Görüş Bildir
Haberler
Eskise de Eskimeyen Her Defasında Bir Daha Ne Zaman Geliyoruz Dedirten 10 Mekan

Eskise de Eskimeyen Her Defasında Bir Daha Ne Zaman Geliyoruz Dedirten 10 Mekan

egeboi
04.03.2016 - 13:01

Her şeyin hızlıca tüketildiği günümüzde ve İstanbul gibi bir şehirde mekanlar da tüketiliyor elbet. En ‘in’ olan bar ya da cafeden de gönlümüz çabuk geçebiliyor. Ancak istikrarla müşterilerini ağırlayan, eskise de gönülden çıkmayan mekanlar da var. Bir kısmını sizin için seçtik, unutanlara da kıyağımız olsun istedik…

1. Beyoğlu Cezayir

1. Beyoğlu Cezayir

Fransız Sokağı, açıldığı zamanlarda ve keşif meraklılarının yolunu Beyoğlu’na düşürdüğü günlerde en çok ziyaret edilen sokaktı. Bu sokakta yer alan ve 2015 yılında yenilenen Cezayir, kitlesini koruyarak müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. 

En sevilen yanı: Bahçesi

2. Beyoğlu Mama Shelter

2. Beyoğlu Mama Shelter

Açılalı henüz 3 yıl oldu ama malumunuz İstanbul’da 3 aylık mekanlar bile eski sayılır. O yüzden Mama Shelter’ı da bu listeye dahil etmekte sakınca görmedik. Düzenlediği partiler, özenli kokteylleri ve ilginç tasarımı ile kısa sürede müdavim kazanan Mama Shelter, Beyoğlu gecelerinin uğrak adreslerinden biri olmayı sürdürüyor.

 En sevilen yanı: Güzel kokteylleri ve tasarımı

3. Kuruçeşme Corridor

3. Kuruçeşme Corridor

Nişantaşı’nın meşhur Reasürans Çarşısı’nın içinde yer alan ve kısa bir zaman önce Kuruçeşme’ye taşınan Corridor, sanat camiasının sevilen yüzlerine en çok rastladığımız mekanlardan. Hem hafta sonu hem de hafta içi boş alana rastlamanın mümkün olmadığı mekan Kuruçeşme’de de yoğun ilgi görüyor.

En sevilen yanı:  Rastlama olasılığınızın çok yüksek olduğu “ünlüler”

4. Bebek 45’lik

4. Bebek 45’lik

Kabul edelim nostalji seven bir milletiz. Pek çok kişinin Isısız Adam sayesinde keşfettiği 45’lik hala hafta sonu içinde masa bulmakta zorlanacağınız mekanlardan. 45’lik ikinci şubesini de Bebek’te açtı.

En sevilen yanı: Çalan şarkılar esnasında izlediğimiz eski Türk filmleri ve Tipitip sakız kokan yerleri

5. Sıraselviler Kiki

5. Sıraselviler Kiki

Sıraselviler deyince akla gelen ilk mekanlardan biri olan Kiki, bir süre önce ikinci şubesini de Ortaköy’de açtı. Mekan popülaritesini korumaya devam ediyor.

En sevilen yanı: Kolay ulaşım ve eğlence garantisi

6. Ortaköy Anjelique

6. Ortaköy Anjelique

Arnavutköy’ün listelerden düşmeyen, bir gidenin bir daha gittiği, gece hayatından elini çekenlerin gençlere yer açtığı bar Anjelique, bu listenin olmazsa olmazlarından.

En sevilen yanı: Manzara

7. Bebek Lucca

7. Bebek Lucca

Sabahı ayrı akşamı ayrı güzel Lucca, müdavimlerinin en sadık kaldığı bar/restaurantlardan. Hiç gitmemiş olanların dahi adını en az bir kez duyduğu mekan, yıllar içinde popülerliğinden bir şey kaybetmedi.

En sevilen yanı: Tanıdık olan müdavimler

8. Beyoğlu Kulp

8. Beyoğlu Kulp

Funk ve R&B müzik meraklılarını buluşturan Kulp, Beyoğlu’nun vazgeçilmez in mekanlarından.

En sevilen yanı: Küçük ama samimi ortamı & renkli kokteylleri

9. Arnavutköy Kuruçeşme Kahvesi

9. Arnavutköy Kuruçeşme Kahvesi

Üçüncü nesil kahve dükkanlarının her birine saygımız sonsuz ancak Arnavutköy Kuruçeşme Kahvesi’nin de istikrarlı çizgisini es geçmek olmazdı. Buyurun bir kahve ikram edelim?

En sevilen yanı: Kuşkusuz kahve & nargileleri

10. Beyoğlu Balkon

10. Beyoğlu Balkon

Balkon, Asmalımescit’in belki de en çok ziyaret edilen, sevilen, hele ki bahar ve yaz aylarında müthiş rağbet gören mekanlarından.

En sevilen yanı: Gece, soluğu Beyoğlu’nda alanlar için her zaman iyi bir alternatif olması

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
32
8
6
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Eskisede eskimeyen denince aklıma ilk piyer loti ( Pierre Loti ) gelir hacı abi.

Siegmund

Bok gibi liste

Pasif Kullanıcı

Bir zamanlar az zenginken çok zengin olanların eskimeyen mekanları bunlar. Bizim tek eskimeyen mekanımız mahalle kiraathanesi olmuştur. Hala beraber maç izle... Devamını Gör