Görüş Bildir
Haberler
Evde Yapabileceğiniz 4 Yılbaşı Süsü

Evde Yapabileceğiniz 4 Yılbaşı Süsü

Onedio Video
23.12.2015 - 16:18

Yılbaşı hazırlıkları başlasın! Hem evde eğlenerek hem de çok para harcamadan siz de yılbaşı süslerinizi kendiniz yapabilirsiniz 😊🎄⛄

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evde Yapabileceğiniz 4 Yılbaşı Süsü

Tuvalet kağıdı rulosu + Simli kağıt = Rudolph

* Tuvalet kağıdı rulosu

* Plastik gözler

* Hazır küçük boy ponpon

* Şönil

* Yapıştırıcı

* Cetvel

* Maket bıçağı

* Simli el işi kağıdı ya da simli köpük tabaka

İlk olarak tuvalet kağıdı rulosunu ikiye kesiyoruz. Genişliğini ve çevresini ölçüp ona uygun simli el işi kağıdı ya da simli köpük tabakayı kesiyoruz. Rudolph’un kulaklarının olacağı iki köşeyi işaretleyip tuvalet kağıdı rulosunun o kısımlarını deliyoruz. Aynı şekilde simli kağıdı ya da köpüğü de deliyoruz. Şönilin bir kısmını rulodaki deliğe sokup sabitliyoruz daha sonra aynı işlemi simli kağıt ya da köpük için de uyguluyoruz. Simli kağıdın ya da köpüğün bir kısmını yapıştırıp diğer kulak için şönille aynı işlemleri uyguluyoruz. Simli kağıt ya da köpük tabakayı tamamen yapıştırın. Son olarak gözleri ve burnu için minik ponponu yapıştırıyoruz.

Bebek çorabı + Köpük top = Kardan Adam

* 1 adet beyaz bebek çorabı

* 2 adet köpük top (1’i büyük, 1’i orta boy)

* Kırmızı ve yeşil keçe

* Hazır küçük boy ponpon

* Siyah ve turuncu grafon kağıdı

* Cetvel

* Makas

* Yapıştırıcı

* Kalem

İlk olarak beyaz çoraba orta boy topu daha sonra büyük boy topu koyuyoruz. Kırmızı keçeden 8x8 boyutunda bir kare kesiyoruz. Kestiğimiz kareyi külah şekline getirip yapıştırıyoruz. Şapkanın fazlalıklarını kesip, kıvırıyoruz son olarak ucuna beyaz bir ponpon yapıştırıyoruz. Yeşil keçeden uzun bir şerit kesip uçlarını kırpıyoruz. Turuncu grafon kağıdından minik bir parça kesiyoruz ve kardan adam burnuna benzeyecek şekilde kıvırıyoruz. Siyah grafon kağıdından 5 adet büyük 6 adet küçük topcuk yapıyoruz. Kardan adamın burnunu tam ortaya yapıştırıyoruz. Daha sonra gözlerini işaretliyoruz. 2 adet büyük topu gözlerine yapıştırıyoruz. Ağzını da işaretleyip 6 adet küçük siyah topu yapıştırıyoruz. Yeşil keçeyi atkı olarak boynuna bağlayıp ucunu yapıştırıyoruz. Karnındaki düğmeleri işaretleyip kalan 3 adet büyük siyah topu yapıştırıyoruz. Son olarak kafasına şapkasını yapıştırıyoruz.

Kozalak + Yeşil boya = Çam Ağacı

* Kozalak

* Yeşil sprey ya da akrilik boya

* Sim

* Hazır minik ponpon

* Yapıştırıcı

* Şönil

* Köpük top

* Maket bıcağı

Kozalağı sprey boya ya da akrilik boya ile boyayıp kurumaya bırakın. Kuruyan kozalağın dilediğiniz kısımlarına yapıştırıcı sürüp minik ponponları yapıştırın. Dilerseniz kozalağın kenarlarını sim ile süsleyin. Köpük topları ikiye kesip üstlerini düzleştirin. Çevresine yapıştırıcı sürüp sim dökün son olarak çam ağacını üzerine yapıştırın. (Ağacınıza asmak isterseni şönil ile kulp yapın.)

Su + Sim = Kar Küresi

* 1 adet küçük kavanoz

* Su

* Sıvı sabun ya da bulaşık deterjanı

* Sim

* Parlak renkli kum

* Maket çam ağacı

* Köpük top

Köpük topu ikiye kesin ve kavanozun kapağına iyice yapışmasını sağlayın. Daha sonra maket çam ağacını köpüğe saplayın. Kavanozun ağzına kadar su doldurun, içerisine 1 çay kaşığı kadar sıvı sabun ya da deterjan ekleyin. Son olarak sim ve renkli kumları ekleyin. Kavanozun kapağını kapatıp iyice çalkalayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
36
20
13
6
4
2