Görüş Bildir
Haberler
Fatih Terim: "Hangi Oyuncuya İnanıyorsam, Ona Şans Veririm"

Fatih Terim: "Hangi Oyuncuya İnanıyorsam, Ona Şans Veririm"

Enver K.
18.05.2016 - 21:34

A Milli Takım'ın EURO 2016 aday kadrosunu açıklayan Fatih Terim, kadro tercihi ve oyuncuların durumları hakkında açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Eskiden Volkan Demirel'e şans veriyordum, şimdi ise Volkan Babacan'a"

"Eskiden Volkan Demirel'e şans veriyordum, şimdi ise Volkan Babacan'a"

TRT Spor'a yaptığı açıklamalarda Volkan Demirel hakkında konuşan Terim, ''Eskiden Volkan Demirel'e şans veriyordum. Şimdi ise Volkan Babacan'a şans veriyorum. Ben kimse inanıyorsam, ona şans veririm. İleride Onur'u ve Harun'u oynatacağım. Volkan Demirel çok sevdiğim kalecilerden biri. Evladım, kardeşim gibi. Kendisiyle hiçbir sorunum yok. Onu milli takıma ilk kez davet eden de yine bendim. Milli takım, bir yıldızlar topluluğudur. Milli takıma gelen oyuncular, kendi takımlarının en iyi oyuncularıdır' ifadelerini kullandı.

"Ömer Toprak'ı almak istedim ancak kadroda Gökhan Töre var"

"Ömer Toprak'ı almak istedim ancak kadroda Gökhan Töre var"

Ömer Toprak'ı ise Gökhan Töre ile yaşadığı gerilim nedeniyle kadroya almadığını belirten Fatih Terim, ''Ömer Toprak'ı kadroda düşündük ancak Gökhan Töre de kadroda olunca bu şekilde karar verdik. Gökhan Töre daha çok genç. Kendisi hatasını anladı. Onu tabii ki de kadroya davet edeceğim. Biz tam 13 maçta hizmet etti ve daha sonra da edecek. Umarım bizimle birlikte Fransa'ya gelir ve mücadele eder.'' şeklinde konuştu.

"Burak Yılmaz için Zaccheroni ile konuşacağım"

"Burak Yılmaz için Zaccheroni ile konuşacağım"

Burak Yılmaz'ın durumu ile açıklamalarda bulunan Fatih Terim,  ''Burak Yılmaz ile dün konuştum. 2-3 aydır iyi bir durumda değil. Yavaş yavaş form tutmaya başladı. Fakat şu anda sıkıntı yaşadığı sakatlıkta değil. Muhtemelen fizik yapısında bir sorun yaşıyor. Amerikalı yardımcılarımız tüm oyuncularımızı analiz ediyor. Burak Yılmaz da bizim için çok önemli bir oyuncu. Burak olursa bizim için çok iyi olur. Olmazsa da maalesef yapacak bir şey yok. Terapistlerimizden biri 1.5 aydır sürekli Burak'la birlikte. Burak Yılmaz milli takmda oynamak istiyor. Kulüp takımı da önemli maçları olduğundan bahsediyor. Zaccheroni ile Burak için konuşacağım'' dedi.

"Yunus Mallı'nın yönlü oynayabilmesi büyük avantaj"

"Yunus Mallı'nın yönlü oynayabilmesi büyük avantaj"

Fatih Terim, aday kadroda yer alan hücum oyuncuları ilgili ise, ''Cenk Tosun'u çok beğeniyorum. Gerçekten çok iyi bir durumda. Mevlüt de form tutmaya başladı. Gollerini sıralamaya başladı. Yunus Mallı ise çok iyi bir sezon geçirdi. Onun avantajı ise hem ileri uçta hem de geride oynayabilmesi'' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Arda, Barcelona'nın hazzını ve egosunu Milli Takımda sürmez"

"Arda, Barcelona'nın hazzını ve egosunu Milli Takımda sürmez"

Fatih Terim, Arda Turan ile ilgili, ''Milli takımlar yıldızlar topluluğudur. Bu takımlara her kulübün en iyi oyuncuları alınır. Bu yıldızları yönetmek çok önemlidir. Barcelona'da Arda Turan gibi birçok yıldız var. Yıldız sıfatı nereden baktığınıza bağlı. İyi bir bağ ve takım olabilmenin özelliklerini taşıyan, arkadaşlık ve dostluk ortamına sahip olmamız lazım. Biz böyle bir takımız. Arda Barcelo'da oynamanın hazzını ve egosunu burada sürdürmez. Barcelona'da en az oynayan oyunculardan birisi. Cenk Tosun'un bu sene Mario Gomez'in arkasında oynaması da oldukça normal bir durum. Arda 6 ay forma giyemedi ancak yine de kadroya her defasında aldık. Fransa'ya gidemeseydik bunu bana sormazlar mıydı? Ben yine de kadroya aldım. Bir karar alırken bütün dezavantajları göze alırım'' şeklinde konuştu.

"Emre Mor sıradışı bir oyuncu"

"Emre Mor sıradışı bir oyuncu"

Emre Mor'un sıradan bir oyuncu olmadığını vurgulayan Terim, ''Emre sıradışı bir isim. Kendisiyle çalışmadım ama izleyen herkes çok beğendi. Birçok milli takım arasından bizi seçti. Türkiye çok iyi bir oyuncu kazanabilir. Solak ve ilginç bir oyun yapısı var ancak tam olarak görmeden abartmak istemiyorum'' ifadelerini kullandı.

"Gruptan çıktıktan sonra kimin geldiğinin önemi yok"

"Gruptan çıktıktan sonra kimin geldiğinin önemi yok"

Gruptaki rakipler hakkında da konuşan Terim, ''Bizim İspanya'ya yenilmemiz kimse için bir sürpriz olmayacaktır. Fakat eğer İspanya'yı yenmeyi başarabilirsek bizim için müthiş bir olay olur. Katıldığımız hemen her turnuvada Hırvatistan ile bir ritüelimiz oldu. Eğer gruptan çıkmayı başarırsak sonraki turlarda karşımıza kimin çıkacağının pek bir önemi yok'' ifadelerini kullandı.

'Oyuncular babamın oğlu değil'

Hiçbir oyuncunun milli takımda ego savaşı yapamayacağını belirten Terim, ''Hiçbir oyuncu babamın oğlu değil. Kimi oyuncuların sesini bile bilmem. Henüz tanışamadığım oyuncular da var ancak burada bir ego savaşı olamaz. 30 oyuncunun 30'unu da yabancı kulüplerde oynayan oyunculardan almanın hayalini kuruyorum.'' şeklinde konuştu.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın