Görüş Bildir
Haberler
Eğitimde Kadrolaşmada Çığır Açtık

Eğitimde Kadrolaşmada Çığır Açtık

MAHMUT TANAL
29.08.2014 - 15:11 Son Güncelleme: 29.08.2014 - 15:43

İlk çıktığında çok tartışılan “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik” ile özellikle eğitimcilerin en büyük endişesi iktidarın okul müdürlerini puanlama yöntemlerinde ve

görevlendirilmelerinde yine iktidara yakın eğitimcilerin kayırılacağı konusundaydı. Müdürlerin puanlamaları hangi kriterlerle yapılıyor sorusu bu günlerde yanıt bulmaya başladı. Şöyle ki; 13 Temmuz 2014 tarihinde hayatını kaybeden Ankara Etimesgut’ta bulunan Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Şimşek’in vefat tarihinden yaklaşık bir ay sonra “Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Değerlendirme Sonucu 75 ve Üzeri Puan Alan Okul Müdürleri’nin Listesi”nde yer almış olması bu değerlendirmelerin, yönetmeliğe aykırı biçimde öğretmenlere, okul aile birliğine ve okul öğrenci başkanına sorulmadan keyfi bir biçimde yapıldığını açıkça ortaya koydu. Bu vahi olayın eğitimde kadrolaşmanın somut bir kanıtı olduğunu iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya verdiği soru önergesin şu sorulara yer verdi;

1-  10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları

Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik” gereğince görevden alınan okul müdürleri hangi sendikalara üyedir?

2-  İlgili yönetmelik gereğince görevden alınan okul müdürlerinin yerine getirilen okul müdürleri hangi sendikalara üyedir?

3- 13 Temmuz 2014 tarihinde hayatını kaybeden Ankara İli Etimesgut İlçesi’nde bulunan Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Şimşek’in vefat ettiği tarihten yaklaşık bir ay sonra “Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Değerlendirme Sonucu 75 ve Üzeri Puan Alan Okul Müdürleri’nin Listesi’nde” yer aldığı iddiaları doğru mudur?

4-  Bu iddialar doğru ise 13 Temmuz 2014 günü vefat etmiş bir okul müdürünü Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nasıl değerlendirmeye almıştır?

5-  Bu değerlendirmeler yönetmeliğe uygun şekilde yapılmakta mıdır? Bu değerlendirmeler yönetmeliğe uygun yapılıyor ise; “okul öğretmenlerince seçilen iki öğretmen, okul öğrenci başkanı, okul aile birliği başkanı”nın puanlamaya katıldıkları düşünülünce bu kişiler kendi okul müdürlerinin vefat ettiğini bilmemekte midir? Yoksa değerlendirme için yasaya aykırı biçimde bu kişilerin fikri alınmamış mıdır?

6-  Merhum okul müdürü için kim ve hangi yasal dayanaklar ve yine hangi kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmıştır?

7-  Müdürlere ilişkin değerlendirmeleri ilçe milli eğitim müdürlükleri tek başlarına mı yapmaktadır? Bunun yasal dayanağı nedir?

8-  Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında bu olaya istinaden Bakanlığınızca başlatılmış herhangi bir işlem mevcut mudur? Bu işlem nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0