Görüş Bildir
Haberler
Ekvador Erdoğan'ın Korumalarına Karşı Harekete Geçti

Ekvador Erdoğan'ın Korumalarına Karşı Harekete Geçti

Ekvador İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğanprotesto eden Ekvadorlu göstericilere müdahale eden Cumhurbaşkanlığı korumalarına tepki gösterdi. Korumaların müdahalesinin mazur görülemez olduğunu belirten bakanlık 'Türkiye Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretlerden de üzüntü duyuyoruz' açıklaması yaptı. Güney Amerika İşadamları Birliği Genel Sekreteri de protestoyu gerçekleştiren Ekvadorlu iki kadına dava açacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AP

Ekvador polisinin korumalardan kimlik talep ettiğini ve bunların diplomatik dokunulmazlığa sahip olduklarını belirten İçişleri Bakanı Jose Serrano, polis raporunun Dışişleri’ne iletileceğini ifade etti.

Bakan Jose Serrano, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dün akşam IEAN kurumlarında Türk Cumhurbaşkanlığı güvenlik üyelerinin şiddet içeren saldırıları hakkında şunu belirtmeliyiz: Ekvador polisi şahıslardan kimlik talep etti ancak onlar diplomatik pasaporta sahipler. Polis raporu Dışişleri’ne iletilecek. Bu şiddet eylemlerini kesin bir dille kınıyoruz.”dedi.

Dışişleri Türkiye Büyükelçisi'ni aradı

Öte yandan Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino Aroca, “Türk güvenliğinin eylemlerinden duyduğumuz rahatsızlığı iletmek üzere Türkiye Büyükelçisi’ni bu sabah aradım. Bu güvenlik birimlerinin yaptıkları mazur görülemez. Aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretlerden de üzüntü duyuyoruz.” dedi.

Protestocu kadınlara dava açılıyor

Protestocu kadınlara dava açılıyor

Öte yandan Ekvador gazetesi El Comercio, Güney Amerika İşadamları Birliği Genel Sekreteri Cenk Gül’ün iki kadına dava açacağını yazdı.

Gazete, Gül’ün “Salona akredite olmadan giren kadınlar, Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya çapında bir lidere ‘katil’ dediler.” sözlerine yer verdi.

“Sayın Cumhurbaşkanımıza hangi temele dayanarak katil diyorlar? Bu bizi rahatsız etti.” ifadelerini kullanan Cenk Gül’ün “Bu gibi durum reisimize karşı saldırı olabilirdi ve korumaların müdahale etmemesi halinde kadınlar Cumhurbaşkanı’na kadar ulaşabilirdi.” dediği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador gezisinde konuşma yapmak için gittiği ulusal bir enstitüde (IEAN) protesto edilmişti. Türk korumalar Erdoğan aleyhine slogan atan Ekvadorlu göstericileri yaka paça dışarı atmıştı.

Oda Tv ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
72
27
27
15
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Eleştiriyi yediremeyip orayı Türkiye mi sandın eyy padişah ! Dünya lideriymiş peh. Sen kimsin de elin ülkesinde kime saldırıyorsun? Allah Allah diyip de kend... Devamını Gör

Eleştirmede haklısın ama ''şerefsiz'' demesen daha iyi olurdu :) mağlum sonra hapse atarlar Cumhurbaşkanına suikast girişiminden dolayı müebbet yersin :D

Pasif Kullanıcı

RTE nin hizini alamayip , oradan "Şilili Madenci" yakinlarini dovmeye gittigine dair soylentiler var :)))

Pasif Kullanıcı

Her yer Türkiye değil herkes de Türk halkı gibi kuzu değil. Ne oldu zorunuza mı gitti?