Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Siz Kimsiniz, Ne İşiniz Var Orada?'

etiket Erdoğan: 'Siz Kimsiniz, Ne İşiniz Var Orada?'

Cumhurbaşkanı ErdoğanMİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle yargılanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün dünkü duruşmasına giden konsoloslara sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Siz kimsiniz ya ne işiniz var orada? Diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil. Burası Türkiye. Sen konsolosluk sınırları içinde hareket edebilirsin. Gerisi izne tabi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR’ları davasının görüldüğü mahkemeye giden konsoloslara sert tepki göstererek şöyle konuştu:

“Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul’daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz, sizin ne işiniz var orada? 

Diplomasinin de bir edebi, adabı var. Burası senin ülken değil. Burası Türkiye.  Sen konsolosluk sınırları içinde hareket edebilirsin. Gerisi izne tabi.  Oynanan oyunun tarzını göstermesi açısından bu çok önemli. Demokrasi, özgürlük lafını ağzından düşürmeyenlerin halkın iktidar taşıdıkları ile darbeciler arasındaki tercihini görüyoruz. Yarım milyon insanı öldüren bir zalime karşı halkın nasıl yalnız bırakıldığını gördük. Avrupa kendi menfaati uğruna sığınmacılara sırtını dönmekte sakınca görmemiştir. Terör örgütüne tepki göstermek yerine kendi sınırları dışında tutmak isteyenlerin ibretlik halini hepimiz görüyoruz. 

Biz ilkelerimize tek başımıza da kalsak bağlı kalacağız. Yoksa nice toplumlar gibi tarihte yok olur gideriz. Anadolu medeniyetler ve milletler doğurduğu gibi medeniyetler ve milletler mezarlığıdır aynı zamanda. Her zaman saldırıya açık olmuştur. Biz tek milletiz ve tek bayrağımız var. Toprak şehit kanlarıyla yoğrulduğu zaman vatan olur. Farkı budur. Biz bu toprakları böyle vatan yaptık. Devlet içinde devlet olmaz”

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla tahliye edilmelerinin ardından dün ilk kez hâkim karşısına çıkmıştı.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmaya gazeteciler ve milletvekillerinin yanı sıra İngiltere, Fransa ve Hollanda Başkonsoloslarının da aralarında olduğu çok sayıda diplomat katılmıştı.

Fransa Başkonsolosu'nun adliyeden paylaştığı fotoğraf

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT'in davaya müdahillik taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmaların kapalı görülmesine karar vermiş ancak salondaki milletvekilleri dışarı çıkmayınca duruşma 1 Nisan'a ertelenmişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
298
203
68
38
13
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neki buki

Herkes yanlış bi sen doğrusun zaten amk...

Reis amk. filan yazmasaydın valla sabah kapına dayanı verirler.

Cherry Girl

arkadaşlar objektif olarak bakıyorum bence haklı. gerçekten de ne işleri var o konsolosların orada? diplomasinin de belli kuralları var.

Pasif Kullanıcı

Türkiye'ye gelen konsoloslar ülkeye bağlanıp ilgili oluyor genelde.