Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Rusya Türkiye Gibi Bir Dostunu Kaybederse Çok Şeyi Kaybeder'

Erdoğan: 'Rusya Türkiye Gibi Bir Dostunu Kaybederse Çok Şeyi Kaybeder'

ATKN
06.10.2015 - 14:12 Son Güncelleme: 06.10.2015 - 14:20

Belçika temasları kapsamında Brüksel’de Belçika Başbakan Charles Michel ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, 'Bize yapılan saldırı NATO’ya yapılmıştır. Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur. Ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliğini yapmış olduğu dostunu da kaybederse çok şeyi kaybeder. Bunun bilinmesi lazım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran ve Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı koruduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçaklarının Türk hava sahasını iki kez ihlal etmesini hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'350 bin insanın ölümüne neden olan bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye’nin başındadır. Ama bunu korumaya çalışanlar var. İran, bunlardan bir tanesidir. Rusya bunlardan bir tanesidir. Bunun korumaya çalışanlar işte şu anda bakın Rusya’nın Suriye’de yaptığı ve orada kendine ait bir üs hazırlama gayreti ve bunun yanında bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı. Bu tabii, NATO’nun da dün biliyorsunuz bu konuyla ilgili sert bir ültimatomuyla karşılık bulmuştur. 

'Sabretmemiz mümkün değildir'

Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değildir. Nitekim dün bu konuyla ilgili, evvelsi gün de ne yazık ki arzu etmediğimiz bazı adımlar atılma durumundadır. Ve bunu kabullenmek özellikle Türkiye’ye yakışmayacağı gibi NATO’nun da kendi prensiplerinin tamamen dışındadır ve dolayısıyla da buna karşı tavrını NATO almıştır ve bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye’ye yapılan saldırı NATO’ya yapılmış bir saldırıdır. Bunun bilinmesi lazım. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur. Ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliğini yapmış olduğu dostunu da kaybederse çok şeyi kaybeder. Bunu da bilmesi lazım.'

NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili, “Sebepleri hakkında yorum yapmayacağım. Ancak Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlâli kaza gibi görünmüyor' demişti.

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko ise, NATO Genel Sekreteri'nin açıklamasının ardından jet hızıyla yanıt vererek, 'NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'ye yönelik hava saldırılarımızı saptırmak için kullanıyor' ifadelerini kullanmıştı.

Sputnik Türkiye ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0