Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Pensilvanya’da Benimle İlgili Film Hazırlıyorlarmış'

Erdoğan: 'Pensilvanya’da Benimle İlgili Film Hazırlıyorlarmış'

adem kara
28.05.2014 - 15:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Erdoğan, Gülen Cemaati'nin kendisi hakkında film hazırladığını söyleyerek, 'Şimdi de 10 Ağustos diyorlar. Allah’ın izniyle yine tutmayacak' dedi. Erdoğan, Cemaat'in çözüm sürecini bozmak için her şeyi yaptığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinin iptal edildiği Ağrı’da, ağırlıklı olarak, belediye başkanlığı için yarıştığı BDP'yi hedef aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Gülen Cemaati de gündemiydeydi.

Erdoğan, 'Şimdi bir haber aldım, Pensilvanya benimle ilgili bir film hazırlıyormuş. Benimle ilgili uygun bir artist bulamamışlar, çocuğuma uygun bir artist bulamamışlar. Şimdi hesap şu, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine bunu yetiştireceklermiş. 17 Aralık dediler tutmadı, 25 Aralık dediler tutmadı, 30 Mart dediler yine tutmadı. Şimdi de 10 Ağustos diyecekler. Allah’ın izniyle yine tutmayacak. Buna inanıyorum.' dedi.

Erdoğan, adını telaffuz etmeden Fethullah Gülen'in çözüm sürecini sabote etmeye çalışmakla suçladı. 'Pensilvanya'ya kaçmış olan zat çözüm sürecini bozmak için elinden gelen her yeşi yaptı. Bir kısım medya, gençler ölsün diye her türlü tahriki yaptı. Yazar müsveddeleri gitti, ‘Terörü tekrar başlatın’ diye akıl bile verdi.' dedi.

Çatı aday formülüne eleştiri

MHP’nin cumhurbaşkanı seçimleri için aradığı ‘çatı aday’dan bahseden Erdoğan, “Neymiş, çatı adaymış. O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok damı.' dedi.

Erdoğan, kendi adayları için istişarelerinin sürdüğünü belirterek, bunu haziran içinde açıklayacaklarını söyledi. 'Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, mayıs diye planlamıştık, inşallah haziran ayı içerisinde ismimizi, adayımızı açıklayacağız' diye konuştu.

BDP'ye suçlama

Erdoğan, BDP’lilerin yalan söylediğini belirterek “Mesele ilke meselesidir. Halkına vatandaşına hizmet meselesidir. Hizmete mi ideolojilere mi oy vereceğiz? Buraya birileri geliyor. Ne diyorlar? Sandıkların 13-14-15 kere sayıldığı iddiası BDP tarafından pompalanıyor. Tamamen yalan. BDP, bu yalanı yaymak suretiyle bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. 30 Mart’ta sonra Ağrı’ya 15 bin polis gönderildi diyorlar. 2 bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Yalan!” dedi.

Sandıkların ikinci kez tam olarak sayılamadığını söyleyen Erdoğan 'Hile ve şaibe ortaya çıktı. İkinci kez bile yeniden sayım gerçekleşmedi. Manzara görüldü, yeniden sayım kararı alındı. BDP adeta meydanı terörize etti. Her şeyden önce bu zihniyetin demokrasiye, sandığa, düşünce özgürlüğüne saygısı yok. Çünkü bunlar bugüne kadar ancak tehditlerle oy almanın yoluna gittiler.' diye konuştu.

Erdoğan, Doğubayazıt’ta elektrik arıza ekibinde çalışan altı işçinin kaçırılmasına da değindi:

“Daha yeni Doğubayazıt’ta altı vatandaşımızı kaçırdılar. Burası bizim Bitlis milletvekilimizin ailesine ait olan bir işletme. Kendisine tehdit yağdırmaya başladılar.”

BDP’nin hizmet yapmadığını söyleyen Erdoğan, “İki de bir partinin adını değiştirirsin, başka da bir işe yaramazsın Allah aşkına, Doğubayazıt’ta bizim hizmetimizin dışında onların hizmeti var mı? Ağrı’da ne yapıldıysa biz yaptık.”

'Kaçırılan çocukları alıp geleceksiniz'

Erdoğan, çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen aileler hakkında da konuştu:

Diyarbakır'da yavruları kaçırılan anneler babalar günlerdir eylem yapıyor. 134 yavru dağa kaçırıldı. Kimlerin kaçırdığını biliyorsunuz değil mi? BDP ve HDP’ye söyledim 'Bunları siz alıp geleceksiniz' dedim. Adresleri siz biliyorsunuz. Getirmemeleri halinde biz de iktidar olarak B ve C planımızı uygulamaya koyacağız. Bizler kimin ne yaptığını her şeyi biliyoruz.”

'Hanım kardeşlerimizi sandığa göndermiyorlar'

Erdoğan, kadınlara oy kullandırılmadığını söyledi:

“Hanım kardeşlerimizi eve kilitliyorlar. Sandığa göndermiyorlar. Çünkü hanım kardeşlerimi sandığa gönderirlerse o sandıktan AK Parti çıkacak. Unutmayın, kale içeriden fethedilir.”

BDP seçimin iptalini istemişti

Ağrı Belediyesi’ni 10 oy farkla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık kazanmış, AK Parti seçim sonuçlarına itiraz etmişti. Ağrı İl Seçim Kurulu, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimleri için kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar vermişti.

Yeniden sayım sırasında tespit edilen usulsüzlükler ve oluşan gerginlikten dolayı BDP Ağrı’da yerel seçimlerin iptalini istemişti. Talebi kabul eden Ağrı İl Seçim Kurulu da yerel seçimlerin 1 Haziran’da yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı.

Kaynak: DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/pen...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0