Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan Şantaj Kasetlerini Nereden Biliyor?'

'Erdoğan Şantaj Kasetlerini Nereden Biliyor?'

23.04.2014 - 12:12 Son Güncelleme: 23.04.2014 - 12:59

CHP’li Umut Oran İçişleri Bakanı’na sordu:

Bakanlar Kurulu olarak şantaj kasetlerinin içeriklerini biliyor musunuz?

İzlediğiniz bu tür şantaj kasetleri var mı?

İstihbarata Karşı Koyma noktasında devlet yapısında bir zafiyet var mıdır?

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili şantaj kasetleri olduğunu açıklamasını TBMM gündemine taşıyarak, “Erdoğan şantaj kasetlerini nereden biliyor” dedi. Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Bakanlar Kurulu olarak şantaj kasetlerinin içeriklerini biliyor musunuz? İzlediğiniz bu tür şantaj kasetleri var mı? İstihbarata Karşı Koyma noktasında devlet yapısında bir zafiyet var mıdır?” diye sordu.

Erdoğan açıkladı: Benim, Gül’ün ve Özel’in şantaj kasetleri var

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vererek, Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında dün yaptığı konuşmada, “Bunların elinde şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kaset. Cumhurbaşkanının da şantaj kaseti vardı. Benimle ilgili de Genelkurmay Başkanın da. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar” dediğini anımsattı.

İzlediğiniz şantaj kaseti var mı?

İçişleri Bakanı’na yönelttiği soru önergesinde Umut Oran, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

  • Bu kasetlerin varlığını hükümetinizin nasıl bilebilmektedir? Bakanlar Kurulu üyeleri olarak bu şantaj kasetlerinin içerik bilgilerine sahip misiniz, izlediğiniz bu tür şantaj kasetleri var mıdır?

Madem kasetleri biliyorsunuz neden önlemediniz?

  • Varlığını bildiğiniz bu şantaj kasetlerinin çekilmesini neden önle(ye)mediniz?

  • Bu kasetleri çekenler kamu personeli midir, hangi kurum/kuruluşta hangi görevlerde bulunanlar bu çekimleri yapmıştır?

Devletin zirvesinde zafiyet mi var?

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 ve 3. Numaraları ile Genelkurmay Başkanı’nın şantaj görüntülerinin çekilmesi nasıl mümkün olabilmiştir? Bu durum devletin zirvesinde yaşanan bir zafiyetin göstergesi midir?

  • “Devletin en tepesinden en aşağısına kadar” ifadesi neyi kapsamaktadır, kaset şantaj operasyonu hangi makama/mevkiye kadar inmektedir? Bu şantaj kasetlerinden zarar gören üst düzey kamu yöneticileri kimlerdir?

  • Bu şantaj kasetlerini çekenler/yayanlardan yakalanıp, görevden el çektirilen, hakkında adli/idari işlem yapılan kişi/kişiler var mıdır? Bu yakalanan kişiler kimlerdir, nerelerde hangi pozisyonda görev yapmaktadırlar?

İstihbarata Karşı Koyma önlemi yok mu?

  • İstihbarata Karşı Koyma (İKK) noktasında devlet yapısında bir zafiyet var mıdır? İKK amacıyla 2014 yılı başından itibaren hangi ek önlemleri aldınız?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0