Kadıköy'ü şoka uğratan 2 golü geldi ve Beşiktaş soyunma odasına 3-2 önde gitti. Penaltı itirazları, verilmeyen gol derken Necip 69'da kırmızı gördü. F.Bahçe 1 kişi eksik de olsa rakibini sürklase ettiği 45 dakikadan sadece 1 gol çıkarınca sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Kupada Fethiye'ye elene Fenerbahçe bu kez ligin zorlu deplasmanlarından Rize'deydi. Kweuke'nin 11. dakikada gelen golü takımı sarstı. Fenerbahçe oyuna ortak olmakta zorlandığı devreyi Cristian'ın frikik golüyle eşit kapattı. Korakor geçen ikinci yarıda, sahneye Webo çıktı ve 83'te attığı golle Fenerbahçe'ye çok kritik 3 puanı getirdi. Bu golle en yakın rakibe atılan puan farkı 8 oldu.

Kadıköy'e dönen Fenerbahçe'nin karşısında, ligin 'sempatik' takımı Akhisar vardı. Konuk ekip 24'te 10 kişi kalınca Fenerbahçe rahatladı. Rahat geçen 65 dakikanın ardından skorbordda 4-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü görünüyordu.

Karlı havada ligin zor deplasmanlarından birine çıkan Fenerbahçe, oyun olarak bir türlü istediğini sahaya yansıtamadı. Karabükspor, Tolunay Kafkas ile daha diri, daha güçlü bir takım haline gelmişti. Fenerbahçe sahadan 2-1 mağlup ayrıldı, ancak buna yol kazası olarak bakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, ilk devrenin son haftasında Kayserispor'u ağırlıyordu. İlk yarı 0-0 bitti. Ancak, ikinci yarı tam bir şov vardı. Cristian'ın penaltısından saniyeler sonra Bobo skoru eşitledi. Son yarım saate girilirken Sow perdeyi açtı, Mehmet Topal, Emenike derken Caner'in müthiş golüyle perde kapandı, 5-1!

Devreye gidilirken Fenerbahçe 41 puanla lider, Galatasaray 33 puanla ikinci, Beşiktaş ise 29 puanla üçüncü sıradaydı. Sarı lacivertlilerin rakipleri, puan farkının ineceğini düşünüyor, kendi maçlarını da hesaba katarak puan farkını 3 eksik sayıyordu.

İkinci devre Konyaspor maçıyla açıldı. F.Bahçe, maça kötü başladı, Djalma'nın 22'de gelen golü bu duruma tuz biber ekti. Bruno Alves'in devre sonunda gelen kafası eşitledi, Egemen 80'de galibiyet golünü attı ama 2 zorlu deplasman öncesi Fenerbahçe'nin oyunu kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Fenerbahçe, 2 zorlu virajtan ilki için Eskişehir'deydi. Eski dost Bienvenü 28'de harika bir aşırtmayla yeni takımını 1-0 öne geçirdi. Kuyt 41'de eşitliği getirdi ancak sarı lacivertliler kötü oynuyordu. Bu oyunun cezası, 82'de Erkan Zengin'in plasesiyle geldi. Puan farkı şubat ayının ilk günü 7'ye düştü.

Fenerbahçe bu kez Sivasspor'un konuğuydu. Sarı lacivertliler, iyi başladı, pozisyonlar kaçırdı, her şey iyi giderken, net penaltı verilmedi. O pozisyonun dönüşünde hakem Yunus Yıldırım Egemen'in müdahalesine faul dedi, sarı kart çıkardı, Egemen adeta çıldırdı. Hakem kırmızı kartı verdi. Aslında maç 21. dakikada Fenerbahçe için bitti. Skoru 58 ve 81'de ev sahibinin golleri belirledi. Fark 9 Şubat'ta 4 puana düştü, ancak Galatasaray farkın 1 olduğunu söylüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Puan farkının 4'e düşmesiyle gerginleşen Fenerbahçe, İstanbul'un güçlü semt takımı Kasımpaşa'yı ağırladı. İlk yarı tempolu, istekli ancak yetersiz bir oyunun ardından 0-0 bitti. Emre 64'te güzel bir golle F.Bahçe'yi öne geçirdi ancak 79'da Malki eşitliği sağladı. Kabus başlamadan, henüz 81'de Bekir golü attı ve F.Bahçe'yi rahatlattı. Puan farkı Beşiktaş ile 5, Galatasaray ile 6 oldu.

Fenerbahçe bu kez Elazığspor'un konuğuydu. Denk ve agresif geçen ilk yarının son dakikalarında Elazığspor, tartışmalı bir pozisyonun ardından 1-0 öne geçti. F.Bahçe gol ararken, 58'de bir tartışmalı pozisyonun daha ardından Cristian atıldı. 82'de Mehmet Topal skoru eşitledi ancak sarı lacivertliler son saniyede bu kez de penaltı itirazları sonucu değiştirmedi. Puan farkı 4'e indi.

Puan farkının azalmasıyla gerginleşen Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni konuk etti. İlk yarısı 0-0 biten maçta, Fenerbahçe ikinci yarıya tempolu, agresif ve istekli başladı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır 2 kere penaltı noktasını gösterdi, Emre skoru belirledi. G.Saray deplasmanda puan kaybedince puan farkı 6 oldu.

10 Mart'ta Fenerbahçe, Trabzon deplasmanındaydı. Gerginlik maçın ilk düdüğünden önce başladı, sahaya sürekli yabancı madde yağdı. Emenike'nin 23'te gelen golünden sonra olaylar iyice patlak verdi. Kale arkasındaki fileler indirildi, Volkan'ın ayağının dibine bir duran top esnasında 45+10. dakikada yanıcı maddeler yağınca hakem Bülent Yıldırım maçı tatil etti. TFF maçı daha sonra 3-0 tescil etti.

Trabzon'dan 45 dakikada 3 puan çıkaran Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor'u ağırlıyordu. Kuyt'ın ilk yarıda gelen golü takımı rahatlattı. Oyunu rölantiye alan Fenerbahçe, 56'ta Edinho'nun penaltı golüyle irkildi. Caner Erkin maçın krize girmesine mani oldu ve soldan harika getirdiği topla Emenike'ye golü attırdı. F.Bahçe puan farkını 8'e çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, bu kez zorlu geçmesi beklenen Gaziantep deplasmanındaydı. Ancak Emenike bu maçı tek başına almaya kararlıydı. Emenike, kişisel becerisi ve gücüyle 10 ve 34'te skoru 2-0 yaptı. Gol için çok savaşan Sow, 76'da skoru belirledi. 24 Mart akşamı G.Saray ile puan farkı 11, Beşiktaş ile 10'du.

Fenerbahçe, yine zorlu geçmesi beklenen maçta Bursaspor'u ağırladı. Bursaspor direnç gösteremeden 17'de Fenerbahçe Kuyt ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle ancak tedirgin bir havayla devam eden maç Sow'un 75, Webo'nun 86'daki golleriyle rahatladı. 3-0 kazanan Fenerbahçe, puan farkını 13'e çıkardı. Şampiyonluk gelmek üzereydi...

Fenerbahçe, büyük derbi için Arena'daydı. Dirsekler, tekmeler, ardı arkası kesilmeyen kartlar derken kaptan Emre 40'da kırmızı gördü. 10 kişi kalan Fenerbahçe, sürekli düdükle duran maçta Sneijder'in 9. dakikadaki golüne cevap veremedi. Maçın en çok konuşulan ismi hakem Bülent Yıldırım oldu. Puan farkı 10'a indi.

Fenerbahçe, Antalyaspor ile Kadıköy'de şampiyonluk yolundaki en önemli maçlarından birine çıktı. Caner 21'de frikikle takımı öne geçirdi, Isaac 27'de skoru eşitledi. Puan farkı takımın rahat oynamasını sağlıyordu ama maç da sıkıntıdaydı.

68 ve 89'da Kadlec, 90'da Sow sahneye çıktı, Fenerbahçe 4-1 kazandı. G.Saray'ın Sivas'a yenilmesi, Beşiktaş'ın Konya ile berabere kalması sonrası fark en yakın takipçi Beşiktaş ile 12'ye çıktı. 13 puan geride kalan G.Saray hedefini 2'incilik olarak belirledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine oldukça sakin başladı. Kuyt'ın pası Sow'un golüyle 1-0 öne geçildi ama takım bu sezon çokça olduğu gibi tedbirli oynak ile kontak kapatmak arasında ayrım yapamayınca Beşiktaş beraberliği buldu. Ancak, derbi 1-1 bitince, Rizespor maçına 1 puan yetecek halde Kadıköy'e gidildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
3
3
1
1
0