Görüş Bildir
Haberler
Efsane Futbolcular Haiyan Mağdurları İçin Sahaya Çıktı

Efsane Futbolcular Haiyan Mağdurları İçin Sahaya Çıktı

Batuhan
05.03.2014 - 10:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Efsane Futbolcular Haiyan Mağdurları İçin Sahaya Çıktı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından organize edilen 'Yoksullukla Mücadele Maçı'nda eski futbolcular Filipinler'deki Haiyan Tayfunu mağdurları için ter döktü.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Yoksullukla Mücadele Maçı'nda, UNDP İyi Niyet Elçileri Luis Nazario de Lima Ronaldo ve Zinedine Zidane'ın dünyaca tanınmış eski futbolculardan kurduğu takım, Young Boys ve arkadaşlarından oluşan takımı 8-6 yendi.

İlk yarısı Young Boys'un 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlanan maçta golleri Young Boys adına, Stephane Chapuisat 12, 32 ve 37, Yuya Kubo 66, 88 ve Joel Magnin 63. dakikalarda kaydetti.

Ronaldo ve Zidane'ın takımında da golleri, Zidane 43, 84, Youri Djorkaeff 67, 79, Christian Vieri 49, 56, Hakan Şükür 75, Nuno Gomes 87. dakikalarda attı.

Maçın 64. dakikasında oyuna giren ve 99 numaralı formayı taşıyan Hakan Şükür 18 dakika oyunda kaldı.

Ronaldo ve Zidane takımının ilk 11'i: Antonios Nikopolidis, Michel Solgado, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro, Fernando Hierro, Luis Figo, Gennaro Gattuso, Ronaldo, Zidane, Pavel Nedved, Davor Suker'den oluştu.

UNDP İyi Niyet Elçisi kadın futbolcu Brezilyalı Marta Vieira, Ronaldo ve Zidane'ın takımında forma giydi.

Young Boys takımında Türk asıllı eski futbolcular Hakan Yakın ve Gürkan Sermeter de yer aldı.

Ronaldo ve Zidane'ın takımının teknik direktörlüğünü Ruud Gullit, Young Boys'un teknik direktörlüğünü ise Uli Forte ve Vladimir Petkoviç yaptı.

Eski İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın yönettiği maçı UEFA Başkanı Michel Pilatini de izledi.

Bilet satışlarından elde edilecek gelir, tarihin en yıkıcı doğal afetlerinden birinin yaşandığı Filipinler’deki Haiyan Tayfunu'nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacak.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/efsane...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0