Görüş Bildir
Haberler
Emniyet’ten Gaz Fişeği Savunması: Mağdurun Ayağı Takılmıştır

Emniyet’ten Gaz Fişeği Savunması: Mağdurun Ayağı Takılmıştır

ATKN
18.05.2015 - 11:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeğiyle ayağından yaralanan vatandaş için Emniyet'ten 'Ayağı burkulmuş, bir yere takılmıştır' savunması geldi.

İstanbul ’daki Gazi Parkı gösterilerinde biber gazı fişeğiyle ayağından vurulan Aydın Aydoğan idare mahkemesinde dava açtı. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mahkemeye gönderdiği savunmasında, Aydoğan’ın ayağındaki yara için “Ayağın burkulması, bir yere takılması, düşme gibi gün içerisinde karşılaşılan kazalarda dahi söz konusu olmakta, olabilmektedir” dedi. Emniyet, mühimatını kullanan polislerin “gaz kullanım sertifikası almış deneyimli, tecrübeli ve eğitimli personeller” olduğunu kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden İstanbul 3. İdare Mahkemesi’ne gönderilen savunmada, Aydın Aydoğan’ın sol ayak topuğu ve tendonunun yanı sıra sağ el bileğinin kırıldığından bahsettiği ve bu yüzden sağ baş parmağının kullanamadığından yakındığı ifade edildi. Raporlarda böyle bir bulgu olmadığı savunularak, “Kabul anlamına gelmemekle birlikte davanın gerçekten gaz kapsülünden yaralandığını kabul etsek dahi sağ el bileği/parmak kullanamaması olaylarla ilgili olmayıp davacı tarafça adeta bağlantı kurulmaya çalışılmakta ve tazminat için gerekli zeminler sağlanmaya çalışılmaktadır” denildi. Aydoğan’ın gaz fişeğiyle yaralandığı yönünde beyanının soyut iddia olduğu savunularak, “Zira hastane raporlarında sadece bir yaradan bahsedilmektedir ki, bu yara ayağın burkulması, bir yere takılması, düşme gibi gün içerisinde karşılaşılan kazalarda dahi söz konusu olmakta, olabilmektedir” denildi. 

Polis memurlarının kendilerine yönelik saldırılardan sonra biber gazı kullandığı iddia edilen savunma şöyle devam etti: “Görevlilerin kullandıkları gaz mühimmatlarının tamamı Güvenlik Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ‘Göz Yaşartıcı Gazlar ve Gaz Maskeleri Kullanımı Kursuna’ katılarak, gaz kullanım sertifikası almış deneyimli, tecrübeli ve eğitimli personellerimiz tarafından kullanılmaktadır.”

Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği 11 Haziran 2013’te polis, Taksim Meydanı’nı boşaltmak için müdahale etti.  İşnedeniyle meydana gelen 46 yaşındaki turizmci Aydın Aydoğan, yaralılara yardım etmek isterken, atılan gaz bombalarının ve TOMA’lardan sıkılan suyun içerisinde kaldı. Parka doğru koştuğu sırada bir gaz fişeği ayağına değdi ve ayak parmağı kırıldı. Dövüle dövüle ambulansa bindirilen Aydoğan’ın aşil tendonlarının yırtıldığı anlaşıldı. Ayağı alçıya alındı ve bir daha da iyileşmedi. Savcılık, şüpheli 16 polisin ifadesini bir yıl sonra alabildi. Polisler ya gaz kullanmadıklarını söyledi ya da kullanıp kullanmadıklarını hatırlamadıklarını anlattı. Kimi polisler o gün başlarındaki amirin kim olduğunu, kimileri de nerede görev yaptığını hatırlamadığını savundu. Bu arada, soruşturma kapsamında, Taksim Meydanı’na bakan MOBESE’lerin de bozuk olduğu yönünde bilgi verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0