Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Yeğeni Uyuşturucudan Mahkum Oldu

Erdoğan'ın Yeğeni Uyuşturucudan Mahkum Oldu

Onedio Medya
01.07.2014 - 15:09 Son Güncelleme: 01.07.2014 - 15:23

Başbakan'ın yeğeni Mehmet Erdoğan'a 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Erdoğan'la birlikte 6 sanığın cezasını önce 4 yıl 2'şer ay hapse indiren mahkeme, daha sonra denetimli serbestlikle tahliye etti

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada karar duruşması yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeninin de sanıklar arasında olduğu davayı karara bağlayan mahkeme heyeti; sanıklar Mehmet Erdoğan, Esra İşcan, Serkan Emre, Bayram Kaplan, Selim Selvi, Aysen Tutkun Özmen, Koray Tansu’nun “uyuşturucu ticareti yapmak” suçunu işledikleri gerekçesiyle 5’er yıl hapis ve adli para cezasına çarptırdı.

Ancak mahkeme, bu cezada indirime gitti. Mahkeme, sanıkların sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ve cezaların gelecekleri üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurarak cezayı 4 yıl 2’şer ay hapis ve 4’er gün karşılığı günlüğü 20 TL’den 80 TL adli para cezasına indirdi. Sanıklar hakkında ayrıca, tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verildi.

BAŞKA SABIKALARI DA VAR

Mahkeme heyeti ayrıca; sanıklar Bayram Kaplan, Mehmet Erdoğan, Koray Tansu, Esra İşcan’ın daha önce benzer suçlardan sabıkaları bulunduğunu belirterek, bu sanıklar hakkındaki cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına hükmetti.

GENOTİP ÖZELLİKLERİ YAKALATTI

İddianamede, oto kiralama dükkanı sahibi Serkan Emre’nin kullandığı otomobilin takibe alındığı ve otomobilde bulunan Mehmet Erdoğan’ın inerek evine girmesinin ardından durdurulan araçta yapılan aramada, sarılmış ve içilmiş uyuşturucu madde ele geçirildiği iddia edilmişti. Soruşturmanın ilerleyen aşamasında gözaltına alınan 11 şüphelinin kan örnekleri ile el parmak izlerinin karşılaştırılması sonucunda sarma uyuşturucu üzerinde Mehmet Erdoğan’ın genotip özelliklerinin uyumlu olduğunun belirlendiği açıklanmıştı.

Aysun YAZICI - TARAF

Kaynak: http://www.gazetecileronline.com/news...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0