Görüş Bildir
Haberler
Ermeni Diasporasından Türkiye Hamlesi

Ermeni Diasporasından Türkiye Hamlesi

FreiGeist
22.01.2015 - 10:58 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 13:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erivan ve Ermeni diasporasının Türkiye'de üzerinde hak iddia ettikleri arazi ve mülklerle ilgili hukuki mücadeleye başvuracağı, bunlar arasında Çankaya Köşkü ve Atatürk Havalimanı da bulunduğu belirtiliyor...

HaberTürk'ten Kasım Cindemir'in haberine göre, Ermeni asıllı ABD’li yayıncı Harut Sassounian, Ermenistan hükümeti ile bazı diaspora gruplarının Ankara’yı uluslararası mahkemelere götürmeyi düşündüklerini vurguladı. 

Sassounian, California Courier Gazetesi’ndeki yazısında, Ermeni Katolikos Aram I’in Adana’daki el konulan kilise mülkleri için davacı olmayı planladığını ve dava Türkiye’de reddedilirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidileceğini belirtti. 

Bir diğer davacı olan Ermeni asıllı ABD’li Zuart Sudjian’ın ailesinden alınan topraklarda Diyarbakır Havalimanı’nın yer aldığını yazan Sassounian, Türkiye’de sonuç alınamazsa onların da AİHM’ye başvurabileceğini ifade etti ve “AİHM’den olumlu karar çıkarsa Türkiye’de mallarına el konulmuş olan tüm Ermeniler için kapıları açmış olur” görüşünü savundu.

Harut Sassounian, Ankara’daki Çankaya Köşkü’nün Kasapyan Ailesi’ne, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu arazinin kısmen Van’dan Kevork Sarıyan’ın ailesine ait olduğunu, İncirlik Üssü’nün bulunduğu alanın da Ermeni ailelerin elinden alındığını ve bu konunun ABD’de mahkeme sürecinde olduğunu yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0