Görüş Bildir
Haberler
Ege Üniversitesi Öğrencilerinden "Çay Lobisi"

Ege Üniversitesi Öğrencilerinden "Çay Lobisi"

Can Alaygut
08.04.2014 - 01:39 Son Güncelleme: 08.04.2014 - 09:03

Ege Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde lobi faaliyetlerine başladılar. Başbakanın Gezi Parkı eylemleri sırasında uydurduğu “Faiz Lobisi” söylemi ve robotlara kadar her şeyin bir lobisi olduğu inancından yola çıkarak bütün lobilerin arkasında olduğunu belirttikleri Çay Lobisi’ni kurdular.

Üniversite kampüslerindeki sermaye odaklı “cafe” kültürüne karşı öğrenci odaklı kantin ve dayanışma kültürünü geliştirmek amaçlı başladıkları Çay Lobisi bir ayı doldurdu. Kampüsteki kafelerdeki pahalı fiyatlar ve bireyci kültüre karşı 1 No’lu Öğrenci Yemekhanesi çimlerinde ücretsiz demleme çay dağıtmaya başlayan öğrencilere destek oldukça fazla. İlk günlerde geçici bir heves olduğunu düşünenler ya da sponsor destekli bir tanıtım çalışması olduğu zannedenler bir süre sonra merak etmeye ve katılmaya başlamışlar. Kimisi yurdundan, kimisi evinden çay, şeker ve kahve getirmeye başlamışlar. Hatta gittikleri diğer kafelerden fazla şeker alıp getirenler bile var.

Kar amacı gütmeden birlikte demleyip birlikte içtikleri çaylarla öğrencilere dayanışmanın ve paylaşmanın önemini tekrardan hatırlatan Lobiciler sadece bedava çay dağıtmakla da kalmıyorlar. Seçimlerden önce İzmir'de gerçekleşen Başbakanın ülke çapından otobüslerle insan taşıyıp şov yaptığı mitinginden bir gün önce Gündoğdu Meydanı’na gidip karşılama mesajlarını da yazmayı ihmal etmemişler; “Herkese bizden çay! Tayyip’e yok!”

Kısa zamanda Lobi, okuldaki öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirdiği, kitap okuyup, sohbet ederek sosyalleştiği ayrıca insanlarla bir şeyler paylaştıkları bir yer haline gelmiş. Hatta üniversiteye söyleşiye gelen Fırat Tanış da Çay Lobisi'ni ziyaret edip sıcak bi çaylarını içmiş. Yine de bazı öğrencilerin halen neden kendilerinden değil de 2 TL’ye varan fiyatlarıyla “cafelerden” çay içtiklerini anlayabilmiş değiller. Sahi İsmail Abi’nin dediği gibi “Çay veren insan kötü olabilir mi?”

Üniversite kampüsünde kendilerine ait 'Sermayesiz Hava Sahası' yaratan öğrencilerin bu ayki programları ise dolu dolu. Çay Lobisi'nin yerinde her cuma saat 20.30'da Açıkhava Sineması kurup Yeşilçam günleri yapacaklar. Ayrıca kermesler ve 23 Nisan günü bir piknik de yapacaklarmış.

Aklınızda bulunsun ziyaret edip bir çaylarını içmek isterseniz Ege Üniversitesi 1 No’lu Öğrenci Yemekhanesi çimlerinde saat 9.00’la 18.00 arası uğrayabilirsiniz. Giderken yanınızda bir paket çay veya şeker götürürseniz çok faydalı olacaktır. Umarız diğer üniversitelerde de Çay Lobisi faaliyetleri başlar. “Unutmayın, paranız olmayabilir ama çay içebileceğiz bir yer var!”

Çay Lobisi'ne ulaşmak için www.facebook.com/CayLobi ve www.twitter.com/CayLobisi adreslerini kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0