Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Haber Uygulamasını Tanıttı

Facebook, Haber Uygulamasını Tanıttı

Webtekno
30.01.2014 - 16:00 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 13:12

Facebook, Haber Uygulamasını Tanıttı

Yazılı ve dijital haber kaynakları uzun zamandır dünyanın bilgi ağı işlevini yerine getiriyor. Şimdi ise Facebook kendi sırasını denemek istiyor.

Perşembe günü Facebook uzun süredir beklenilen haber uygulaması Paper'ı tanıttı. Bu uygulama kullanıcılara kişileştirilmiş haber akışı sunuyor.

Editör ve muhabirler yerine Facebook'un uygulaması bilgisayar algoritması ve insanlardan oluşan sorumluların yönetiminde çalışıyor. Haber içerikleri sosyal ağın 1,2 milyar kişiden oluşan kullanıcıların paylaştığı linklerden oluşuyor. Yapılan son tanıtımda uygulama içeriklerinde New York Times, The Washington Post ve Time Magazine gibi haber kaynaklarının haberlerine yer verildi.

Bu adım Facebook'un popüler bir uygulama veya internette bir gezinti sayfasından çıkma yönündeki uzun vadeli stratejisinin bir parçası. Facebook insan ilişkilerinde özellikle kullanıcılarının yaşamının bir merkezi olmak istiyor.

Son adım ayrıca Facebook'un temel uygulaması olan Facebook uygulamasına paralel bir dizi uygulama geliştirme amacını da ortaya koyuyor. Şu an kadar çabalar karışık sonuçlar verdi: CEO Mark Zuckerberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada Facebook Messenger uygulamasının kullanımının geçen son üç ayda yüzde 70 arttığını belirtti. Facebook'un anlık mesaj uygulaması Poke ise daha az başarılı oldu. Zuckerberg Çarşamba günkü konuşmasında ayrıca daha fazla uygulamanın yolda olduğu mesajını da verdi.

Salı günü The Wall Street Journal gazetesine de tanıtımı yapılan Paper uygulaması pürüzsün ve akıcı bir uygulama olduğu gibi Facebook'un mevcut ana uygulamasının çoğu fonksiyonunu da yerine getiriyor. Ancak bazı yeni ve önemli özelliklere de sahip. Bunlar içerisinde uygulamanın jiroskopik özelliği ve telefon içerisindeki diğer sensörleri kullanarak fotoğraflara etkileşimli bakış olanağı getirmesi de bulunuyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde telefonlarını bir taraftan diğer tarafa hareket ettirerek bir fotoğrafı ileri ve geri hareket ettirebiliyor.

Paper uygulaması ayrıca bilgileri segmentler halinde sunuyor. –Örneğin Başlıklar, Popüler Hayat, Puan, Eğlence ve Ana sayfa—Bir bölüme tıklandığında haberin özeti açılıyor. Kullanıcılar haber üzerinde parmaklarını kaydırarak haberin tamamını açabiliyor. Bir kağıdı çevirme animasyonu ile.

Paper'da animasyonlar ve haberler arka planda daimi olarak yükleniyor. Bu nedenle uygulama içerisinde gezinti oldukça hızlı gerçekleşiyor. Bu özellik tabi en iyi yeni iPhone'larda çalışıyor, iPhone 4'ten eski modellerde ise çalışmıyor.

Uygulama 2012 yılının ortalarından bu yana ürün müdürü Michael Reckhow ve tasarımcı Mike Matas liderliğinde yaklaşık 15 kişilik bir takım tarafından geliştirildi. Mike Matas 2011 yılında Facebook'a geçmeden önce Nest termostatlarında çalışıyordu.

Uygulama ayrıca mesajlaşma özelliğine de sahip ve kullanıcılara haber akışlarını yükleme ve arkadaşlarının profiline bakma imkanını da sunuyor. Reckhow, bu yeni uygulamanın eski uygulamayı kullanan kişileri engellemeden Facebook'u telefonlarda farkı bir şekilde kullanılmasına imkan vereceğini söylüyor.

3 Şubat'tan itibaren indirilebilecek yeni uygulamanın masaüstü ve tablet versiyonları ise bulunmuyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0