Görüş Bildir
Haberler
En İyi 13 Shah Rukh Khan Filmi

etiket En İyi 13 Shah Rukh Khan Filmi

Furkan Can
21.07.2014 - 21:44 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 12:50

1. Dilwale Dulhania Le Jayenge - 1995

1. Dilwale Dulhania Le Jayenge - 1995

Raj (Shah Rukh Khan) İngiltere’de yaşayan zengin, sorumsuz ve kaygısız bir Hindistanlıdır. Simran (Kajol) ise İngiltere’de yaşamasına rağmen Hint geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan bir ailenin kızıdır. İkisi, bir aylık Avrupa gezisi sırasında karşılaşırlar; didişme ve şakalarla başlayan arkadaşlıkları gezinin sonunda aşka dönüşür. Fakat birbirlerine aşık olduklarını anladıklarında artık çok geç olmuştur. Simran babasının Hindistan’daki arkadaşının oğlu ile evlenmek için yola çıkmıştır bile…

Film 800 hafta gösterimde kalma gibi bir rekora sahip, ayrıca ölmeden önce görmeniz gereken 1001film listesinde de yer alıyor.

IMDb: 8.4

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kuch Kuch Hota Hai - 1998

2. Kuch Kuch Hota Hai - 1998

Rahul (Shah Rukh Khan) ve Anjali (Kajol) çok yakın iki dostturlar. Bir gün hayatlarına Tina (Rani Mukherjee) girer ve Rahul Tina’ya aşık olur.

IMDb: 7.9

3. Kabhi Khushi Kabhie Gham - 2001

3. Kabhi Khushi Kabhie Gham - 2001

Yashvardhan Raichand (Amitabh Bachchan); eşi Nandini (Jaya Bhaduri), oğulları Rahul (Shah Rukh Khan) ve Rohan (Hrithik Roshan) ile mutluluk içinde yaşayan, Hindistan’ın en varlıklı bir iş adamlarından biridir. Oğlu Rahul’u en yakın arkadaşının kızı Naina (Rani Mukerji) ile evlendirmek istemektedir fakat Rahul dadısının yeğeni Anjali’ye (Kajol) aşık olur.

IMDb: 7.5

4. Devdas - 2002

4. Devdas - 2002

Her şeyin, hatta yaşamın bile üzerindeki bir aşkın öyküsü. Devdas adında, seven, seven ve sadece seven bir adamın destanı… Zengin bir ailenin çocuğu olarak doğan Devdas, güzel oyun arkadaşı Paro’yla, her şeyin üstündeki aşkın daha ne olduğu anlaşılmadan hissedildiği, çekici bir çocukluk dönemini paylaşmıştır. Statülerindeki ve aile geçmişlerindeki farklılıklardan habersiz iki arkadaş arasında asla kopmayacak bir bağ oluşmuştur. Gençlik geldiğinde, aşkları daha da güçlenmiştir. Ama heyhat, Devdas’ın bahtsız bir zayıflık anı, onunla sevgili Paro’sunun arasına hiç yıkılmayacak bir ayrılık duvarı örmüştür. Duvarın bir tarafında evlenip başka birinin karısı olan, kalbi kırılmış Paro vardır. Öbür tarafındaysa, tamamen yıkılmış Devdas. Paro’suz bir hayatın acısına katlanamayan Devdas, alkolü en sadık dostu edinmiştir. Ama içki Devdas’a o yakıcı acıyı unutturamaz. Güzel fahişe Chandramukhi’nin sarsılmaz sadakati bile, Paro’yu kaybetmenin yarattığı kalp acısını dindirememiştir…

IMDb: 7.6

5. Kal Ho Naa Ho - 2003

5. Kal Ho Naa Ho - 2003

Ciddi bir kız olan Nania’nın (Preity Zinta) hayatı, ona yaşamanın yeni bir yolunu gösteren yeni komşusu Aman’ın (Shah Rukh Khan) gelişiyle değişir.

IMDb: 8.1

6. Veer-Zaara - 2004

6. Veer-Zaara - 2004

Veer Pratabh Singh (Shah Rukh Khan) ve Zaara’nın ( Prety Zinta) aşk hikayesi anlatan bir yapım. büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. aşkı için herşeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacakmıdır.

IMDb: 7.9

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Swades: We, the People - 2004

7. Swades: We, the People - 2004

Mohan(Shah Rukh Khan amerika nasa’da çalışan bir yöneticidir. üzerinde  annesi kadar hakkı olan dadısını yanına almak için işinden izin alarak hindistan’a gider. yaşlılar evinde bulacağını sandığı dadısının birisi tarafından oradan alınarak köyüne götürüldüğünü öğrenip köye doğru yola çıkar. Hindistan halkının fakirlikle mücadelesi ve gelişmesi için yapılanlar ile ilgili bir film.

IMDb: 8.5

8. Don - 2006

8. Don - 2006

Mumbaili bir vatandaş olan Vijay (Shah Rukh Khan), bir polis memuru tarafından uyuşturucu kaçakçısı Don’un yerine geçmesi için görevlendirilir. Fakat herşey ters gider ve polis memuru öldürülür. Artık Vijay tek başınadır ve gerçekte Don olmadığını sadece sevdiği kız Roma (Priyanka Chopra) ve eski bir mahkum kanıtlayabilir.

IMDb: 7.3

9. Chak De! India - 2007

9. Chak De! India - 2007

Bayan hokey takımında antrenörlük yapan eski bir milli hokey oyuncusunun (Shah Rukh Khan) hikayesi...

IMDb: 8.4

10. Rab Ne Bana Di Jodi - 2008

10. Rab Ne Bana Di Jodi - 2008

Shah rukh Khan tek kişiyi iki ayrı karakter olarak oynamaktadır. Aslında çok saf ve iyi kalpli, sıradan bir Büro Memuru Surinder Sahni rolünü canlandırmaktadır. Fakat filmin ilerleyen bölümlerinde Raj Kapoor adı altında aynı kişiyi değişik karakterle oynamaktadır. Anuskha Sharma ise cok çılgın, dans etmeyi seven ve sevecen fakat filmin ilerleyen zamanlarında aşka inancını kaybetmiş, hayata küsmüş bir karakteri canlandırmaktadır. Çok farklı bir aşk hikayesi sizleri bekliyor.

IMDb: 7.1

11. My Name is Khan - 2010

11. My Name is Khan - 2010

Asperger sendromu (sosyal bozukluklara sebebiyet veren bir otizm çeşidi) hastası olan Rizwan Khan (Shah Rukh Khan), Mumbai’nin Borivali bölgesinden bir müslümandır. Rizwan Hintli bir dul olan Mandira (Kajol) ile evlidir ve San Fransisco’da yaşamaktadırlar. 11 Eylül olaylarının ardından Rizwan, Los Angeles havaalanında ‘şüpheli’ davranışlarından dolayı alıkoyulur. Tutuklanışın ardından tanıştığı terapist Radha, ona bu durumundan ve hastalığından kurtulması için yardımcı olur. Rizwan bunlardan sonra Obama ile görüşüp adını temize çıkarmak için bir yolculuğa çıkar.

IMDb: 7.9

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Don 2 - 2011

12. Don 2 - 2011

Asya yeraltı dünyasını ele geçiren Don (Shah Rukh Khan), gözünü Avrupa’ya dikmiştir. Yolunda ise mevcut yeraltı dünyası patronları ve çeşitli güvenlik kuruluşları vardır. Don planlarını gerçekleştirmek için hem suikastte uğramamak hemde tutuklanmaktan kaçmak zorunda.Macera kaldığı yerden devam ediyor ve aksiyon Kuala Lumpur’dan Berlin’e kayıyo.

IMDb: 7.1

13. Jab Tak Hai Jaan - 2012

13. Jab Tak Hai Jaan - 2012

Samar Anand (Shahrukh Khan) Hint ordusunda binbaşı ve bomba uzmanıdır.  Akira Rai (Anushka Sharma) ve Meera (Katrina Kaif) adında güzel bayanlarla tanışır ve birine aşık olur.

IMDb: 7.1

14. Chennai Express - 2013

14. Chennai Express - 2013

Ülkemizde 'Aşk Treni' adıyla vizyona giren SRK filmi... Büyükbabasının vasiyeti üzerine Hindistan’ın bir ucundan bir ucuna gitmek zorunda kalan bir adam,Chennai Express isimli trende babasının zorlama evlendirmeye çalıştığı bir kıza yardım etmek zorunda kalır.Bu ufak yardım onu, artık geri dönüşü imkansız bir maceranın içine alırken tarifi imkansız bir aşka sürükleyecektir.

IMDb: 7.1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
688
367
187
35
31
19
17