Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Yöneten 12 Siyasi Liderin Burçları ve Özellikleri

etiket Dünyayı Yöneten 12 Siyasi Liderin Burçları ve Özellikleri

Öykü Parlak
05.01.2016 - 13:29

Aldıkları kritik kararlar milyarlarca insanın yaşamını etkiliyor. Sürekli büyük bir sorumluluk ve gerilim altındalar. Peki dünyayı yöneten bu liderlerin dünyasını hangi burç yönetiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy- Koç Burcu

1. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy- Koç Burcu

27 Mart 1955'te doğan Rajoy koç burcunun etkisi altında. Koç burcu erkeğinin en belirgin özelliği dur durak bilmeyen enerjileri ve kendilerine olan sonsuz güvenleridir. Ona göre dünyanın en iyisi odur ve şu karşıda gördüğümüz dağları o yaratmıştır. Lider olmak onun için her şeyden önemlidir. İspanya milli takımı kendisini ziyaret ettiğinde, onlara mutlaka Avrupa şampiyonu olmalısınız demesi de bunun kanıtı niteliğindedir.

Özgürlük onun için hayattaki en önemli şeydir. Özgürlüğü kısıtlandığı an hırçınlaşır. Gönlü nasıl isterse öyle yaşamak ister ancak birine değer verdiği zaman fedakarlıktan kaçınmaz.

Koç burcunun olumsuz yanları, bencillik, sabırsızlık ve alaycılıktır.

2. Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth- Boğa Burcu

2. Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth- Boğa Burcu

21 Nisan 1926 tarihinde doğan II. Elizabeth boğa burcunun etkisi altında. Boğa burcu kadını lüks yaşama ve gösterişli bir dünyaya bayılır. Hayattaki tek amacı da bu parıltılı yaşamı sonsuza kadar sürdürmektir. Kraliçe II,Elizabeth'in kişisel servetinin 300 milyon sterlin olduğu söyleniyor.Girdikleri her ortamda gözleri üzerine çeker ve karşısındaki insanı kolayca etkiler. İstediği şeye mutlaka ulaşır ve kararlı bir yapısı vardır. 

Boğa burcunun olumsuz yanları, sabit fikirlilik ve inatçılıktır.

3. Küba Cumhurbaşkanı Raúl Castro- İkizler Burcu

3. Küba Cumhurbaşkanı Raúl Castro- İkizler Burcu

3 Haziran 1931 tarihinde doğan Castro ikizler burcunun etkisi altında. İkizler erkeği içinde çift kişilik barındırır. Bir an çok mutluyken birden gözyaşlarına boğulabilir. Bunun yanında oldukça enerjik, neşeli ve her ortama kolaylıkla uyum sağlayan bir yapısı vardır. Yerinde duramaz ve istediği şey hemen oracıkta gerçekleşsin ister. Son derece değişken bir ruh haline sahip olduğu için onu anlamak çok zordur. Çalışmalarında son derece titiz ve ayrıntıcıdır. Hatta abisi Fidel Castro, onun için 'en önemli özellikleri: ayrıntılara verdiği önem, titizlik ve dürüstlüktür' demiştir.

İkizler burcunun olumsuz yanları, değişkenlik, kararsızlık ve gereğinden fazla meraktır.

4. Almanya Başbakanı Angela Merkel- Yengeç Burcu

4. Almanya Başbakanı Angela Merkel- Yengeç Burcu

17 Temmuz 1954 tarihinde doğan Merkel yengeç burcunun etkisi altında. Yengeç kadını genelde mantığıyla değil kalbiyle hareket eder. Herkese aldanıp kırılmasının sebebi de budur. Son derece hassas bir yapısı vardır. Sezgileri çok kuvvetlidir ve hayatına genelde sezgileriyle yön verir. Eleştiriye açık değildir. Eleştirildiği zaman durumu kabullenmek istemez.

Anaç bir yapıları vardır. İnsanları kırmak istemezler. Katıldığı bir söyleşide, ağlayan Filistinli genç kızın gözyaşlarına dayanamayan Merkel, genç kızın yanına giderek ona sarılmış ve moral vermeye çalışmıştı. Bahsi geçen video buradan izlenebilir.

Yengeç burcunun olumsuz yanları, aşırı duygusallık, kendine acıma ve alınganlıktır.

5. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Hussein Obama- Aslan Burcu

5. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Hussein Obama- Aslan Burcu

4 Ağustos 1961 tarihinde doğan Obama, aslan burcunun etkisi altında. Aslan burcu her alanda, her konuda birinci olmak ister. Yönetilmekten değil yönetmekten keyif alır. Hayatlarını başkalarına göre sürdürmek istemez. Hem özel hayatında hem de iş hayatında lider olmak ister. Obama'nın 'evet yapabiliriz' sloganından anlaşılabileceği gibi kendisine oldukça güvenir. Dikkat çekmeye, ilgi görmeye bayılır. Bu yüzden yapmayacağı şey yoktur.

Aslan burcunun olumsuz yanları, kendini beğenmiş tavır, güç hırsı ve kibirdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Hafız el-Esad- Başak Burcu

6. Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Hafız el-Esad- Başak Burcu

11 Eylül 1965 tarihinde doğan Esad, başak burcunun etkisi altında. Başak burcu erkeği başarıya ulaşmadan ne uyku uyuyabilir ne de yemek yiyebilir. Çalışkan, hırslı, detaycı ve dakik olmaları sayesinde de isteklerinin çoğu başarıyla sonuçlanır. Çabuk düşünür ve anında hızlı ve pratik çözümler bulur. Kişisel hayatında da iş hayatında da titizlikten yanadır. Ona göre dünya bile bir düzen içinde döner ve hayat baştan sona bir düzen halkasından ibarettir.

Başak erkeği diğer burçlar arasında flörtözlüğüyle göze çarpar. Zaten Esad'ın danışmanlarıyla yaptığı küçük kaçamaklar herkes tarafından bilinmektedir.

Başak burcunun olumsuz yanları, aşırı titiz, eleştiri bağımlısı ve aceleciliktir.

7. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin- Terazi Burcu

7. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin- Terazi Burcu

7 Ekim 1952 tarihinde doğan Putin, terazi burcunun etkisi altında. Terazi erkeğinin hayatındaki en önemli şey dengedir. Karşılaştığı her durumu pozitif ve negatif yönleriyle tartar, günlerce düşünür. Sonuçta doğru kararı verdiğinden emin olmak ister. Fakat bunun yanında son derece kararsızdır. Her konuda şüpheye düşer ve neyin iyi olduğuna, neyi seçeceğine bir türlü karar veremez. Konuşarak ikna edemeyeceği insan yoktur. Bir anda büyüsüne kapılıp kendinizi bambaşka bir dünyada bulabilirsiniz.

 Vücudu onun için önemlidir. Düzenli spor yapar, kıyafet seçimine özen gösterir. Putin'in her sabah sporunu aksatmadan yaptığı bilinir. Hatta bu yüzden önemli misafirlerini saatlerce beklettiği oluyor.

Terazi burcunun olumsuz yanları, kararsızlık ve değişkenliktir.

8. İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani- Akrep Burcu

8. İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani- Akrep Burcu

12 Kasım 1948 tarihinde doğan Ruhani, akrep burcunun etkisi altında. Akrep erkeği, tutkulu ve hırslıdır. Kafasına koyduğu şeyi mutlaka yapar ve bu uğurda önüne çıkan her şeyi herkesi yıkabilir. Herkesten şüphelenir. Kimseye tam anlamıyla güvenemez. Kuvvetli sezgileri ve üstün gözlem becerisi sayesinde karşısındaki insanı dakikalar içinde çözer. Hafife alınmaması gereken bir hırsa ve tehlikeye sahiptir.

Akrep burcunun olumsuz yanları, şüphecilik, inatçılık ve insafsızlıktır.

Esprili bir mizacı vardır ve yeniliklere açıktır. Ruhani'nin twitter kurucusu Jack ile olan bu diyalogu da bunun kanıtı niteliğinde.

Esprili bir mizacı vardır ve yeniliklere açıktır. Ruhani'nin twitter kurucusu Jack ile olan bu diyalogu da bunun kanıtı niteliğinde.

9. Belçika Başbakanı Charles Michel- Yay Burcu

9. Belçika Başbakanı Charles Michel- Yay Burcu

21 Aralık 1975 tarihinde doğan Michel, yay burcunun etkisi altında. Yay erkeği dürüstlükte çığır aşmıştır. Karşı tarafın ne tepki vereceğini önemsemeden kendi düşüncelerini dile getirir. Bu durum kimi zaman ilişkilerine zarar verse de o asla kendi doğrularından vazgeçmez. Para yönetimi konusunda iyi değildir, savurgandır. Her konuda mutlaka bir fikri vardır. Konuşmayı çok sever. Bir konu etrafında saatlerce entelektüel sohbetler çevirebilir.

Yay burcunun olumsuz yanları, patavatsızlık, aşırı iyimserlik ve huzursuzluktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un- Oğlak Burcu

10. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un- Oğlak Burcu

8 Ocak 1983 tarihinde doğan Kim Jong-Un, oğlak burcunun etkisi altındadır. En hissiz burçtur. Size, karşınızda bir insan değil de bir duvar varmış gibi hissettirir. Hem kendi hayatıyla hem de çevresindeki insanların hayatlarıyla ilgili kararları kendisi almak ister. Disiplinli çalışmak ve hırs onun belirgin özelliğidir.

Onun söylediği ve yaptığı her şey doğrudur ve asla sorgulanamaz. Kendisine ihanet ettiği için eniştesini köpeklere yediren Jong-Un bu hareketi için 'bu kararlı eylem, ülkenin birliğini kuvvetlendirmiştir' diyerek kararlarına ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir.

Oğlak burcunun olumsuz yanları, kötümserlik, inatçılık ve cimriliktir.

11. Ürdün Kralı II.Abdullah- Kova Burcu

11. Ürdün Kralı II.Abdullah- Kova Burcu

30 Ocak 1962 tarihinde doğan II.Abdullah, kova burcunun etkisi altındadır. Özgürlük onun olmazsa olmazıdır. Kısıtlanmaktan ve bağlanmaktan hoşlanmaz. Farklılığı sever. İlgi duyduğu konular her an değişebilir. Sürekli aynı konuyu konuşmaktan, aynı şeyle ilgilenmekten çok sıkılır. Bu özelliği yüzünden yeni insanlar tanımayı ister ve çevresinde hep çok fazla insan vardır.

Kova burcunun olumsuz yanları, dik kafalılık, sabit görüşlülük ve anlaşılmazlıktır.

12. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan- Balık Burcu

12. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan- Balık Burcu

26 Şubat 1954 tarihinde doğan Erdoğan, balık burcunun etkisi altında. Balık erkeği son derece duygusal ve hassastır. Hayalleri ve duygularıyla yaşar. Olaylara duygusal tepkiler verdiği için, istemediği sonuçlar ortaya çıktığında yıkım yaşayabilir. Herkesle kolay kolay anlaşamaz. Bu yüzden çevresinde az ama öz birkaç insan vardır. 

Edebiyata, müziğe ilgi duyar ve romantiktir. Erdoğan'ın da şiire ve müziğe olan ilgisi biliniyor.

Balık burcunun olumsuz yanları, hayalperestlik  ve dikkatsizliktir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
493
287
155
81
75
69
49