Görüş Bildir
Haberler
Ensar Vakfı Başkanı: 'Biz de Tecavüze Uğradık'

Ensar Vakfı Başkanı: 'Biz de Tecavüze Uğradık'

Karaman’da Ensar Vakfı bünyesinde 10 çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarını değerlendiren vakıf başkanı Dilberoğlu, “Kimsenin alnında tecavüzcü yazmıyor. Yaptığımız araştırmada bu şahsın daha önce Milli Eğitim’de çalıştığı ve itibarının çok yüksek olduğu bilgilerine ulaştık” dedi. Açılan davaya müdahil olup suç duyurusunda da bulunacaklarını belirten Dilberoğlu, 'Tabirim mazur görülsün biz de tecavüze uğradık' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Hakan ve Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu

Karaman kent merkezindeki bir ilkokulda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, Ensar Vakfı ve başka derneklere ait evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde açılan kamu davasıyla öğretmen Muammer B.'nin, 'çocuğun cinsel istismarı', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçlarından 350 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Dilberoğlu, çocukları taciz eden öğretmenin daha önce ilkokul sınıf öğretmenliği yaptığını ve başarılı bir öğretmen olduğu için veliler tarafından tercih edildiğini söyledi.

'Davaya müdahil olacağız'

Bundan sonra insanların vakfa nasıl güvenebileceğinin sorulması üzerine Dilberoğlu şu yanıtı verdi: “Bunu çok iyi anlıyoruz. Bir sivil toplum kuruluşunun en büyük sermayesi hizmeti ve güvenilirliğidir. Biz 37 yıldır tüm Türkiye’de vakıf hizmeti yapıyoruz. Bu bağın verdiği güvenle bu vahim durumu aşabileceğimize inanıyorum.”

'Biz de tecavüze uğradık'

Karaman’da yaşanan olay nedeniyle kendilerinin de mağdur olduğunu belirten vakıf başkanı, sözlerine şöyle devam etti: “Hatta tabirim mazur görülsün biz de tecavüze uğradık. Bu sapık fiillerin sahibi, yalnızca küçük çocuklarımıza ve ailelerine değil, vakfımıza, değerlerimize, birbirimize duyduğumuz güvene onarılmaz zararlar verdi. Bu şahıs, suçu aynı zamanda Ensar Vakfı’na karşı da işlemiştir. Bu açıdan hem mağdur küçük çocukların ve ailelerin haklarını korumak, onlara destek olmak hem de bize verilen zararların hesabını sormak için bu davaya müdahil olacağız ve suç duyurusunda bulunacağız.”

'Kimse örtbas edemez'

Dilberoğlu olayın örtbas edilmeye çalışıldığı yönündeki iddialar hakkında ise şunları söyledi:

'Örtbas iddiası nereden çıkıyor? Savcılığın gizlilik ve yayın yasağı kararı vermesinden. Bu gizlilik kararı, küçük yaşta 10 çocuğun isimlerinin çeşitli mecralarda fütursuzca kullanılmasının önüne geçmek için alınmıştır. Çocukların ruhsal gelişimleri , devam eden okul ve sosyal hayatları göz önünde bulundurulmuştur. herkes müsterih olsun: Ortada bu kadar vahim ve ciddi iddialar varken hiç kimse bu dosyanın üstünü örtemez, örtbas edemez. Buna en başka biz en şiddetli şekilde karşı çıkarız.

Ahmet Hakan'ın Dilberoğlu ile yaptığı röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hep mağdur edebiyatı. Ülke değil dev akıl hastanesi

Pasif Kullanıcı

10 çocuk değil o sıçtığımın evladı 45 çocuk 35 çocuğun ailesi ya korkudan ya başka bi sebepten şikayetlerini geri çekti Bi de cidden tecavüze uğrarsın da o ... Devamını Gör

Kayzer Soze

Karaman’dan 45 öğrenciye tecavüz skandalıyla Türkiye’yi ayağa kaldıran Ensar Vakfı’nın 2008'de Çorum'da meydana gelen bir başka cinsel istismar skandalına da... Devamını Gör

Yunus Altın

Linkleri de dursun burada: http://www.gazetevatan.com/kuran-kursunda-tecavuz-soku-192794-gundem/ http://www.birgun.net/haber-detay/din-ogretmeni-tecavuzden... Devamını Gör