Görüş Bildir
Haberler
Elektrikli ve Sürücüsüz Audi R8 e-Tron Görücüye Çıktı

Elektrikli ve Sürücüsüz Audi R8 e-Tron Görücüye Çıktı

Batuhan
26.05.2015 - 10:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Audi tamamen elektrikli ve sürücüsüz süper otomobili Audi R8 e-tron ‘u görücüye çıkardı. Audi R8 üzerine geliştirilen konsept otomobil, gelişmiş elektronik teknolojisi ve araç içi teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Audi konsept otomobilleri RS7 ve A7 ile bir süredir antrenmanını yaptığı sürücüsüz otomobil teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Üstelik bu kez tamamen elektrikli bir otomobille. 170 kilowatt gücünde elektrik üreten R8 e-tron 0’dan 100’e 3,9 saniyede ulaşıyor. Otomobilin maksimum hızı ise 250 km/s.

Audi R8 e-tron’un teknolojik donanımıyla dikkat çektiğinden bahsetmiştik. Audi’nin zFAS sürücü yardım sistemi ile sürücüsüz yolculuk keyfinin aksamaması adına otomobilde bir dizi sensör, lazer tarayıcı ve video kamera yer alıyor. Tüm bu donanımlar, elde ettikleri verileri otomobilin beyni olan bilgisayara gönderiyor ve buradan otomobilin durumu anbean takip ediliyor.

Şimdilik konsept aşamasındaki otomobilin asfaltlara ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Dolayısıyla fiyat bilgileri de mevcut değil. Yukarıdaki galeriden Audi R8 e-tron’un görsellerine göz atabilirsiniz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0