Görüş Bildir
Haberler
Ethem Sarısülük Davasında Sanık Polise Tutuklama Yok

Ethem Sarısülük Davasında Sanık Polise Tutuklama Yok

adem kara
07.04.2014 - 10:54 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 14:43

Ethem Sarısülük Davası 26 Mayıs'a Ertelendi

Ankara'da Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün davasında bugün 4. duruşma görüldü. Mahkeme sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanma talebini reddetti. Duruşma 26 Mayıs'a ertelendi.

Duruşma yoğun güvenlik önlemleri altında saat 10.30'da başladı.

Duruşmaya Ethem Sarısülük’ün ailesi ve ve çok sayıda avukat katıldı. Sanık A.Ş. ise duruşmaya katılmadı. Sarısülük ailesinin avukatları, sanık A.Ş.’nin savunmanın bitmediğini ve sanığın duruşmaya getirmesini istedi.

Savcı ise verdiği görüşte katılan vekilinin ileri sürdüğü olay tutanağının altındaki imzanın sanığa ait olup olmadığı araştırılmasını ve sanığın duruşmaya getirilip getirilmemesi mahkemeye ait olduğunu görüşünü belirtti.

Savcı ayrıca yargılanmaya devam edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda katılan vekillerin talepleri sanığa doğrudan soru yöneltilmesi ve tutanak ile ilgili hususların gösterilmesi ve tutanak için soru sorulacağından sanığın duruşmaya ihtar ile çağrılmasına karar verdi.

Sanık vekili ise mahkemenin kararına saygı duyduklarını, müvekkilinin terör örgütlerinin hedefi haline getirildiğini ve sanığa yapılan saldırılarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini söyledi. Sanık vekili ayrıca sanığın emniyetten sanığın terör örgütlerinin hedefinde olup olmadığının sorulmasını istedi.

Katılan vekilleri ise sanığın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme verdiği ara kararda ise yakalama ve tutuklama talebinin reddine, tarafların delil ve belgelerin sunması için süre verilmesine, sanığın güvenliğinin sağlanmasını için gerekli yerlere müzekkere yazılmasına ve duruşmanın 26 Mayıs’a ertelenmesine karar verdi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Duruşma nedeniyle adliyenin bulunduğu caddeye ‘üç aşamalı’ barikat kurulurken, altı TOMA ve binden fazla polis hazır bekletiliyor.

Fotoğraf: @khaos097

Adliye önüne gelen Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük 'oğlumun hesabını soracağım' dedi.

Fotoğtaf: Yarın Haber

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da Ankara'da...

Fotoğraf: Sendika.org

Fotoğraf: facebook.com/otekipostasi

Fotoğraf: facebook.com/otekipostasi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Adliyesi Önünden...

Fotoğraf: @GaziMahallesi

Fotoğraf: @senaykayaoglu_

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0