Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Avukatının Ağabeyini HSYK’ya Atadı

Erdoğan Avukatının Ağabeyini HSYK’ya Atadı

adem kara
27.10.2014 - 10:44

12 Eylül 2010 referandumunda Fethullah Gülen Cemaati’yle birlikte yeniden ‘dizayn’ ettiği HSYK’nın seçimle ‘paralelden temizlenmesi’ ve iktidara yakın isimlerle yeniden yapılanmasında son adım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Kadrolar AKP’ye yakın dört ismin oldu

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Erdoğan, önceki gün Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) aralarında avukatı Ali Özkaya’nın ağabeyi olan Muharrem Özkaya ve eski AKP milletvekili aday adayı Hayriye Şirin Üstel’in olduğu dört asıl üye atadı.

Erdoğan’ın, akademisyen ve avukat kökenli üyeler atama yapması gerekirken, sadece avukat kökenli kişiler ataması dikkat çekti. Atanan dört isim, halen HSYK üyesi olarak görev yapan Rasim Aytin, Ankara Barosu avukatlarından Muharrem Özkaya, İstanbul Barosu avukatlarından Hayriye Şirin Ünsel ve Aysel Demirel oldu.

Özkaya’yı abisi değil başka üyeler önermiş

Erdoğan’ın atadığı dört isimden biri kendisinin avukatı olan Ali Özkaya’nın ağabeyi, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş ve Öz Orman İş sendikalarının hukuk müşavirliği görevini de yapan Muharrem Özkaya.

Özkaya, kendisine abisinin Erdoğan’ın avukatı olmasının sorulması üzerine şunları söyledi: “Ali Özkaya kardeşim. Kardeşim olmasına rağmen beni öneren bir isim değil. Adalet Bakanlığı’nda ve başka birimlerde görev yapan arkadaşlar beni önerdi. Kardeşim Ali Özkaya ile ilkokula birlikte başladık. Üniversiteyi de birlikte bitirdik. Aynı sıralarda okuduk. Takip ettiğim davalar ortada, sürdürdüğüm mücadeleyi herkes bilir.”

HSYK üyesi olarak yargının ‘ daha suratli ve daha adil’ karar vermesini sağlamak için çaba göstereceğini savunan Özkaya, “Yargının bağımsız ve tarafsızlığı için çalışacağım. Bugüne kadar toplumdaki garibanların, dezavantajlıların sözcülüğünü yaptım” diye konuştu.

Üstel eski AKP aday adayı

Tarafsız bir kurum olması gereken HSYK üyeliğine atanan bir diğer isim avukat Hayriye Şirin Ünsel. Üstel, AKP Pendik Teşkilatı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı, altı yıl boyunca ana kadroda yer aldı. AKP Kadın Kolları İlçe Başkanlığı’na 2008 yılında getirildi.

2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Ünsel, 2009 yılı yerel seçimlerinde ise AKP Pendik Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi.

Aytin HSYK’daki koltuğunu korudu

Dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2010 yılında HSYK üyeliğine atanan ve HSYK 1’inci Daire’de görev yapan Rasim Aytin, Erdoğan tarafından da atanarak koltuğunu korudu.

Avukat kökenli bir diğer üye olan Aytin, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve 2006-2010 yılları arasında Maliye Bakanlığı İstanbul Muhakemat Müdürlüğü’nde müşavir hazine avukatı olarak görev yaptı.

Dört isimden sonuncusu ise avukat Aysel Demirel. Demirel bundan önce Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği yapıyordu. HSYK’da asıl üye olarak görev yapacak iki kadından biri olan Aysel Demirel, HSYK’da görev yapan türbanlı ilk üye olacak.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/erdogan-ile-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0