Görüş Bildir
Haberler
Fair Play Ödülü'ne Aday Gösteriliyor

Fair Play Ödülü'ne Aday Gösteriliyor

Fatih
22.02.2014 - 22:41

Fair Play Ödülü'ne Aday Gösteriliyor

Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu,Semih Kaya'yı Dünya Fair Play Ödülüne aday göstermeye hazırlanıyor.

Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasında Olcay Şahan ile girdiği ikili mücadele sonrası topun dışarı çıkması neticesinde karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çalır, aut kararı verdi. Semih Kaya, kararın yanlış olduğunu topun kendinden dışarı çıktığını hakem Çakır’a söyledi.

Semih’in fair play kapsamında gösterdiği tavır karşısında hakem,aut kararını düzelterek kararı korner olarak değiştirdi ve Semih Kaya’yı gösterdiği centilmenlik için gidip elini sıktı. Bu harekete duyarsız kalmayan Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu,Semih Kaya’yı Dünya Fair Play Ödülüne aday göstermeye hazırlanıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’in Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay’ı arayarak, Fair Play Komisyonunu topla ve Semih Kaya’nın spor sahalarında ender görünen davranışını tüm dünyaya duyuralım ‘Dünya Fair Play Ödülüne’aday gösterelim dediği öğrenildi.

Fair Play; dürüst oyun, dürüst davranış olarak ifade edilmekle birlikte gerçek anlamı etik üstü davranıştır. Etik davranış, kuralları her konuda dürüstlükle ve saygıyla uygulamak demektir. Fair Play ise tüm bunların üstünde kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak yaşamda üstün insan ruhunu ortaya koymaktır.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1375...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın