Görüş Bildir
Haberler
Düşen Mısır Uçağının 'Enkazına Ulaşıldı'

Düşen Mısır Uçağının 'Enkazına Ulaşıldı'

ATKN
20.05.2016 - 13:09 Son Güncelleme: 20.05.2016 - 14:46

Mısır ordusu, Paris’ten Kahire’ye gitmekte olan, 56 yolcu ile 10 mürettebatın bulunduğu ve dün Akdeniz'de düşen uçağın, Yunanistan açıklarında devam eden arama çalışmalarında bazı enkaz parçalarına ulaşıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır ordusundan yapılan açıklamada Akdeniz'de düşen uçağın enkazına İskenderiye kentine 290 kilometre uzaklıkta bulunduğu belirtildi. Açıklamada, ekiplerin uçağın kara kutusunu aramaya devam ettiğine de dikkat çekildi.

Mısır ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Samir, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı mesajda yolculara ait olduğunu sandıkları bazı kişisel eşyalara da ulaşıldığını belirtti.

Terör saldırısı ihtimali öne çıkıyor

Terör saldırısı ihtimali öne çıkıyor

Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı 66 yolcu ve mürettebatla Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'de düşmüştü. Yetkililer, inişe yarım saat kala radar ekranlarından kaybolan 804 sefer sayılı uçağın düşüş nedenine ilişkin farklı tahminlerde bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı, uçakta bir patlama meydana geldiğini doğrulayan verilere sahip olmadıklarını açıkladı. 

Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fathi ise uçağın 'terör saldırısı sonucu düşme ihtimalinin, teknik bir arıza nedeniyle düşme ihtimalinden daha yüksek' olduğunu söyledi. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Bir kaza veya değil, aklımızda terör ihtimali de var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Aniden rotasından çıkarak düşüşe geçti'

'Aniden rotasından çıkarak düşüşe geçti'

Uçak önceki gece 23:05'te Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'ndan havalandı. Mısır saatiyle 03:15'te Kahire'ye inmesi bekleniyordu. Uçakla irtibat, Yunan hava sahasından çıktıktan kısa bir süre sonra Kahire saatiyle 02:45'te kesildi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, uçağın Akdeniz'de Mısır hava sahasına girdikten kısa bir süre sonra aniden rotasından çıkarak düşüşe geçtiğini söyledi. Kammenos, 02:30 sıralarında bir anda irtifa kaybetmeye başlayan uçağın önce 90 derece sola sonra 360 derece sağa yönelerek 37 bin feetten (yaklaşık 11 bin 300 metre) 15 bin feete düştüğünü söyledi. Yunan Bakan uçağın 10 bin feet yükseklikte radardan tamamen kaybolduğunu açıkladı. Açıklama göre pilotlar acil durum ve imdat çağrısında da bulunmadı.

Yunanistan radar kayıtlarını açıkladı

Yunanistan radar kayıtlarını açıkladı

Yunanistan Sivil Havacılık Kurumu da uçağın radarda kayıtlı verilerini Mısır saati ile şu şekilde açıkladı:

  • 02:24 Mısır hava yolları şirketine ait uçak, Yunanistan’ın hava sahasına girdi. Sivil havacılık denetmeni, uçağın yolculuğuna devam etmesi için gereken izinleri verdi.

  • 02:48 Uçak bir sonraki havacılık denetim sorumlusunun (Mısır’ın) alanına girdi. Yunanistan hava sahasından ayrılması için gereken izni de almıştı. O sırada pilot, iyi bir durumdaydı ve Yunan havacılık denetmenine teşekkürde bulundu.

  • 03:27 Atina’ya bağlı havacılık kurumu, denetimin ve iletişimin Yunanistan’dan, Mısır’a geçtiğini bildirmek için pilota defalarca ulaşmaya çalıştı. Ancak uçak yanıt vermeyince denetmen, yardım çağrıları hattı üzerinden aramayı denedi. Ancak bu aramalar da yanıtsız kaldı.

  • 03:29 Uçak Yunanistan hava sahasından çıktı.

  • 03:39:40 Mısır hava sahasında 7 deniz mili gittikten sonra uçağın sinyali kayboldu. Anında Mısır, Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait radarlardan hedefi takip etmek için yardım istedi. Ancak bu çalışma sonuçsuz kaldı.

  • 03:45 Mısır havacılık kurumuna bilgi vererek arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Deutsche Welle Türkçe, BBC Türkçe, Reuters ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
29
5
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

Kesin THY pilotlarının gördüğü ufo yapmıştır :D