Görüş Bildir
Haberler
Fatih Terim: "Çok Ümitliyim"

Fatih Terim: "Çok Ümitliyim"

Fatih
02.09.2015 - 20:41

Terim: "İki maçtan da çok ümitliyim"

Terim: "İki maçtan da çok ümitliyim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, oyunculardan Oğuzhan Özyakup ve Serdar Aziz, Letonya maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Letonya ile oynana ilk maçın değerlendirmesin yapan Terim, 'İlk maçta bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Öne geçtik ama penaltıdan rakip skoru eşitlemişti. Çok pozisyon bulsak da çok iyi oynadığımız söylenemez o maçta. Olmayınca olmuyor. Bu kadar yakınıyoruz ama rakibin son saniyede kullandığı serbest vuruştan golü yesek bir de mağlup olacaktık. İnşallah yarın galip gelip Pazar gününü bekleyeceğiz.' dedi.

'ARDA OYNAMAK İSTİYOR'

İyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını belirten Terim, 'Bu tür kader maçlarını çok oynadık. Çok şükür çoğundan da alnımızın akıyla çıktık. Sakatlarımız var ama bu tarz maçlar oynamayan oyuncular için bir şans milli forma özlemlerini gidermeleri açısından. Luis Enrique'ye teşekkür ediyorum. Barcelona, Arda'nın oynaması için bize tam destek verdi. Arda'nın hala bir sakatlığı var. Oynamak istiyor ama maç saatinde bakacağız.' diye konuştu.

CENK TOSUN NEDEN ÇAĞRILMADI?

Kadro seçimini değerlendiren Fatih Terim, 'Kadroya alınmamsıyla ilgili en doğru açıklamayı Cenk Tosun yaptı. Daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Cenk'i ben Türkiye'deki son Hollanda maçında oynattık. Bizim için önemli bir oyuncu. Metin Tekin güzel söylemiş. Milli takım kadro seçimi, haftanın karması değildir. Niye Batuhan'ı aldık? A, B ve C planlarımız var. Aynı tip oyuncu değiller. Eğer ilk iki planımız tutmazsa Batuhan ile farklı bir oyun oynayabileceğimiz için onu çağırdık. Bizim duran top kullanan oyuncularımız belli. Oyunculara da söyleriz, soyunma odasına da asarız listeyi. Futbol anlık değişebilen bir oyun. Ancak 'benim içime doğdu ben vurayım' diye bir şey yok.' ifadelerini kullandı.

Konya halkına yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür eden Terim, açıklamalarına şöyle devam etti:

'İki maçtan da çok ümitliyim. Hele ki bizi böyle karşılayan Konya halkını görünce olayın daha da güzel olacağına inanıyorum. Bu maçı oynamadan sonraki maçları konuşmak doğru olmaz. Rakipler de oynamadı daha. Bu maçların sonuçları çok şeyi değiştirir.'

'Biz jest olsun diye Konyaspor'dan oyuncu çağıramayız ama Vedat var Riva'da Milli Takım kampında. Jest olarak takımla birlikte buraya geliyoruz ve maç yapıyoruz.'

SERDAR AZİZ: BU MAÇI KAZANACAĞIZ

Basın toplantısına katılan oyunclardan Oğuzhan Özyakup, 'Letonya’ya karşı ilk maçta birçok pozisyona girdik ama kazanamadık. Bunu yarın degiştireceğiz. Konya'da harika karşılandık ve maça hazırız.' dedi.

Oğuzhan'dan sonra konuşan Serdar Aziz ise 'Konya’da müthiş bir taraftar desteği olacak yarın. İyi hazırlandık. Yarınki maçı kazanacağız. Rakibimiz sert oynayan, iyi mücadele eden bir ekip. İlk maçta golü erken bulsaydık, sonuç farklı olabilirdi. Bu kez maçı erken koparıp iyi bir skor almak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Goal

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/237/a-mil...

Pahars: "Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var"

Pahars: "Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var"

Letonya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marians Pahars, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarın karşılaşacakları Türkiye'nin zor da olsa gruptan çıkma şansının olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda düzenlenen ve futbolcu Antons Kurakins de yer aldığı basın toplantısına katılan Pahars, takımının Türkiye maçına hazır olduğunu dile getirdi.

Pahars, yaptığı 6 maçta 8 puan toplayan ve lider İzlanda'nın 7 puan gerisinde bulunan Türkiye'nin zor da olsa gruptan çıkabileceğini aktararak, 'Türkiye'nin matematiksel olarak şansı devam ediyor. Tabii ki sizin için bir zor durum. Bunun farkındayım. Açıkcası bu bizim takımımızın sorunu değil. Tabloya baktığımız zaman ne kadar zor görünse de Türkiye'nin şansının olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

Türkiye maçında oyuncularının iyi performans sergileyeceğini ileri süren Pahars, 'Benim için Türkiye'de olmak çok mutluluk verici bir duygu. Türkiye'nin tamamen bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de nereye giderseniz gidin insanların futbola bağlılığını görebiliyorsunuz. Maçlarınız ve oyuncularınız çok kaliteli. Türkiye, çok sevdiğim bir ülke. Antrenörlük yapmak için çok iyi bir ülke olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

'Arda'nın Barcelona'da oynayamaması bizin için avantaj değil'

Pahars, Arda Turan'ın 41 milyon avroya transfer olduğu Barcelona'da transfer yasağı sebebiyle forma giyememesinin kendileri için bir avantaj olmadığını kaydetti.

Arda'nın kaliteli bir futbolcu olduğuna vurgu yapan Ukraynalı teknik adam, 'Arda'nın şu an kendi takımında oynayamasa da A Milli Futbol Takımı'nda oynadığı müddetçe oyuna etkisi olacaktır. Her zaman oyuna katkı sağlayabilen bir oyuncu. Bizim maçımızda oynadığı takdirde takımına güç katacaktır' şeklinde görüş belirtti.

Letonyalı futbolcu Antons Kurakins de takım olarak çok heyecanlı olduklarını, Türkiye müsabakasını uzun zamandır beklediklerini ve maça kendilerini hazır hissettiklerini dile getirdi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0