Görüş Bildir
Haberler
Felsefe Grubu Mezunlarına Yeni Bir Umut Kapısı: Düşünce Eğitimi Dersi

Felsefe Grubu Mezunlarına Yeni Bir Umut Kapısı: Düşünce Eğitimi Dersi

Kanayan Bir Yara: Felsefe Grubu Öğretmen Atamaları

Felsefenin ülkemizdeki önemini düşündüğünüzde aklınıza ne geliyor? Hanginiz lisedeki felsefe dersinden bir şeyler hatırlıyor? Cevabı duyar gibiyim.. Bu haber, felsefenin Türkiye'deki bu hazin hikayesine bir son demek için yazılmıştır.

MEB Talim Terbiye Kurulu son aldığı kararla artık Düşünme Eğitimi dersinin tüm okullara zorunlu olarak verileceğini duyurmuştu. Hemen akabinde bu kararı referans alan felsefe grubu öğretmenleri kendi aralarında bir platform kurarak konuyu felsefeciler lehine çevirerek bu dersin aslında felsefe grubu mezunlarının vermesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Düşünüldüğünde haksız da değiller hani. Bu kadar felsefeci açıkta atanmayı beklerken bu gelişme onlar ve aileleri için harika bir fırsat.  Bu haberi en çok da aileler için yapıyoruz aslında :)

Bu süreçte onların yanında olduğumuzu Türkiye'nin asıl sıkıntısının düşünme ve empati eksikliğinden kaynaklandığını vurgulayarak kendilerine başarılar diliyor talep metinlerini de buradan paylaşıyoruz.

Herkesi felsefeye ve düşünceye davet ediyoruz.

Felsefeyle kalın... Düşünceden ayrılmayın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atanmayan Felsefe Grubu Öğretmenlerinin Feryadı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cimcimcimeee

Felsefe grubu öğretmenleri yıllardır adaletsiz bir atama daha doğrusu atanamama sistemi içerisinde yer almaktadır.Artık hak yerini bulmalı,felsefe grubu ders... Devamını Gör

Hicran Esat

Son derece faydalı dersleri seçmeli olan,esas konusu düşünme dersi için bile hak aramaya çıkan, 85 puan alıp yıllardır atanamayan ama eğitim kurultaylarında ... Devamını Gör

Ayca Can

Felsefe grubu öğretmenleri yıllardır mağdur. Dersin kazanımları doğrultusunda doğru olan, bu dersi felsefe grubuna teslim etmek olacaktır.