AFAD’dan yapılan açıklamaya göre; Muğla - Datça açıklarında saat 6.18’de bir deprem meydana geldi. Açıklamaya göre depremin büyüklüğünün 5.9 olduğu belirtildi.
Doruk Madencilik işçilerinin Ankara’da hak arayışıyla başlattıkları eylem sürüyor. Madencilere destek vermek isteyen çocukları da alana geldi. Çocukların yaptığı açıklamalar ise dikkat çekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı, mandıradan kasaba kadar uzanan gıda denetimlerini sürdürmeye devam ediyor.Yapılan kontrollerde uygunsuz üretim tespit edilen markalar ve işletmeler, taklit ve tağşiş listesinde kamuoyuyla paylaşılıyor. Zaman zaman büyük firmaların da yer aldığı liste, dün yeniden güncellenerek kamuoyuna duyuruldu.
Kumluca’da 1970 yılında açılan ve 18 hak sahibini ilgilendiren kadastro davası, 56 yıl sonra karara bağlandı.Kumluca Kadastro Mahkemesi’nde görülen mülkiyet uyuşmazlığı davası 5 Mart 1970’te açıldı. Yıllarca süren yargılama sürecinin ardından mahkeme, 16 Nisan 2026’da kararını açıkladı.
Türkiye’de gayrimenkul alım satımında uzun süredir yaygın olan “elden nakit ödeme” dönemi 1 Temmuz 2026 itibarıyla tamamen kaldırılıyor. Peki yeni uygulama nasıl işleyecek, alıcı ve satıcıyı neler bekliyor? İşte detaylar…
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aslantepe Vadisi Projesi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Türk sporu adına önemli bir yatırımın hayata geçirildiğini vurguladı. Bakan Bak, desteklerinin süreceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 'Türk sporu için, büyük Galatasaray için, şampiyon Cimbom için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz''
Macaristan’da Viktor Orbán’ın seçimleri kaybedebileceğine yönelik en çarpıcı finansal hamlelerden biri, damadı István Tiborcz’un kontrolündeki yapıyla ilişkili bir fondan geldi. Bloomberg’in aktardığına göre söz konusu fon, seçim öncesi yaptığı yatırımlarla piyasalardaki yükselişten önemli kazanç elde etti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın döneminde kritik bir görevde bulunan İç Güvenlik Bakanlığı yetkilisi Julia Varvaro, eski sevgilisinin 'maddi istismar' ve 'gizli ilişki sitesi üyeliği' iddialarının ardından idari izne ayrıldı. Ulusal güvenlik riskine yol açtığı öne sürülen 29 yaşındaki bürokratın lüks yaşam tarzı ve hakkındaki 'sugar daddy' suçlamaları, Washington'da büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.'Sugar daddy' kavramı, partnerine zengin hediyeler sunan varlıklı ve genellikle partnerinden daha yaşlı erkekler için kullanılıyor.
Kurban Bayramı'na yaklaşık bir ay kala kurban pazarları da kurulmaya başladı. Kurbanlıkların fiyatları 85 bin liradan başlayarak 500 bin liraya kadar ulaşıyor.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen üzücü olayların ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, okullardaki güvenlik sistemini tamamen yenileyen '7 Basamaklı Yeni Okul Güvenlik Modeli'ni hayata geçiriyor. Dijital takip, psikolojik destek ve kolluk kuvvetlerinin anlık müdahalesini içeren bu yeni sistemle Türkiye genelindeki eğitim kurumları artık çok daha sıkı korunacak.Kaynak: Abdurrahman Şimşek - Halit Turan / Sabah Gazetesi
Toplumsal hafızada derin bir iz bırakan bir lidere duyulan sevgi ve özlem, kuşaklar boyunca varlığını sürdürmeye devam ediyor. Zaman geçtikçe yokluğu daha derinden hissedilse de, ortaya koyduğu ilke ve hedefler doğrultusunda ilerleme kararlılığı değişmiyor.Mustafa Kemal Atatürk, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin görevidir.” sözleriyle geleceğe dair sorumluluğu açıkça ortaya koymuştur. Bu anlayıştan hareketle, onu çocukların bakış açısından anmak ve anlatmak istedik.Gelin, birlikte bakalım...
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve Cumhuriyet ile birlikte istiklalimizi koruma görevini gelecek nesillere devrettiği gündür, 23 Nisan. TBMM'nin açıldığı 1920 tarihinden beri tam 106 yıldır her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan, bir lider tarafından çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bu eşsiz bayramı taçlandıracak anlam ve önemini vurgulayacak 23 Nisan sözlerini, şiirlerini ve mesajlarını sizin için derledik. İşte, sosyal medyada paylaşabileceğiniz en özel 23 Nisan kutlama mesajları: En güzel, en anlamlı, duygusal ve resimli 23 Nisan sözleri
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 'Aşırı Sıcaklık ve Tarım' başlıklı rapor yayımladı. Raporda aşırı sıcak hava olaylarının 1 milyardan fazla kişinin geçim kaynağını tehdit ettiği belirtildi. Çarpıcı analizlerin yer aldığı raporda riskli bölgeler tek tek sıralandı. Bazı bölgelerde her yıl çalışılamayacak kadar sıcak olan gün sayısının 250’ye kadar çıkabileceği belirtildi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl ülke genelinde büyük bir sevinç ve heyecanla kutlanıyor. Türkiye'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan'ın ilk kutlamalarına dair belgeler ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) arşivlerinde günümüze şanlı tarihimizin izlerini taşıyor. TBMM'nin 106. yıl dönümünü kutladığımız 2026 yılında, ilk kutlama anının heyecanını yeniden canlandırıyoruz. Büyük liderimiz Atatürk'ün çocuklarımıza yönelik unutulmaz sözlerini de bir kez hatırlayalım: 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.'TBMM arşivlerinden görüntülerle 23 Nisan Kutlu Olsun: Bugün, yarın ve daima!
Dünyada çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri Cumhuriyeti çocuklara emanet etti! 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 106. yıl dönümünü kutladığımız bugün, Atatürk'ün vizyonunu ve sevgisini yansıtan o eşsiz sözleri yeniden hatırlıyoruz. Ulu Önderimizin de dediği gibi: “Geleceğin ışığı çocukların gözlerinde parlıyor.”İşte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha yüce ve anlamlı kılan zamanın ötesindeki Atatürk sözleri
Dev market zinciri CarrefourSA’nın A101’e satılması piyasada şok etkisi yarattı. Satış süreci kapsamında hem Sabancı Holding’in yüzde 57,12'lik payları hem de Carrefour Nederland BV’nin yüzde 32,16 tüm payları A101 grubuna geçecek. Satışın 325 milyon dolar olduğu ileri sürüldü. Sabancı Holding CEO’su Kıvanç Zaimler, CarrefourSA’nın A101’e neden satıldığını açıkladı. Kaynak
Emeklilik hayali kuran milyonlarca çalışan için sistem sil baştan değişiyor. Vatandaşlar 'Ne zaman emekli olurum?' sorusuna yanıt arakrken SGK Uzmanı İsa Karakaş, özellikle 2008 yılından sonra sigorta girişi olanları bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı. Karakaş'ın iddiasına göre 2028 yılından itibaren emekli olup da çalışmak isteyenlere SGK 'Dur' diyecek.
Sosyal medyanın 15 yaş altındaki çocuklara yasaklanmasını ve kadınların doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasını öngören Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Türkiye’de milyonlarca emekli, yalnızca her ay banka hesabına yatan standart maaşla yetiniyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatında gizli kalan, pek çok kişinin başvurmadığı için yararlanamadığı 'ek para' kalemleri mevcut. Gözden kaçan bu haklar, özellikle geçim derdinin arttığı şu günlerde emekliler için can suyu olabilir. İşte dilekçe verdiğiniz an cebinizi rahatlatacak o 5 gizli hak!
Orta Doğu'da yaşanan gerilim küresel piyasalarda belirsizliğe yol açtı. Altın fiyatları savaş fiyatlamasına girmeyi pas geçerken dalgalı seyrine devam ediyor. 2025 yılından geçen aylara kadar rekor yükselişleri gören altın şimdi dinlenme molasında. Uzmanlar ve dünyanın önde gelen bankaları altın fiyatları için uzun vadede 'yeni rekorlar' tahmin ederken ekonomist Selçuk Geçer'den ezber bozan tahmin geldi. YouTube hesabından açıklamalarda bulunan Geçer, 'Gram altını 13 bin TL seviyesinde görebiliriz' ifadelerini kullandı.Kaynak