Görüş Bildir
Haberler
Ekvatora Taşınma İsteği Uyandıran 20 Tropikal Meyve

etiket Ekvatora Taşınma İsteği Uyandıran 20 Tropikal Meyve

PopMarker TR
18.06.2014 - 16:41 Son Güncelleme: 19.06.2014 - 15:34

1. Hindistan Cevizi

1. Hindistan Cevizi

Tropikal bölgede yaşayanlar için sıradan ama biz 'kuzeyliler' için bulunmaz bir nimettir hindistan cevizi. Bütün amino asitleri içeren bir protein kaynağı; potasyum, sodyum, magnezyum ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Tropikal bir adada, hindistan cevizi yağı sürüp güneşlenirken; suyunu içip, meyvesini kaşıklamak için insan neler vermez!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Mango

2. Mango

Popüler tropiklerden mangonun kokusuenfes, kendisi de pek lezizdir. A, B ve C vitaminleri yönünden de çok zengindir. “Meyvelerin kraliçesi” olarak adlandırılan

mangoyu ülkemizde de rahatça bulabilir, sofranızı onunla taçlandırabilirsiniz.

3. Rambutan

3. Rambutan

Şekli şemalı bir acayip, üzerindeki tüyler iç gıcıklayıcı olan rambutanın sert kabuğunu soyarsanız altından inci gibi meyve çıkar. Üstelik demir yönünden de zengindir, insanı kanlı canlı yapar. Çekinmeden soyunuz. Dikenleri yumuşaktır, batmaz; tadı leziz, aroması ise nefistir.

4. Mangosteen

4. Mangosteen

Görünüşüne bakıp aldanılmaması gereken muhteşem bir meyvedir mangosteen. Kahverengi-bordo sert kabuğunu açtığınızda içinden bir hazine çıkar. Kremamsı, tatlı, aromalı, yumuşacık bu meyve ağzınızın içinde eriyip giderken; hayatınız mangosteen'den önce ve sonra olarak ikiye ayrılacaktır.

5. Ananas

5. Ananas

Artık memlekette de fazlasıyla bulunan ananas, bol suyuyla ferahlatıcı, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile çok besleyicidir. Soyarken kuşa çevirmeyin, kabuğa doğru daha leziz olduğu söylenir.

6. Durian

6. Durian

Meyvelerin kralı olarak bilinen durian'ı yemek için hayli sabır gerekir. Bir de burun alışkanlığı... Zira kabuğu dikenli, kokusu ise berbattır, hem de öyle böyle değil. Ama bu acılı aşamayı geçip, asıl meyveye gelebilenler durian'dan aldıkları zevki tarif edemiyor. Son derece besleyici olmakla birlikte, B, C, E vitaminleri ve demir yönünden de hayli zengindir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Dragon Fruit

7. Dragon Fruit

Ağacı kaktüsgillerden olanın, meyvesi böyle olur dedirtir. Adını ejderden alması da sizi korkutmasın, zırhlı görünümüne rağmen tadı çok hafiftir. Yumuşacık, beyaz meyvesinin üzerinde çok sayıda çekirdek ile kaplıdır, sanırsınız ki çörek otu serpmişler. Bolca magnezyum, potasyum, özellikle de kalsiyum içerir.

8. Star Fruit

8. Star Fruit

Bir varmış, bir yokmuş, gökyüzünden meyve düşmüş ise o kesin bu meyvedir. Zira enlemesine keserseniz, yıldız şeklinde dilimleriniz olur. Estetik güzelliği bir yana, hem çıtır, hem de tatlıdır. C ve B kompleks vitaminleri deposu da olması ayrı bir güzelliğidir.

9. Passion Fruit

9. Passion Fruit

Bir meyveye bu adın verilmesi elbette tesadüf olamaz. Tadını, kokusunu, aromasını Eros'tan almış olsa gerek ki ilk yiyişte aşka düşmemek elde değildir. Üstelik vitamin ve mineraller açısından çok zengin ve anti-oksidan kaynağıdır.

10. Water Apple

10. Water Apple

Düşünün ki bir elma; ama içi kıtır, sulu sulu... O dolapta soğurken, hava ısındıkça ısınıyor. Bir tane elinize alıyorsunuz, buz gibi; ısırıyorsunuz, suyu fışkırıyor. Çölde vaha bulmak gibi yani... Mis...

11. Longan

11. Longan

Tipine bakınca, bir çeşit ceviz ya da fındık olmalı diye düşündürür. Ama kabuğunu soyduğunuzda, saydam -beyaz, sulu ve yumuşak meyvesi ile tanışıyorsunuz. Bir de baharat gibi kokar longan. Yemişti, kuruydu, baharattı derken mideye indiriveriyorsunuz, bir rahatlık ki sormayın. Lyche'nin erkek kardeşi longan, özellikle sinir sistemi üzerindeki faydalı etkisi ile bilinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Lychee

12. Lychee

Fazlasıyla tatlı ve yumuşak lychee hakkındaki en acayip şey, bir zamanlar Çin'de vergi olarak toplanmasıdır herhalde. Ekstra C vitamini lazımsa, ona başvurun. İnce kabuğunu soyun ve saydam-beyaz enfes meyvesiyle tanışın. Üstüne çinko, potasyum, fosfor da bonus!

13. Pomelo

13. Pomelo

Kalın kabuğunu soymayı başarırsanız pomelo'nun ekşi ve sulu meyvesine ulaşabilirsiniz. Tadı ve görünüşü itibariyle greyfurtun büyük babası olsa da yaşlanma karşıtı, anti oksidan ve C vitamini deposudur. Söylenene göre, akşamdan kalmalığı bir çırpıda ortadan kaldırır.

14. Sacha Inchy

14. Sacha Inchy

Amazon ormanlarına bir daha hayranlıkla bakmamızı sağlayan bu meyve, 4,5 veya 6 köşeli hafif kilo almış bir yıldız şeklindedir. Çekirdekleri çiğken yenmez, kabuğundan çıkarıp kavurduğunuzda da tadından yenmez. Bir çeşit badem olan çekirdek, Omega-3 yağı ve E vitamini deposu, güçlü de bir protein kaynağıdır.

15. Snake Fruit

15. Snake Fruit

Dış kabuğu yılan derisini andıran bu meyvenin diğer isminin “salak” olması sadece dillerin bir azizliği olsa gerek. Derisini (kabuğunu) soyup atarsanız üç parçalı meyvesine ulaşabilirsiniz. Ekşi tatlı oluşuyla ananas, birazcık asidik oluşuyla da elmayı andıran meyve, sadece insanların değil, maymunların da gözdesi. İçeriğindeki beta

karoten ile gözlerinize dürbün etkisi yapacaktır.

16. Kumquat

16. Kumquat

Turunçgillerden kumquat için portakal ile limonun zeytin büyüklüğünde ve şeklinde bir karışımı diyebiliriz. A, B1, B2, B3, C ve kalsiyum ihtiva eden meyvenin en leziz kısmı kabuğudur. Löp löp mideye indirebilir,

parmaklarınızla hafifçe sıkarsanız da ferah bir fıs fıs etkisi görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Guava

17. Guava

Elma ile armudu birbirine karıştırırsanız ortaya sanırız guava çıkar. Olgunlaştıkça tatlılaşan bu meyve anti oksidan zenginidir. Her gün bir guava, sizi doktor masraflarınızdan kurtarır derler.

18. African Cucumber

18. African Cucumber

Boynuzlu kavun ismiyle de bilinen bu meyvenin dış kabuğuna bakarsanız hakikatten kavunun boynuzlusunu görürsünüz. Fakat içi tam bir salatalık görünümündedir. Fakat bu 2 özelliği ile sizi yanıltır zira tadı da greyfurta benzer. Anti oksidan, vitamin E ve C kaynağıdır.

19. Wood Apple

19. Wood Apple

Olur mu, demeyin olur. Tahta görünümlü bu meyve görsel olarak iştah açıcı pek sayılmaz. Dış kabuğu hindistan cevizi kadar serttir. Ama onu koklayın, işte o zaman niye yemeniz gerektiğini anlayacaksınız. Kabuğunu kırın, kaşıkla içine dalın. Kanı temizler, sindirimi kolaylatır, enerji verir. Ayrıca, beta karoten deposudur.

20. Jack Fruit

20. Jack Fruit

Dünya üzerinde ağaçta yetişen en büyük meyve olduğu söylenir. 36 kg. ağırlığa, 90 cm. boya ulaşabilir. Soymayı becerebilirseniz (soyulmuş alsanız isabetli olur.) içindeki sarı, etli ve tatlı meyveye kavuşabilirsiniz. Jack Fruit A, C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum açısından zengindir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
831
453
214
119
97
97
75
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özkan Koç

dragon fruit tane 35 tl :) üretiliyor türkiye de mersinde hemde. buyrun yiyin :) bu meyvelerin fiyatı çok uçuk. amazon.com da var şaka gibi. biz o fiyata pa... Devamını Gör

fidanistanbul

Kumquat Fidanı için; https://www.fidanistanbul.com/?shop=arama&q=kamkat

fidanistanbul

Guava Fidanı için; https://www.fidanistanbul.com/?shop=arama&q=guava