Görüş Bildir
Haberler
Esad'la Fotoğraf Çektirenlerin Tam Listesi

Esad'la Fotoğraf Çektirenlerin Tam Listesi

12.10.2014 - 13:09 Son Güncelleme: 12.10.2014 - 14:52

Sıfatları Britannica ansiklopesinden taşıp, kendi başına 'wikisi' açılası Cumhurbaşkanımız hazretleri dün Rize'de yaptığı bir konuşmada 'Esad ile resim çektirenler kimler?' diye sorduktan sonra 'bunların kim olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz' buyurdular. Bu yalnızca bir soru değildi, ali cenap milletimize yüklenmiş de bir ödevdi. Cumhurbaşkanımız böyle bir soru sorduktan sonra herhangi bir vatandaşımızın 'ben bilmiyorum' demesi en hafif tabiriyle ayıp olur. Ondan sonra yarın öbürgün Cumhurbaşkanımız ile karşılaşacaksınız, ihtimal zat-ı alileri size sual edecek, ne yapacaksınız, 'bilmiyorum' mu diyeceksiniz? Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin hafzanallah Sayın Cumhurbaşkanımızın asabiyetini yine tavan yaptırarak, sınıfta kalmış çocuk gibi yüzü kızarık bir şekilde başını öne eğmesini içimize sindiremeyiz. Ana akım medyaya baktık, biri de bu sorumluluğu üstüne alarak halkı bilgilendirme görevi içerisinde, 'bizim vatandaşlarımız mahçup olmasın' diye bir çalışma yapmış mı? Sıfır. Bu iş de yenilikçi, sorumluluk sahibi, kamuya hizmet etmeyi temel görev bilmiş Onedio'ya düştü. İşte Esad ile resim çektirenlerin sıralı tam listesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon

16. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon

Güney Koreli 70 yaşında adam. 1.78 boyu var. Gitti Esad'la görüştü. Sonra BM Genel Kurulu'nda necip Cumhurbaşkanımız konuşurken sırasına oturup dinlemeye bile tenezzül etmedi. Bomboş salon... İnsan bari personeli boş sıralara oturtur, notlar aldırır, o da yok. İşte bunların nezaketi bu kadar. Ama bu hesabın burada kalmayacağına inanıyoruz. Memlekete getirip konferans var diye Ulus'ta düğüne salonuna götürüp boş salonda 1 saat ayakta dikerek haklı öcümüzü alacağız. Kimse milli iradeden büyük değildir.

15. Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan

15. Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan

Yıl 2004 bu Annan bir Kıbrıs planı yazdı aman Allahım! 9 bin sayfa, 1 milyon 647 bin kelime, 52 kilo çekiyor. Bu planı bizimkiler Başbakanlığa römorkla taşıdı.. Devlet erkanı hala daha okuyup bitiremedi. Sonra bu tutturdu ben Suriye'ye de barış getireceğim. Arkadaş bir plan yapıyorsun, taraflar planı okuyup tartışasıya kadar gözleri kör oluyor, nedamet getiriyor, bari filmini çek barış planının. Hayır.. Sırf zulüm. Yetmezmiş gibi gitti Esad'la buluştu. Cumhur reisimiz bu adama boşa illet oluyor diyenin alnını karışlamak lazım. Hayatı plan okuyarak mı geçecek adamcağızın, koca ülke yönetiyorlar ya, o kadar planı oku, bütün televizyon programlarını izle, gazetelere manşet at, iyi bile dayanıyor haşmetmaapları.

14. Ürdün Kralı Abdullah

14. Ürdün Kralı Abdullah

Biliyorsunuz Ürdün çok yakın bağlarımızın olduğu bir ülke. Resmi dili İslam, resmi dili Arapça, Filistin'in hemen yanında. Yani öyle kolay kolay kavga edebileceğimiz bir yer değil. Bizim devlet erkanımız gitse gene kavga edecek bir şey bulur ama bu zamana kadar iyi bile götürdük, ağzımızdan tek kelime kötü laf çıkmadı. Karşılığı bu mu olacaktı? Sen git biz sana fırça çıkmıyoruz diye Esad'la fotoğraf çektir. Şükür Hariciyemiz 'değerli yalnızlık' gibi romantik bir hava benimsedi de 'Eyyy Ürdün Kralı madem fotoğraf çektirecektin, niye böyle talimat alır gibi çektiriyorsun' bile demedi. Kırgın kırgın bakıyoruz.

13. İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano

13. İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano

Bir Berlusconi vardı. Fişek gibi adam. Televizyonu var, şirketleri var, gitti bir de kulüp aldı kendine... AC Milan. Kırmızı siyah çubuklu forması var. Gençlerbirliği gibi. Neyse Cumhurreisimizin pırlanta gibi bir dostuydu. Buralara gelir, İtalyan Telekom filan iş takibi yapar, düğün dernek dolaşır, sırf Cumhurreisimizin kızının düğününde 10 kilo altın taktı. Sonra ne yazık ki bunga bunga partileri filan derken dağıttı. Şimdi kamu hizmeti diye sokak temizletiyorlar. En iyisi Berlusconi oradan hesap et. Bunların Cumhur reisi de tutturmuş ben Esad'la fotoğraf çektireceğim. Üstüne de sünnet törenine gider gibi maşallah astırmış. Esad'ın sol göğsünde meteor gibi kocaman altın bir şeyler sallanıyor. Yazıklar olsun gerçekten. Kelinden utan.

12. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy

12. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy

Bunu zaten başından beri sevmemiştik. Topuklu ayakkabı giyen Cumhurbaşkanı mı olur? Carla Bruni ile aşk yaşayacağım diye tutturdu aman Allahım! Versailles Sarayı zina yuvasına döndü. Allah'tan seçilemedi de kurtulduk. Uzun boylu Cumhurbaşkanımız adamın tepesinden bakmaktan bel fıtığı olacaktı neredeyse.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Küba Komünist Partisi Genel Sekreteri Raul Castro

11. Küba Komünist Partisi Genel Sekreteri Raul Castro

Kendisi biliyorsunuz 'komünist.' Fidel Castro hastalandı. İnsan abisinin yanında durur, ateşi çıkmış mı, boğazı ağrıyor mu diye bir bakar. Bu adam fırsat bu fırsat soluğu Şam'da aldı. Fidel de Başer Esad ile görüşmüştü ama bu kadar hız insanı korkutuyor. Düdük gibi ülken var. Karayiplerin ortasındasın. Benim Cumhurbaşkanım senin Rom'una mı karıştı, bifteğini mi kesti, müzisyenlerini mi kovaladı? Kimin yaşam biçimine müdahale etti? Ne diye üzüyorsun?

10. Çin Dış İşleri Bakanı Yang Jiechi

10. Çin Dış İşleri Bakanı Yang Jiechi

Bu da biliyorsunuz komünist ve Çinli. Zaten ecdadımızla arası pek iyi olmayan bir ecdadı var. Ona rağmen utanmaz gibi gel Şam'da Esad ile görüş! Bugün hala Çin'le belli bir bağlantımız varsa o da Cumhurreisimizin ali cenaplığından. Yoksa Çin'e kadar gidip kendisine en güzel cevabı verecekti de 'yol uzun sen yokken biz burada mağdur oluruz' dediler. Kendini zor tuttu..

9. Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez

9. Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez

Ya bunlar bir dönem habire dünya güzeli çıkartıyordu. Başka bir şey de yoktu. Hugo Chavez diye bir adam çıktı 'ben illa politika yapacağım!' Arkadaş mis gibi ülken var, hepiniz oturuyorsunuz, hava sıcak ne zorluyorsun? Kimse laf dinletemedi. Sonra bunlar tabi biraz acemi oldukları için sağa sola koşturmaya başladılar. Bu Hugo da öyle. Bizim Enerji Bakanı Taner Yıldız bir kere görüştü bu adamla. Sonra daha da görüşmedik. Cenazesine de Nihat Doğan gitti. Hep bunların bir sebebi var.

8. Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani

8. Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani

Katar Emiri'ni biz seviyorduk esasında. Bu fotoğraf çok yakışmadı. Kılıçtar montajlamış olabilir.

7. Suudi Arabistan Kralı Abdullah

7. Suudi Arabistan Kralı Abdullah

Bir kere Türkiye'ye geldi, o zaman Cumhurbaşkanımız Başbakandı, havalimanında kendisini karşıladı. Sonra o zamanki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Erdoğan kendisi yorulmasın diye otel odasına kadar gittiler. Adamcağız Türkiye'ye kadar gelmiş bir de trafikti, yoldu uğraşmasın dediler. Adam bavul dolusu hediye vermişti. Böyle nazik bir insandı. Yasin El Kadı ile bu konuyu bir görüşmek lazım. Böyle bir fotoğraf nasıl vermiş? Velhasıl Cumhur reisimizin kalbi bir kere kırıldı tabi. Cam kırığı geçer ama kalp kırığı geçmez bunu da bilesin Ey Abdullah.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal

6. Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal

Bir kere AKP Kongresi'ne gelmişti. Erdoğan'dan sonra en çok alkışı kendisi aldı. Ama bu fotoğraf kendisine yakışmadı. Paralelciler kendisine telekinezi yapmış olabilir, Yiğit Bulut'a bir danışmak lazım.

5. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

5. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın dostudur. Çok güzel nükleer tesis projeleri var, enerji projeleri var, Sinop'un göbeğine Nükleer Santral kurmayı düşünüyordu. Fakat adam taktı Esad'a. Sabah kalkıyor Esad düşmesin, akşam yatıyor Esad düşmesin. Bunu da Putin'e Sayın Cumhurbaşkanımız hiç yakıştıramadı ama içine atıyor. Moskova ziyaretinde bu konuyu gündeme getirecekti ama sustu. Neden? Çünkü 'suskunluğu asaletindendir.'

4. ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

4. ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün dediği gibi 'insan bazen hayret ediyor.' O kadar stratejik ortak olacağız, model ortaklık kuracağız, gidip Esad ile görüşeceksin. Hayır benim Cumhurbaşkanım sana ne etti? Kahveni mi vermedi, yemeğini mi eksik tuttu, bu nasıl bir fotoğraf? Bunu da ayrıca kınıyorum. Ama sessiz sessiz, ne olur ne olmaz, içimden içimden..

3. İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah Hamaney

3. İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah Hamaney

Sayın Cumhurbaşkanımız İran'a bir ziyaret yaptı, dedi ki 'buraya gelince kendimizi ikinci evimizde hissediyoruz.' Böyle bir iltifat, böyle bir övgüye nail olmuşun yaptığın işe bak. Bir de Esad'ı aynı koltuğa oturtmuşlar. Herhalde Sayın Cumhurbaşkanımız bunu bilmiyordu çünkü bilseydi hemen ayağa kalkar, orayı dağıttığı gibi, cam çerçeve indirip memlekete dönerdi.

2. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu

2. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu

Tabi o zamanlar Ahmet bey Dış İşleri Bakanı, fıldır fıldır geziyor coğrafyayı. Stratejik derinlikti, sıfır sorundu derken, Esad ile de görüştü. Ama Esad o zamalar nasıl süper bir insan? Nasıl harikulade! Tam bir centilmen, müthiş kalender, Emine hanımın elleriyle sardığı dolmaları yiyip bir teşekkür edişi var insanın gözü doluyor. O dönem Suriye demokrasinin adeta beşiği. Hiç öyle anti demokratik uygulamalar yok. Bunlar Avrupa Birliği'ne bizden önce katılır diye iç çekiyorduk. Sonra bir anda döndü. Aman Allahım sırf diktatörlük. Biz de şaşırdık ama laftan anlamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

1. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

'Birgün belki hayattan

Geçmişteki günlerden

Bir teselli ararsın

Bak o zaman resmime

Gör akan o yaşları

Benden sana son kalan

Bir küçük resim şimdi

Cevap veremez ama

Ağlar yalnızlığına

Ve işte arda kalan

Bir avuç anı şimdi

Koyup da bir başına

Bırakıp gittin beni'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
3
2
1
1
0