Görüş Bildir
Haberler
En Güçlü 10 Köpek Cinsi

etiket En Güçlü 10 Köpek Cinsi

09.02.2014 - 18:13 Son Güncelleme: 09.02.2014 - 21:23

10.Rottweiler

Almanya kökenli bir ırk olan Rottweiler cinsi köpeklerin geleneksel adı Rottweiler Metzgerhund yani Rotweil Kasabı’dır. Erkek olanları 60 kilograma kadar ulaşabilen bu tür uysallığı ev eğitililebilirliği ile tanınsa da yetenekleri ve gücü insanı hayrete düşürecek cinstendir. Çoban köpeği olarak kurtlardan ayılara kadar birçok vahşi hayvanla başaçıkabilmesi nedeniyle tüm dünyanın saygısını kazanmıştır. Adını aldığı Almanya’daki Rotweil şehrinde hemen her yerde heykelleri bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.Great Dane

9.Great Dane

Adından da anlayacağınız üzere en uzun boylu köpek cinslerinden birinden bahsediyoruz. Danimarka tazısı olarak da bilinen Great (Büyük) Dane’lerin ağırlığı 90 kiloya kadar çıkabildiği gibi boyları da 112 santime kadar uzayabiliyor. Antik dönem Grek paralarının üzerinde resmi bulunduğu için köpeklerin Apollon’u olarak adlandırılmıştır. Bu bilgilere rağmen kökenleri Avrupalıdır. Güçlü isketlet yapısı ve itaatkar karakteri nedeniyle Cermen kavimleri tarafından muhafız olarak kullanılmış olup saldırganlaştırılırsa bir yaban domuzunu bile rahatlıkla öldürebilecek güce sahiptir. Zaten Avrupa’daki av partilerinin vazgeçilmez köpeklerinden biri olarak yüzyıllarca kullanılmıştır.

8.Sibirya(Husky) Kurdu

8.Sibirya(Husky) Kurdu

Sibirya kurdu ya da Haski (Husky) adıyla tanınan en sevilen evcil köpek cinslerinden biri olan bu köpekler aslında çelik mavisi gözleri, asil yüz yapısı nedeniyle oldukça yakışıklı hayvanlardır. Sibirya’daki Çukçi halkı tarafından uzun yıllar Ren geyiklerini güderken yardımcı olması nedeniyle ve atletik yapılır sebebiyle kendilerini kızak köpeği olarak kullanmışlardır. Her ne kadar evcillikleriyle tanınsalar da genlerindeki kurt’luktan olsagerek özgürlüğüne düşkün ve avcı bir türdür. Özellikle provoke edilmediği sürece zararsız olup kötü ellerde çok tehlikeli bir saldırı aracına dönüşebilmektedir. Bu nedenle ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) 1979 yılından beri Husky cinsi köpeklerin tehlike arz edebilir tür olara görmektedir.

7.Alman(Kurdu) Çoban Köpeği

7.Alman(Kurdu) Çoban Köpeği

Dünyanın en popüler evcil havyam türlerinden biri olan Alman Kurdu (Türkiye’de sadece Kurt Köpeği olarak da söyleniyor) zekâsıyla ünlü bir ırktır. Diğer cinslerden ayrılan en önemli özelliklerinden biri de itaatkâr oluşlarıdır. Bu nedenle iyi eğitildikleri zaman yapabilecekleri insanı hayrete düşürebilir. Emniyet ve sağlık teşkilatlarının en çok kullandığı köpek cinslerinden biri olan Alman Kurtları’nın II. Dünya Savaşı’nın en kritik mücadelelerinden biri olan Stalingrad Savaşı’nda kullanıldığı da bilinmektedir.

6.Boxer

6.Boxer

Boxer türü köpeklerin geçmişi 1850′li yılların Almanya’sına kadar gidiyor. 22-30 kg ağırlığına erişebilen bu türün boyları 50-63 santimetre arasında değişiyor. Çok güçlü bir arazi köpeği olan Boxer’lar Almanların deyimiyle tasma tutmaz bir tür. Avrupalı zenginlerin av partilerinde kullanmak için bulldog cinsinden ürettikleri bu köpekler çok uzun yürüyüşler yapabilmesiyle ünlü.

5.Dogo Argentino

5.Dogo Argentino

Dogo Argentino ilk olarak 1920 yılında Arjantinli Dr. Antonio Nores Martínez tarafından Cordoba Döğüş Köpeği baz alınarak avcı köpeği olarak geliştirilmiş. Pitbull Terrier cinsine benzerliği ile dikkat çeken Dogo köpek ırkı kaslı ve uzun vücut yapısı, güçlü çeneleri ile diğer türlerden ayrılmaktadır. Yaban domuzundan ayıya kadar birçok vahşi hayvanla baş edebilecek kadar güçlü bu köpek türü 1991 yılından itibaren birçok Avrupa Birliği ülkesinde yetiştirilmesi ve satılması yasaklanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4.Doberman Pinscher

4.Doberman Pinscher

Ülkemizde de oldukça popüler bir köpek ırkı olan Doberman Pinscher türü köpekler ilk kez 1890 yılında Karl Friedrich Louis Dobermann adlı bir Alman subay tarafından geliştirilmiştir. Vergi toplama işlerine bakarken insanları korkutmak amacıyla kullanılan bu köpek türü zamanla tüm dünyada tanınarak dünyanın en çok beslenen köpek türlerinden biri olmuştur. Atletik yapısı ve eğitilmeye müsait karakteri nedeniyle polis teşkilatları tarafından tercih edilen Dobermanların diğer adı da polis köpeği olmuştur.

3.Cane Corso Italiano

3.Cane Corso Italiano

Cane Corso Italiano, isminden de anlaşılacağı üzere Molosser familyasından İtalya kökenli bir köpek cinsidir. Orta büyüklükte olarak sınıflandırılan Cane Corso’lar estetik ve kaslı vücut yapısıyla hemen göze çarpmaktadır. Sadık bir cins olan Cane Corso küçük yaşlardan itibaren doğru eğitilirse evcil hayvan olarak ideal bir köpektir. Ancak evcilleştirilmesine rağmen yabancılardan çok hoşlandığı söylenemez. Sadakati nedeniyle yüzyıllardır bekçi köpeği olarak kullanılan bu cins köpekler saldırganlaştırılırsa enerjik yapısı nedeniyle arz ettiği tehlike diğer cinslerden katbekat fazla olacaktır.

2.Presa Canario

2.Presa Canario

Tam adı The Perro de Presa Canario olan ya da kısaca Presa diye bilinen bu köpek ırkının kökeni Kanarya Adaları’na dayanmaktadır. Keşfedilip dünyaya yayılmasını sağlayan ise antropolog Dr. Carl Semencic tarafından gerçekleştirilmiştir. Yavruyken oldukça sevimli olan bu köpekler 64 cm uzunluğa 54 kg ağırlığa kadar büyüyebilmekteler. Uzun bacakları, kaslı vücudu ve güçlü çene yapısı nedeniyle kontrol edilmeleri çok zordur. Agresif karakteri ve güçlü sezgileri onu dünyanın en tehlikeli köpek türlerinden biri yapan en büyük etkenlerden biri. Tehlike sezdiği anda o tehlikeyi bertaraf eden kadar zaptedilmesi çok zordur. Çok iyi bir koruma köpeği olan Presa’lar saldırganlaştırılırsa vahşi bir yırtıcı kadar ölümcül olabilmektedir.

1.Pitbull

1.Pitbull

Asıl adı American Pit Bull Terrier olan bu Mastif türü köpek ırkı herhalde dünyanın en popüler köpek türlerinden bir tanesidir ancak şöhretlerinin pek de olum yönde yayıldığı söylenemez. 90′lı yıllardan itibaren bizim medyamızda da yer alan “Pitbull Dehşeti” haberleri sayesinde insanların aklına tehlikeli köpek denince ilk gelen tür oldular. Gerçekten de atletik vücutları, kısa bacakları ve güçlü çeneleriyle ilk bakışta ürküten bu türün aslında oldukça sadık ve uysal bir hayvan olduğunu birçok besleyeni defalarca vurgulamıştır. Bu noktada yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi köpekleri tehlikeli yapan en önemli unsurun eğitim olduğunu tekrar vurgulamak gerekiyor. Köpek döğüşleri ya da koruma köpeği olarak satılmaları için bilerek saldırganlaştırılan Pitbull’lar halihazırdaki kötü şöhretlerinden kolay kolay kurtulamayacak gibi görünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
675
617
420
387
191
150
148