Görüş Bildir
Haberler
Enerji Bakanı Yıldız, Akkuyu Nükleer Santralı İçin Moskova'daydı

Enerji Bakanı Yıldız, Akkuyu Nükleer Santralı İçin Moskova'daydı

Ulaş
01.10.2014 - 18:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Moskova’ya geldi. Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Akkuyu nükleer santralının hızlandırılması ile ilgili görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Bakan Taner Yıldız, günübirlik geldiği Moskova’da Gazprom yetkilileri ile kahvaltıda bir araya geldikten sonra Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüştü. Yıldız daha sonra Rosatom’u ziyaret ederek Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Türk basınına açıklama yapan Taner Yıldız şunları söyledi:

“Bugün Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüştük. Aynı zamanda iki ülke de Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) eş başkanı olduğu için özellikle son gelişmelerle birlikte, son konjonktürel gelişmelerle birlikte yaş sebze-meyve ihracatı ile de alakalı Rusya Federasyonu’nun değerlendirmesi ile alakalı bir çok konuya değindik. Tabi ki enerji konularımız da bunun başında geliyor.

Eğer her iki taraf da uygun olursa KEK toplantımızı da bu ayın içinde yapmayı planladık. Çünkü Kasım ayında da daha üst düzeyli toplantılar yapma ihtimalimiz var. Bunların hazırlığını yapmak adına son derece verimliydi. Heyetler arası görüşmeler yaptık. Sayın Büyükelçimiz ve ekibi Ankara’dan gelen heyetimizle beraber, daha sonra yanında bulunduğumuz Rosatom’da Sayın Kriyenko ile bir görüşmemiz oldu. Buradaki görüşmemiz Akkuyu nükleer güç santralının hızlandırılması ile alakalı, özellikle inşaat lisanslarının başvuruları ile alakalı saha datalarının verilmesi, ÇED sürecinin tamamlanabiliyor olması ve liman inşaatları gibi artık fiili uygulamaya geçeceğimiz bir yapıyı kurgulamaya çalışıyoruz.

Son derece verimli, son derce yapıcı karşılıklı işlerimizin hızlandırılmasına dönük görev tanımlarının dağılımlarının daha iyi yapabileceğimiz bir sürece girdiğimizi gördük. Bildiğiniz gibi bunun bütçelenmesi ile alakalı 2015 yılı bütçesi ile alakalı Akkuyu nükler güç santralı ile alakalı proje firmasının bir sıkıntısı bulunmamakta. Bu da projenin önünü açacak önemli başlıklardan bir tanesi idi. Bunları da beraberce değerlendirdik.”

  • ZETE
Kaynak: http://zete.com/enerji-bakani-yildiz-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0