Görüş Bildir
Haberler
İzmir Tatil Yerleri! Ege'nin İncisi İzmir ve Çevresinde Bulunan Tatil Yapmalık 13 Tatil Yeri

etiket İzmir Tatil Yerleri! Ege'nin İncisi İzmir ve Çevresinde Bulunan Tatil Yapmalık 13 Tatil Yeri

İzmir tatil yerleri, tatil köyleri, beldeleri her zaman çok popüler olmuştur. 

Memleketimizin her yeri ayrı bir cennet. Özellikle Ege Bölgesi tabiat ana tarafından sanki biraz daha kayırılmış gibi. Ege'nin incisi olarak bildiğimiz İzmir, büyükşehir olmasının yanı sıra tatil yapılacak birçok bölgeye yakınlığı ile de biliniyor. Biz de İzmir'in çevresinde bulunan 13 güzel yeri sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Özdere

1. Özdere

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı olan Özdere, şirin bir kıyı beldesi. Aynı zamanda bakanlar kurulunca onaylanmış Menderes'in tek turizm bölgesi. Bu küçük yer, toplam 10 bin yatak kapasitesine sahip otel, motel ve pansiyonlardan oluşuyor. Tarih geçmişi de oldukça zengin.

2. Sığacık

2. Sığacık

İzmir'in güneybatı bölümünde yer alan Seferihisar'ın oldukça güzel bir mahallesi. Aynı zamanda Teos antik kentine de ev sahipliği yapan Sığacık'ın denizi ve doğa güzelliği görülmeye değerdir.

3. Şakran

3. Şakran

Özellikle 1970-1980 yıllarında birçok İzmirlinin yazlık sahibi olduğu bölge diyebiliriz. Ulaşımın şehre oldukça kolay olması, mükemmel deniz manzarası buranın başlıca tercih edilme sebebi. Bir de buranın kendi ismiyle anılan böreği dillere destan.

4. Dikili

4. Dikili

İl merkezine uzaklığı 120 km olan Dikili, bereketli toprakları ile tanınır. Özellikle Bergama'nın sayfiye bölümü diye anılır ve oldukça fazla tercih edilen bir turizm bölgesidir. Balıkesir'e kuzey kısımdan oldukça yakındır. O bölgede yaşayan çoğu kişinin bir gençlik anısı mutlaka vardır Dikili'de...

5. Ürkmez

5. Ürkmez

Gümüldür ve Seferihisar arasında kalan Ürkmez, tam olarak kafa dinmelek isteyenler için mükemmel bir tatil yeri. Sahil çoğunlukla taşlıktır ama denizinin temiz olma sebebi de budur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Urla

6. Urla

İzmir'e 35 km uzaklıkta olan bu ilçe, tarihi dokusu ve evleri ile insanları kendine hayran bırakır. Yemeklerin ise oldukça lezzetli olduğunu bilmeyenler için söylemek lazım. Urla, ünlü sanatçı Tanju Okan'ın yaşadığı ve onunla özdeşleşmiş bir yerdir aynı zamanda.

7. Foça

7. Foça

İzmir'in kuzeyinde yer alan bir sahil ilçesi. Kent Antik Çağda bir İyon yerleşimi olarak ortaya çıktığında denizde yaşayan foklardan dolayı Phokaia adını almış, günümüze Foça olarak gelmiştir.

8. Eski Foça

8. Eski Foça

Evleri, sokakları, restoranları kedileriyle gidenlerin gönlünü fetheden bir yerdir Eski Foça. Kimisine göre Foça denilince anlaşılması gereken yer zaten burasıdır.

9. Alaçatı

9. Alaçatı

Son yılların en gözde tatil merkezlerinden biri olan Alaçatı, Çeşme'de yer alıyor. Mavi-beyaz evler, birbirinden güzel sokakları ile herkesi büyülüyor. Özellikle rüzgar sörfü yapan sporcular da bu bölgeyi tercih ediyor.

10. Gümüldür

10. Gümüldür

Özellikle 80'li yıllarda çok tercih edilen bir tatil beldesiydi Gümüldür. Devlete bağlı birçok kamp olması da memur ailelerin burada tatil yapmasını sağlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mordoğan

11. Mordoğan

İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı bir mahalle. Uzunada'nın tam karşısında yer alır. Mordoğan, özellikle Çatalkaya, Ayıbalığı kayalıkları ve plajı, Ardıç Plajı, amatör balıkçılığı ve 70 çeşit mor çiçeği ile ünlüdür

12. Karaburun

12. Karaburun

Karaburun ilçe merkezi Kaza, İskele, Burgaz Arkası ve Bodrum olarak 4 ana kısıma ayrılmıştır. İskele kazanın balıkçı barınağının bulunduğu yerdir. Aynı zamanda da akşamları insanların yürüyüş yaptığı kordon boyudur. Dalış merkezleri ve balık lokantaları bulunur. Burgaz arkası daha çok yazlık evlerin olduğu kesimdir. Bodrum ise ilçenin en işlek plajının bulunduğu kısımdır.

13. Çandarlı

13. Çandarlı

İzmir'e 1,5-2 saat uzaklıkta, Dikili ilçesine bağlı tatil beldesi. Çandarlı yöresinde izler M.Ö. 4000'li yıllara dek uzar. Rivayete göre Amazon kadın savaşçılar yöreye egemen olmuşlar ve Pitane (Çandarlı) başta olmak üzere birçok kıyı kenti kurmuşlar. Anlamı kadın kenti, kraliçe kenti olan 'pitane' sözcüğü de buradan gelmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
503
263
42
33
31
28
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın