Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'Monşer' Çıkışı

Erdoğan'dan 'Monşer' Çıkışı

Fatih UZUN
06.07.2014 - 17:41

Başbakan Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı'nın görevi duble yol yapmak değil' diyen 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu için 'Bunlar monşer. Bizse hizmetkârız' dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığının ardından ikinci mitingini Erzurum'da düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı'nın görevi duble yol yapmak değil' diyen CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, 'Bir cumhurbaşkanı adayına soruluyor: 'Siz yollarla ilgilenecek misiniz?' O da 'Ben cumhurbaşkanıyım, benim ne işim var' diyor. Cumhurbaşkanının yolla, metroyla işi olmaz mı? Bunlar monşer. Monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz. Bizse hizmetkârız' dedi.

Konuşmasında muhalefet partilerini hedef alan Erdoğan, '2007'de onuncu Cumhurbaşkanı'nı belirledik. İlk turun ardından 367 diye bir hukuk cinayeti işlediler. Kim yaptı ? CHP ve onun yandaşları. Bazı hukuçuklar bu hukuk cinayetine destek verdi, AK Parti'ye seçtirmek istemediler. Biz de önce genel seçim kararı aldık. Mecliste değişiklik yapıp Çankaya'dan veto aldık. Sonra halka gittik ve size sorduk: Cumhurbaşkanını halk seçsin mi seçmesin mi dedik. Siz yüzde 69 oy oranıyla 'evet, halk seçsin' dediniz. Siz şimdi hangi yüzle inanmadığınız halkımızdan oy isteyeceksiniz?' dedi. Erdoğan şyle devam etti:

'Göreve gelirken 'Söz de karar da yetki de milletin' dedik. İşte Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle sözü, kararı, yetkiyi size bırakmış oluyoruz. 'Siz ne derseniz en güzeli odur' diyoruz. Merhum Adnan Menderes, Turgut Özal milletin sevgilisi oldu. Millet neyi seçtiyse, bu CHP bu darbeci zihniyet onun karşısında oldu. 2007'de bizim Cumhurbaşkanı adayımıza karşı çıkan CHP ve yandaşları. Şu an darbe ve vesayeti savunan kim? CHP ve yandaşları. Şimdi utanmadan sıkılmadan halktan oy istiyor. Kimle HDP ve MHP ile birlikte. Milli güvenliğimize ihanet edenlere bu sandık en iyi cevap olacak. CHP ve MHP arasında fark kaldı mı?'

'MHP, CHP'den talimat alıyor'

Başbakan Erdoğan, 'Bu MHP'nin başındaki zat aynen CHP'nin başındaki zat gibi Erdoğan'a küfür ederek oy alacağını sanıyor. CHP ve MHP'ye gönül verenlere de sesleniyorum: Kem söz sahibinindir. Bunların peşinde mi yoksa ülkeye hizmet edenlerin peşinde mi olacaksınız? Bir vagon gibi CHP'nin peşindeler. MHP'ye talimat gidiyor. Aday bu olacak, müttefiklerimiz bu olacak. Onlar da ikilemeden bu emirleri yerine getiriyorlar' diye konuştu.

'Paralel yapıyla mücadele sürecek'

Erdoğan, 'paralel yapıy' olarak suçladığı Gülen Cemaati'ni, Fethullah Gülen'in memleketi Erzurum'da da eleştirdi; 'Paralel yapıyla mücadale daha güçlü bir şekilde devam edecek. Durmak yok çünkü bunlar bizim ulusal güvenliğimizi tehdit ediyorlar. Paralel yapıya 30 Mart'ta gereken cevabı zaten verdiniz' dedi.

Çözüm sürecine de değinen Başbakan, 'Süreç aynı kararlılıkla devam edecek. Tahriklere dikkat edin. bayrağımız üzerinden MHP ve HDP, sabotaj ve gerilimlerden besleniyorlar. İnşallah çözüm sürecini ilerleteceğiz. Bu kardeşiniz Türk'ü de Kürt'ü de Boşnak'ını da Roman'ını da Allah için seviyor. Biz ayrım yapamayız' dedi.

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Erdoğan, 'HDP'nin kongrelerine bakın. Türk bayrağını asmaktan kaçınıyorlar. Bu kongrelerde bayrağımızı oraya asmaya çekinenlerin peşinde olmayın. Biz bu bayrakla büyüdük. bak, Türkiye'nin Başbakanı olarak benim için Türk de Kürt de Arap da benim kardeşim. Biz buyuz çünkü dinimiz, inancımız bunu emrediyor. Kardeşlerim, bununla da kalmıyoruz. Tek vatan' dedi.

'Salondan salona değil, şantiyeden şantiyeye'

Başbakan, 'Tayyip Erdoğan için İstanbul, İzmir neyse Erzurum, Van odur. Şimdi Hakkari'ye havaalanı yapıyoruz. Salonlardan salona değil, şantiyeden şantiyeye koşan bir cumhurbaşkanı göreceksiniz. Çünkü bizim kutlu davamızın adı hizmet davasıdır. Bizim kutlu yolculuğumuz, bir hizmet yolculuğudur. Bizim için makam, unvan ve koltukların önemi yok' diye ekledi.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0