Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Taksim ve Kadıköy'de Artık 1 Mayıs Mümkün Değil'

Erdoğan: 'Taksim ve Kadıköy'de Artık 1 Mayıs Mümkün Değil'

adem kara
19.04.2014 - 15:33 Son Güncelleme: 19.04.2014 - 16:53

'10 Ağustos'ta Millet Başkanını Seçecek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin kazı çalışmalarını başlattığı törendeki konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi, 'Şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek' dedi. Erdoğan, bundan sonra Taksim ve Kadıköy meydanında 1 Mayıs kutlaması yapılamayacağını da söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında 'İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)' projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması töreninde konuştu.

Konuşmasının başında açılacak tünele ilişkin bilgi veren Erdoğan, Kazlıçeşme-Göztepe arasında denizin altına gidiş-gelişli iki tüp yerleştirip araçların dakikalar içinde iki kıta arasında geçişini sağlayacaklarını anlattı. Tünel açacak makinanın Almanya'dan getirildiğini belirten Erdoğan, burada açılacak tünellerden dünyada sadece ABD'de New York'ta, Malezya'da Kuala Lumpur'da ve Fransa'da ise karayoluu tüneli şeklinde olduğunu söyledi. Erdoğan, dünyanın en modern tünelini İstanbul'a kazandırdıklarını ifade etti. Erdoğan, 'Köprü trafiği inşallah bu inşaatlarla tarih olacak. 14,6 km’lik bir yoldan oluşuyor. Bunun 5,4 km’si Boğaz’ın altında inşa edilen bu tünelden olacak. Geri kalanı yollar, üstgeçitler, köprülerle… Kazlıçeşme-Göztepe arası şu anda 100 dakikada alınıyor. Tünel tamamlandığında bu mesafe sadece 15 dakikada kat edilecek. Maliyeti 1 milyar 245 milyon dolar. Tünel ve yollar bittiğinde hem kendisini amorti edecek hem de yakıttan sağladığı tasarrufla ülkemize katkı sağlayacak' diye konuştu.

Erdoğan, depreme en dayanıklı şekilde tasarlanan tünelin denize de hiçbir zarar vermeyeceğini söyledi.

'Gezi’cilere rağmen hedef ulaşacağız'

Konuşmasında daha sonra gündemdeki ekonomik ve siyasi konulara değinen Erdoğan, iktidarları döneminde yolsuzluğa geçit vermediklerini, yasakları tek tek kaldırdıklarını ve yoksullukla mücadele ettiklerini ileri sürdü. Erdoğan konuşmasında daha sonra sözü Gezi Parkı eylemcilerine getirdi ve '17 Aralık’a rağmen 25 Aralık’a rağmen, Gezi'cilere rağmen bu hedefe ulaşacağız. Bugün uzak gibi görünen nice hayal de çok kısa zaman zarfında gerçeğe dönüşecek. Bu kutlu yürüyüşümüzün sekteye uğratılmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

2010'daki anayasa değişikliği ile 26 maddenin değiştirildiğini ve bu değişiklik paketinin referandumda yüzde 58'le halktan destek aldığını belirten Erdoğan, 'Cumhurbaşkanını artık halk seçecek dedik. Ve her seferinde bir kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir kriz olmaktan çıkardık. Ve şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek' diye konuştu.

Türkiye'nin yürüyüşü, ilerlemesi ve kalkınması Gezi olayları bahanesiyle sekteye uğratılmak istendi. Fakat tatmin olmadılar. 17 ve 25 Aralık’ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart’ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki, Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler artık buna cesaret edemeyecekler. '

'Miting için Taksim ve Kadıköy kesinlikle mümkün değil'

Erdoğan konuşmasında Taksim meydanında 1 Mayıs kutlaması yapılmasına ilişkin konuştu. Sendika, sivil toplum kuruluşları, hukuk kurumlarının AİHM'in kararını ve yasaları göstererek, yasaklanamayacağını belirttikleri Taksim Meydanına ilişkin şunları söyledi:

'Şehirlerde ve ilçelerde butik meydan düzenlemeleri yapacağız. Esnafımızın camını çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydanı'nda, yok Kadıköy Meydanı'nda, yok şurada, yok burada, bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz. Miting mi yapacaksın git Yenikapı'da yap, git Maltepe'de yap. Bundan sonra bazı ilçelerimizde de butik meydanlar düzenleme kararı aldık. Taksim veya Kadıköy Meydanı'nda artık bu kesinlikle mümkün değil.'

'ABD'nin idamlarla ilgili sesi çıkmıyor'

Erdoğan, Twitter'ın kapatılmasının ardından Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere de tepki gösterdi ve 'Mısır’da 529 idam kararı var. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? ABD’nin bu idamlarla ilgili sesi yok. Biz bunları söyleyince beyler rahatsız oluyor. Madem rahatsız oluyorsun. Sandıktan çıkana saygı duymadığınız sürece bizim size saygımız yok' diye konuştu.

Erdoğan, 'paralel yapı'nın Mısır’da idam kararını verenlerin yanında olduğunu da ileri sürdü.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0