Görüş Bildir
Haberler
Eylül'de 29 Kadın Öldürüldü

Eylül'de 29 Kadın Öldürüldü

Onedio Medya
08.10.2015 - 13:09 Son Güncelleme: 08.10.2015 - 16:45

Erkekler Eylül'de 29 kadın öldürdü. Dört kadının ise intihar ettiği iddia edildi. Kadınların yüzde 14,5’i boşanmak / ayrılmak istediği ya da partnerinin barışma teklifini kabul etmediği için öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'nun haberine göre, erkekler 29 kadını öldürdü; yedi kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti, 10 kadına zorla fuhuş yaptırdı; 24 kadına şiddet uyguladı; 12 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu.

2015’in ilk dokuz ayında erkekler 211 kadın öldürdü, 97 kadına tecavüz etti, 152 kadını fuhşa zorladı, 290 kadını yaraladı, 173 kadını taciz etti.

Cinayet

Cinayet

Erkekler Eylül’de 29 kadın öldürdü. Öldürülen kadınlardan biri transseksüel bir seks işçisiydi.

Bu 29 cinayetin yanısıra şüpheli bir şekilde ölen dört kadının intihar ettiği öne sürüldü. Bir erkek bahçesine giren domuzu öldürmek isterken kızını öldürdüğünü iddia etti. Bir kadın cinayetinin failleri henüz belirlenemedi.

2003’te Eskişehir’de öldürülen trans kadın Beyza Terlemez'in cinayet zanlıları M.İ. ve R.T. ise bu ay tutuklandı.

Kadınların yüzde 14,5’i boşanmak / ayrılmak istediği ya da partnerinin barışma teklifini kabul etmediği için öldürüldü. Bir kadını ise kızının boşanmak istediği kocası öldürdü.

Kadın katillerinden ikisi polis memuruydu.

Öldürülen kadınlardan ikisi ise Suriyeli mültecilerdi. Bir diğer Suriyeli kadının ise intihar ettiği öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • 18 yaşında öldürülen Leyla Cengiz, iki ay önce 'berdel usulü' ile zorla evlendirilmiş, 15 gün önce şiddet gördüğü için darp raporu almıştı. Defalarca şikayette bulunmuştu.

  • Erken yaşta, zorla evlendirilen Gülizar Burak, yedi yıl boyunca kocası ve kocasının ailesinden şiddet gördü, defalarca şikayetçi oldu, 22 yaşında kocasınca öldürüldü.

  • Bir erkek eski karısı ve dört çocuğunu öldürmek için evlerine gitti ancak kapıları karıştırdı ve komşunun kızını öldürdü. İfadesinde “Pencereden baktım. Benim kızıma benzetip ateş ettim. O değilmiş” dedi.

  • Bir erkek, yaralı halde komşularının bahçesine kaçan karısı Nebahat Akkaş’ı orada bıçaklayarak öldürdü.

Kadınların yüzde 59’unu eski ve mevcut partnerleri (koca, eski koca, sevgili, eski sevgili, nişanlı, eski nişanlı) öldürdü: Yedi kadını kocaları, ikisini dini nikahlı kocaları, beşini eski kocaları, ikisini sevgilileri, birini eski sevgilisi,  ikisini ağabeyleri, üçünü diğer erkek akrabaları, birini arkadaşının eski kocası, birini babası, birini damadı, birini kocasının oğlu, birini komşusu, birini müşterisi öldürdü. Bir kadının katilinin kim olduğu ise haberlerde belirtilmedi.

Cinayetlerin yüzde 69’u ateşli silahlarla işlendi: 11 kadın tabancayla, yedisi av tüfeğiyle, ikisi pompalı tüfekle, sekizi bıçakla, biri ispirtoyla yakılarak öldürüldü.

Eylül’de kadın katillerinin yaşları 20 ila 62, öldürülen kadın ve kız çocuklarının yaşları 14 ila 52 arasında değişti.

Kadın cinayetlerinin yaşandığı iller Adana (2), Ankara, Antalya (2), Bursa (2), Çanakkale, Diyarbakır, Düzce (2), Hatay, İstanbul (4), İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa (2), Mersin, Muğla, Ordu, Samsun (2), Sivas ve Trabzon (2).

Tecavüz

Tecavüz

Eylül’de erkekler yedi kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti, 10 kadına zorla fuhuş yaptırdı.

Fuhşa zorlanan 10 kadından yedisi T.C. vatandaşı değildi.

Kadınların yüzde 57’sine tanıdıkları erkekler tecavüz etti: İkisine kendisini işveren olarak tanıtan bir erkek, birine işyerinden bir tanıdığı, birine çalıştığı otelin müşterisi, üçüne ise tanımadıkları erkekler tecavüz etti (Bunlardan biri halk otobüsü şoförüydü).

Tecavüz vakalarının ikisi işyerinde, ikisi sokakta, biri ormanlık alanda, biri otelde, biri kadının alıkonulduğu evde, biri ise kadının alıkonulduğu başka bir mekanda yaşandı.

Tecavüz olayları Adana, Aydın, Bolu, İstanbul (2), İzmir’de (2) yaşandı.

Fuhşa zorlama vakaları ise Antep (7) ve Trabzon’da (3) yaşandı.

Eylül’de tecavüze uğrayan kadınların yaşları 21 ila 28, tecavüzcü erkeklerin yaşları 26 ila 45 arasında değişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şiddet – yaralama

Şiddet – yaralama

Erkekler Eylül’de 24 kadını yaraladı.

Kadınların yüzde 12,5’i boşanmak/ayrılmak istediği ya da barışma teklifini kabul etmediği için şiddete maruz kaldı. Bir kadın defalarca şikayetçi olmasına rağmen eski sevgilisince yaralandı.

  • Karısını çekiç ve keserle yaralayan bir erkek, kurtulmak için balkondan atlayan kadını eve geri götürüp darp etmeye devam etti.

  • Karısına şiddet uygulayan bir erkek, kadın hakkında kayıp ihbarında bulundu. Kadın ertesi gün bir ahırda baygın halde bulundu.

  • Kızını darp eden bir erkek, karısının ihbarı üzerine eve gelen polislere kapıyı açmayıp apartmanın zemin katındaki evini ateşe verdi.

  • Eskişehir’de sevgilisini sokak ortasında saçlarından sürükleyen bir erkek, olaya müdahale etmek isteyenleri öldürmekle tehdit etti.

  • Urfa'da Suriyeli bir erkek, karısını darp etti, polis ekipleri kadın ve erkeğin 'barıştık' demesi üzerine uyarıda bulundu.

Kadınların yüzde 58’i kocalarından şiddet gördü: Bir kadını erkek bir akrabası, birini babası, ikisini dini nikahlı kocaları, 12’sini kocaları, ikisini eski sevgilileri, dördünü sevgilileri, birini kardeşi yaraladı. Bir saldırganın mağdurla ilişkisi haberlerde belirtilmedi.

Kadınların yüzde 37,5’i ölüme sebebiyet verebilecek yöntemlerle şiddete maruz kaldı: Dördü bıçakla, ikisi tüfekle, biri tabancayla, biri kesici aletlerle yaralandı; bir kadın işkence gördü; 15 kadın ise darp edildi.

Eylül’de şiddete maruz kalan kadınların yaşları 20 ila 47, şiddet uygulayan erkeklerin yaşları 21 ila 46 arasında değişti.

Eylül’de erkek şiddeti vakalarının basına yansıdığı iller Adana (2), Aksaray (4), Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir (2), Giresun, İstanbul (3), İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Samsun, Urfa, Uşak ve Van.

Taciz

Erkekler Eylül’de en az 12 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu.

Tacizcilerin yüzde 92’sini tanımadık erkekler oluşturdu: 11 kadını tanımadıkları erkekler, birini otobüs muavinliği yapan bir erkek taciz etti.

Taciz vakalarının yüzde 92’si sokakta yaşandı: 11 kadın sokakta, biri otobüste tacize uğradı.

Kadınların yüzde 58’i teşhirciliğe, yüzde 25’i hem sözlü hem fiziksel tacize, yüzde 17’si fiziksel tacize maruz kaldı.

Taciz olaylarının yaşandığı iller İstanbul (3), Kocaeli, Muğla (7) ve Trabzon.

Bölgeler

Ağustos’ta toplam 82 erkek şiddeti, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, cinsel şiddet, tecavüz ve yaralama vakası basına yansıdı.

Erkek şiddeti vakalarının yüzde 23’ü Marmara, yüzde 22’si Ege, yüzde 17’si Karadeniz, yüzde 12’si İç Anadolu, yüzde 12’si Akdeniz, yüzde 12’si Güneydoğu Anadolu, yüzde 1’i ise Doğu Anadolu’da yaşandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
2
2
1
1
1