Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: ‘Başkanlık Sistemi Bizim İçin Yeni Değil, Gelenekseldir’

etiket Erdoğan: ‘Başkanlık Sistemi Bizim İçin Yeni Değil, Gelenekseldir’

ATKN
06.05.2016 - 15:47 Son Güncelleme: 06.05.2016 - 16:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakacak olmasıyla ilgili, 'Sayın Başbakan'a yaklaşık 20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum' dedi. 

Başkanlık sistemi ile ilgili de konuşan Erdoğan, 'Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yok. Yeni anayasa meselesi Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan’ın kişisel talebi değildir' dedi ve ekledi: 'Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmak durumundayız. Başkanlık sistemi bizim için yeni değil, gelenekseldir.'

Erdoğan, vize muafiyetinin koşulu olarak terörle mücadele yasasında değişiklik yapılmasını isteyen AB'ye de sert çıktı. Erdoğan, ”Kusura bakma, hadi bakalım, biz yolumuza gidiyoruz. Sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan, onlarla da anlaş' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakacak olması ile AK Parti'nin kongre kararına ilişkin değerlendirme yaptı ve şunları söyledi:

'Biliyorsunuz iktidar partisi olan AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği Sayın Genel Başkanın, Başbakan'ın aldığı bu kararın ve aynı zamanda Sayın Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum.

'Kıymetli hizmetleri için şahsım, milletim adına Davutoğlu'na teşekkür ediyorum'

'Kıymetli hizmetleri için şahsım, milletim adına Davutoğlu'na teşekkür ediyorum'

Öncelikle Sayın Başbakan'a yaklaşık 20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda daha önce başdanışmanım olarak, Dışişleri Bakanım olarak uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da Başbakan olarak bu birlikteliği daha ileriye taşıdığımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum.

Bu tür makamlar bir nevi bayrak yarışıdır. 22 Mayıs'taki kongrede seçilecek kişi bu bayrağı devralacak ve hizmet yarışı bu şekilde sürüp gidecek. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben de bayrağı Sayın Abdullah Gül'den almıştım. Çalışmalarımızla hem milletimiz, hem de Rabbimiz huzurunda ibra olmamızdır. Bayrağı devralacak arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum.

'Parti ile gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor'

Bu parti ile gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bundan daha tabii ne olabilir? Cumhurbaşkanı olmam geçmişimle, arkadaşlarımla ilişkimi kesmem anlamına mı gelir? Her değişim beraberinde yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm getirir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB'ye: 'Sen yoluna biz yolumuza...'

AB'ye: 'Sen yoluna biz yolumuza...'

Vize serbestisine ilişkin AB'nin Türkiye'ye sunduğu şartlarla ilgili konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş'teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? 

Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.'

'Başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan’ın kişisel talebi değildir'

'Başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan’ın kişisel talebi değildir'

Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bugünkü Türkiye dünün rotasız Türkiye’si değil. Milletimiz kendi oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanı sayesinde, ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını, olmayacağını çok iyi biliyor. Başkanlık sistemini gündeme getirmemenin sebebi budur. 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde geçilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır. 

Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yok. Yeni anayasa meselesi Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan’ın kişisel talebi değildir. Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmak durumundayız.

'Meclis'te olanları görüyorsunuz değil mi?'

'Meclis'te olanları görüyorsunuz değil mi?'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni anayasa bir partiye, bir kişiye hizmet edecek değildir. Bu anayasa millete karşı sorumluluk hisseden herkese katılması gerekir. Meclis'te, komisyonlarda olanları görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sistemi olan ülkede bunları göremezsiniz. Bunlar TBMM'yi terörize etmeye çalışıyorlar. Bunlara milliyet perver, vatansever parlamenterler fırsat vermedi, vermeyecekler. Yeni anayasa bir partiye, bir kişiye hizmet edecek değildir. Başkanlık sistemi de bir defaya mahsus uygulanmayacaktır. Başkanlık sistemi yeni değil, bizim için gelenekseldir. 22 Mayıs'tan sonra 65'inci hükümet kurulacak. Başkanlık sistemine geçtikten sonra bu göreve gelecek kişi Türkiye'nin Birinci Başkanı olarak görevine başlayacak. Bu değişimden korkmaya gerek yok. Herkesten destek bekliyoruz'

Ajanslar, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
58
51
25
16
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Ceylan

ya bi allah belasını versede artık kurtulsak...

Cako Bey

Geleneksel dediğine göre Bilal sancak beyi filan olacak belli..

sizde geleneksel olan tek bir şey var yavşaklık bence