Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Esnaf Gerektiğinde Askerdir, Alperendir, Polistir, Hakimdir'

Erdoğan: 'Esnaf Gerektiğinde Askerdir, Alperendir, Polistir, Hakimdir'

adem kara
26.11.2014 - 11:47 Son Güncelleme: 26.11.2014 - 13:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Halk Bankası, primini ödeyemeyen yaklaşık 280 bin Bağ-Kur'luya aylık yüzde 0,97 faizle 36 ay vadeli emeklilik kredisi vereceğini açıkladı. 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuşan Erdoğan, “Esnaf gerektiğinde askerdir, alperendir, kahramandır, polistir, hakimdir” ifadesini kullandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 16 yıl sonra düzenlenen 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şûrâsı’nda konuştu. SGK ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacağını söyleyen Erdoğan, “Bununla emeklilik imkânı olan ama prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur'lulara yapılandırma kredisiyle borçlarını ödeme imkânı tanıyacak. Yüzde 0,97 faizle 36 ay vadeli emeklilik kredisi verilecek. Bütün sosyal haklardan anında istifade etmeye başlayacak. Bundan 279422 vatandaşımız faydalanacak” diye konuştu.

Gerektiğinde asayiş, gerektiğinde adalet

Cumhurbaşkanı salonu dolduran esnafa şu sözlerle seslendi:

'Esnaf ve sanatkar demek, altını çizerek ifade ediyorum ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda, esnaf sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir. Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir. Taksici, şoför deyip geçemezsiniz. Mahallenin ağabeyidir, mahallenin bekçisidir. Bakkal, kasap, manav, terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın, semtimizin vicdanıdır. Çok açık söylüyorum; esnafı çıkarıp aldığınızda Türkiye tarihinde geriye hiçbir şey kalmaz.'

Erdoğan, Gülen Cemaati’nin esnaf üzerinde baskı kurduğunu söyledi:

“Son bir yıl içerisinde esnaf kardeşlerimizle buluşmalarımızda iki konuyu görüştük: Paralel yapı ve Çözüm süreci. Paralel yapının kimi zaman gönüllü olarak ama çoğu zaman şantajla, kumpasla, baskıyla esnaf ve sanatkârı sömürdüğünü gördük.”

Cumhurbaşkanı, Milli Güvenlik Kurulu’nda Cemaat’e yönelik alınan tavsiye kararının sıradan bir karar olmadığını belirtti:

“Bizi dışarıdan bitiremezler. Legal görünümlü uluslararası destekli illegal örgütlenmelere karşı mücadelemiz sürecektir. Afrikalı dost ve kardeşlerimize yaptığımız uyarılar da birilerini rahatsız etmiş. Bu yapının farklı maskeler altında misyoner ve ajan tavrıyla faaliyet göstermesi bizim adımıza da, dost ülkeler adına da ciddi bir tehdittir.”

‘Terleyen cumhurbaşkanı olmanın gayretindeyiz’

“Esnafın ufku, dükkânının önü kadar değildir. Susarsanız ahilerin, esnafın, sanatkârın karşısına alnınız ak çıkamazsınız” diyen Erdoğan, Türkiye’nin Ortadoğu’da olanlara susarak büyük devlet olamayacağını söyledi.

Erdoğan, terleyen cumhurbaşkanı olmaya çalıştığını belirtti:

“Her yapılandan şikâyet eden, uluslararası medyaya servis yapan bir siyaset, Türkiye’ye hizmet eden bir siyaset olamaz. Herkes ter akıtacak, Türkiye istikrarla büyümesini idame ettirecek. Biz bürokratın teknokratın koşturmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı bu noktada asla istisna değildir. Koşan koşturan terleyen bir cumhurbaşkanı istiyor, böyle bir cumhurbaşkanı olmanın gayretini veriyoruz.”

Yargıya eleştiri

Yargının Galataport ihalesini durdurma kararını eleştiren Erdoğan, “Öyle bir yargı düşünün ki, ihalesi iki yıl önce bitmiş Galataport olayında ihaleyi durdurma kararı veriyor. Yahu ihale bitmiş, adam ödemelere başlamış, projeler yapıyor. Cumhurbaşkanının ihaneti vataniye diye suçu var. Peki, yargı neyle yargılanacak? Biz ülkeyi uçurmaya çalışıyoruz. Beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bir değil, iki değil, üç değil, dört değil… Belli bir gözle bakamazsınız. Tarafsız olmalısınız. Onun için adalet arıyoruz” dedi.

Çözüm süreci

Erdoğan, Kürt sorununa çözüm sürecinin esnaf ve sanatkârı da umutlandırdığını söyledi:

“Son bir buçuk yıldır bütün sabotaj girişimlerine rağmen sürdürülen Çözüm süreci, esnafın da güven ortamını yaşamasını sağladı. Esnaf ve sanatkâr arasında Türk, Kürt, Arap gibi ayrımlar yoktur. Çünkü esnaf ahidir yani kardeştir. Bu kardeşlikle teröre karşı geleceğinize gönülden inanıyorum. Bu bir pazarlık, taviz, alma-verme süreci değildir. Silahlar bir kenara konulacak. Ne mesele varsa konuşarak siyaset zemininde konuşulacak. Türkiye başka türlüsüne zemin ve imkân vermez.”

‘Vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar’

Kobani’ye destek eylemlerini eleştiren Erdoğan, “Biz, birilerini tatmin etmek için değil, 77 milyonun huzuru, barışı ve kardeşliğini sağlamak için yola çıktık. Şımarıklığa ve başıbozukluğa tahammülümüz olmaz. Kobani bahanesiyle sokağa çıktılar. 50’ye yakın Kürt vatandaşımızın canına kıydılar” dedi.

Erdoğan, Kobani eylemlerine katılanların Halep’te olanlara sessiz kaldığını söyledi:

“Üst akıl Halep’i önemsemiyorsa, taşeronlar da önemsemiyor. Esed’in barbarlığına destek verdiler, Kobani üzerinden vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar. Biz meselelerimizi üst akılla değil, milletimizle çözüyoruz”

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bor...

Erdoğan'ı açıklamalarına Twitter'dan gelen bazı tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0