Görüş Bildir
Haberler
Duyguları Renklerle Harmanlayan Görme Engelli Sanatçıdan 16 Şaheser Tablo

Duyguları Renklerle Harmanlayan Görme Engelli Sanatçıdan 16 Şaheser Tablo

Arslan Ural Karabağlı
28.03.2015 - 09:47 Son Güncelleme: 28.03.2015 - 12:42

John Bramblitt, epilepsi hastalığından kaynaklanan bir komplikasyon sonucu 2001 yılında; henüz 11 yaşındayken görme yetisini kaybeder. O günden sonra tüm hayatı değişen Bramblit, tam depresyonun eşiğindeyken resim yapmaya başlar. Resim yeteneği ise sanatçıyı ayakta tutan bir işe dönüşür. Bu sayede okulunu bitirir, üniversiteye gider. Hatta evlenir ve çocuk sahibi olur. 

Görmenin asıl unsur olduğu düşünülen bir sanat dalında, harikalar yaratan Bramblitt, çalışmalarını; üzerinde özel çizgiler olan tuvalleri ve görme engelliler için özel olarak tasarlanan boya şişelerini kullanarak gerçekleştiriyor. Tuval üzerinde bulunan çizgiler ona kompozisyonun neresinde olduğunu söylüyor. Bramblitt'in kullandığı her bir boya farklı maddelerden oluşuyor. Ve Bramblitt bu farkları dokunarak hissedebilecek kadar hassas ellere sahip. Boyaları karıştırarak ortaya çıkardığı yeni renkleri de dokunarak algılayabiliyor.

Kendini, “Herkesin içinde bir sanatçı var, bazen insan onu dışarı çıkarmak için bir yardıma ihtiyaç duyuyor. Artık benim için tüm duygular birer renk. Tüm renkler ise birer duygu” diyerek ifade eden Bramblitt’in sözlerinin tam olarak ne anlama geldiğini anlamak için; mutlaka onun resimlerine bakmak gerekiyor.

Kaynak: http://twistedsifter.com/2015/03/art-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

John Bramblitt

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0