Görüş Bildir
Haberler
Ece Benligiray Yazio: Sevilme Kriteri Olarak Kilolarımız

etiket Ece Benligiray Yazio: Sevilme Kriteri Olarak Kilolarımız

Ece Benligiray
01.06.2021 - 23:40 Son Güncelleme: 03.06.2021 - 13:46

Bir önceki makalemizde ilişkilerimizin gıdalarla beslenmemizdeki etkisine biraz giriş yapmıştık. O nedenle okumaya oradan başlamanızı tavsiye ederim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi kilo sorunlarının görünmez kahramanından biraz bahsedelim istiyorum.

Sevgi 😊

Ne alakası var? Diyorsanız okumaya devam edin.

Hepimiz ama neredeyse istisnasız hepimiz, öyle ya da böyle sevgi görme peşindeyiz. İyi bir insan olma çabamızın da, başarıya olan tutkumuzun da, mükemmellik ihtiyacımızın da, kendimizden vaz geçip başkaları için yaptıklarımızın altında da hep bu ihtiyaç var. İnsanlar tarafından ya da Allah tarafından, fark etmez. Sevilelim de…

Ama en kıymetli sevgi. Rağmen sevilmemiz.

Bu ne demek biraz açıklayalım.

Güzel, çekici, akıllı, iyi huylu, sevecen, neşeli birini herkes sever öyle değil mi? O şekilde sevilmek normal bir durumdur. Bu özellikler olmadığında sevenlerin sevgisi ile “Rağmen” sevgidir. Ve en kıymetlisidir.

Kilo problemi yaşayan bireylerin çoğu kendiniz güzel/çekici bulmaz. Moda endüstrisinin empoze ettiği kriterler burada önemlidir ama asıl, kişinin kendine atfettiği yargılar iş başındadır daima.

Ve, kendini güzel bulmayan birini sevenler. Onu iç güzelliği için severler.

Zengin bir insanın, dostlarının gerçek dost mu yoksa paranın çekimindeki insanlar mı olduğunu anlaması için para kaybetmesi gibi bir durumdur bu.

Kendine göre; güzelliğini kaybederek etrafında yalnızca onu gerçekten sevenleri seçer. Çünkü güzel olanı herkes sever ve hangisinin sevgisi gerçek kimse bilemez.

Bu bakış açısı öncelikle Sevgili ilişkilerinde görülür. “Bu halime beni beğeniyor/seviyor. Öyleyse sevgisi gerçek. Ona güvenebilirim”

Tabii sevgili ilişkilerinden bahsetmişken “Kendinden uzaklaştırmak için” alınan kilolara da değinmek gerekiyor sanırım.

Özellikle duygusal açıdan bitmiş ilişkilerde, fiilen bitirmeye cesaret yoksa bu sefer karşı tarafı kendinden uzaklaştırarak, ilişkiyi bitirme sorumluluğunu ona yüklemek lazım.

Çok mantıklı değil mi? Mantıklı olmasının ötesinde konunun kaynağında yatan asıl nedenler bunlar.

Sevgi ihtiyacımız bir diğer karşılanma şekli de gördüğümüz “ilgi”dir.

Özellikle aşırı kilolar üzerinden sevdiklerimizin bizim için endişelenmesi, bu konuda attığımız her adımın değer görmesi, bize fayda yaratma çabası içten içe ne kadar sevildiğimizi hissettirir. Kilo problemini çözmek ise bu ilgiyi kaybetmek demektir.

Bazıları acı olsa da kilo sorunlarının altında yatan iyi niyetli Sevgi beklentisini göstermek istedim. Siz üzerine düşünürken ben de bir sonraki makalemi kaleme alayım.

Gerçek sevgiyi koşullardan bağımsız hissettiğimiz ilişkiler dileklerimle. Şimdilik sağlıkla kalın.

Instagram

Facebook

Twitter

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın