Görüş Bildir
Haberler
Etrafınızdaki Herkesin Sizi Evlendirmeye Çalıştığının 11 Kanıtı

Etrafınızdaki Herkesin Sizi Evlendirmeye Çalıştığının 11 Kanıtı

Onur Şahin
27.04.2015 - 01:05 Son Güncelleme: 27.04.2015 - 11:12

Okulu bitirdiniz, iyi kötü bir işe de girdiniz, askerliği de aradan çıkardınız bilin bakalım sıra neye geldi?

Bir nevi level atlama usulüne göre yaşıyoruz şu hayatı. Sistem sizden ne yapmanızı istiyorsa siz içine girmek istemeseniz bile bir şekilde yapıyorsunuz. Oyunun kuralları belli. Zorluk derecesi: very hard.

'Bak Ruşen amcanın oğlu Sedat'a, annesi dediği gün evlendi, 9 ay sonra da torun verdi kucağına' laflarına siz de bizler gibi çok sık maruz kalıyorsanız, bu galeride kendinizden bir parça bulacaksınız demektir.

Hadi başlayalım öyleyse.

Sahi düğün ne zaman?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevgili faktörü

1. Sevgili faktörü

Uzun süreli bir ilişkiniz varsa okul bittikten sonra alttan alttan evlilikle ilgili taşlar gelmeye başlar, birlikte gidilen düğünlerin sayısı artar. Aile ile tanışma merasimleri konuşulmaya başlanır. Sevgiliniz adeta pusuya yatmış bir kaplan gibi avının pençesine düşmesini bekliyordur. Sosyal medyadan evlilik fotoğrafları, galerilerini paylaşmaya başlamıştır bile.

2. Anne faktörü

2. Anne faktörü

Anneniz, elini beline atıp ne zaman bana bir gelin/damat getireceksin triplerine girmiştir bile. Yemek masasına oturduğunuzda artık torun sevmek istediğinden, komşunun öğretmen kızından, evlenen yaşıtlarınızdan bahsetmeden duramaz. Dünya gözüyle mürüvvetinizi görmek için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Siz de 'tamam anne, öf anne' repliklerine sığınarak durumu geçiştirmeye çalışacaksınızdır.

3. Baba faktörü

3. Baba faktörü

Babanızın, sizi yetiştirme görevini başarıyla sonuçlandırabilmesi için evlilik olmazsa olmazlardandır. Şöyle anlı şanlı bir düğün yapmadıkça içi rahat etmez. Hayırlı bir kısmet bulunması için gerek aile bireylerini gerekse yaşıtlarınızı, arkadaşlarınızı organize eder.

4. Anneanne/babaanne/yaşlı teyze faktörü

4. Anneanne/babaanne/yaşlı teyze faktörü

Evlilik kurumu bu teyzelerimizin omuzlarında yükselmektedir. Onlar olmasa şu anda evli olan çiftlerin yarısı belki de birbirlerini hiç tanımamış olacaklardı. Devlet tarafından atanmış, evlilikten sorumlu gizli memurlardır bu teyzeler. Evlenme yaşı gelen kişiyi gözlüklerine ya da başörtülerine yerleştiren gizli dedektör ile anında bulup, ona göre hayırlı bir kısmet var mı diye databaselerinde taramayı gerçekleştirirler.

5. Arkadaş faktörü

5. Arkadaş faktörü

Bir nevi bayrak kapma oyunu gibi, kimin kimden önce evleneceğinin gizli bir yarışı vardır arkadaşlar arasında. İpi ilk göğüsleyen bayrağı bir sonrakine devreder. Gerek yengenin/eniştenin yakın bir arkadaşı bulunur, gerekse 'bak kızım sen bana çeyrek taktın, o çeyrek aynen duruyor senin düğününde de ben sana takacağım' cümleleriyle taciz edilir.

Arkadaş faktörü sizin mürüvvetiniz için olmazsa olmazlardandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evlendirme programı faktörü

6. Evlendirme programı faktörü

Evlendirme programları, yaşlı teyze faktörünün medya ayağıdır. Daha geniş kitlelere ulaşamayan yaşlı teyzelerin bir buluşudur. 'İtinayla hayırlı kısmet bulunur, çay içmeye gönderilir' sloganı bu programlar için olmazsa olmazdır. Televizyonda her denk geldiğinizde bir gün o programda kendinizi görme fikriyle karşı karşıya gelmemek için bile teyzelerin bulduğu kısmetlere yönelinebilir.

7. Devlet faktörü

7. Devlet faktörü

Bir devletin var olması için önce bir toplum gereklidir. Toplumların en küçük yapı taşı da çekirdek ailelerdir.

Yani devlet varlığını sürdürebilmesi için sizi evlendirmek zorundadır. Aile kurmanız devletin çok fena işine gelecektir. Çocuk yapmanız ise devletin ekmeğine bal ve kaymak sürecektir. Yani siz evlenince hem altın satan sokaktaki esnaf kazanacak hem düğünde göbek atan genç kızlarımız kiloları vererek kazanacak hem de devlet kazanacak. Sahi bu kadar kazanan olacaksa evlensek mi hacı biz?

8. Çift gidilen tatillerde indirimin kralını yapan otel faktörü

8. Çift gidilen tatillerde indirimin kralını yapan otel faktörü

Tek isen her zaman, her yerde üvey evlat muamelesi görüyorsun orası açık ve net ama  şöyle bir şey de var ki; direkt evli çiftler için hazırlanmış davetler, gösterimler, tatiller. İnsanı sırf bunlar için bile zorla evlendirecekler sonunda o olacak yani.

9. Paylaşılan düğün fotoğrafları faktörü

9. Paylaşılan düğün fotoğrafları faktörü

Evlenen arkadaşlarınız ya da evlenmeye niyetli olanların sürekli sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar bunlar. Sanki dünyanın sırrını çözmüş gibi mutlu olan bir çift. Yaz yaklaştıkça etrafta bunlardan daha çok görmeye başladınız farkında mısınız? Evlilik fikrini aklınıza sokmak için bir oyun işte bunların hepsi.

10. Takı Merasimi Faktörü

10. Takı Merasimi Faktörü

Anne baba falan bilezik, saat taksa.

Yakın akrabalar, bir kısım eş dost cumhuriyet taksa,

çeyrek takanlar ve dolar, euro takanlar.

Uzaktan akrabalar 50'şer lira taksa... Diye kaba taslak yapacağınız hesaplar olacaktır.

Ama gelin görün ki günümüz teknoloji çağında, Facebook'da aldığınız beğeni sayısı düğüne gelenden çok olacaktır.

Yani maddiyat açısından gayet güzel gibi görünse de, düğün takıları; düğün masraflarını karşılamamaktadır. Siz siz olun, eliniz biraz rahatlasın diye gireceğiniz yoldan borçlu çıkmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rastgele gördüğünüz tatlı çocuk faktörü

11. Rastgele gördüğünüz tatlı çocuk faktörü

Evlilik fikrine en çok yaklaştıran bu çocuklardır. Tatlılığına dayanamaz, hemen bir tane yapıp ömür boyu onun yanaklarını mıncırmak istersiniz.

Evlilik fikrini direk aklınıza aşılar.

Sonra bir gün, bir bakmışsınız ki? kucağınızda birisi, birisi de önünüzde altını değiştirmenizi bekliyor. İşe çoktan geç kalmışsınız.

Tam işe diye evden çıkacaksınız ki, kucağınızdaki çocuk takım elbisenize çişini yapmış.

O yüzden ipleri sıkı tutmalı, sizi cezbeden şeylere hiçbir zaman kanmamalısınız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
9
7
3
3
0