Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Kulağı Türkiye'de

Dünyanın Kulağı Türkiye'de

MAHMUT TANAL
02.09.2014 - 09:37 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 15:20

Dünyanın Kulağı Türkiye'de

Son günlerde, Almanya’dan sonra Amerika Birleşik Devletleri (ABD) esi çalışanı Edward Snowden’ın ifşa ettiği 2007 yılına ait NSA belgelerinde ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’in Türkiye’yi, Washington’daki Türk Büyükelçiliği’ni ve New York’ta bulunan BM nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’ni dinlediği ve yine aynı şekilde İngiltere’nin ise ülkemizin özellikle “enerji sektörü”ne ilişkin yasa dışı dinlemeler yaptığı iddiaları Türkiye gündemine bomba gibi düştü. En vahimi de Hükümetin bu iddiaları yalanlayamaması oldu. Türkiye’nin milyonlarca lira harcayarak aldığı önlemlere rağmen tüm Dünya’nın dinleyebildiği bir ülke olması güvenlik zaafiyetini açıkça ortaya koymaktadır. Bu iddialara ilişkin olarak da CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu soruları yöneltti.

1-  Amerika Birleşik Devletleri (ABD) esi çalışanı Edward Snowden’ın ifşa ettiği 2007 yılına ait NSA belgelerinde ABD

Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’in Türkiye’yi, Washington’daki Türk Büyükelçiliği’ni ve New York’ta bulunan BM nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’ni dinlediği iddiaları doğru mudur?

2-  İngiltere’nin ise ülkemizin özellikle “enerji sektörü”ne ilişkin yasa dışı dinlemeler yaptığı iddiaları doğru mudur?

3-  Almanya’dan sonra ABD ve İngiltere’nin yasadışı yollarla Türkiye’ye ait önemli bilgileri edinmesi konusunda ne tür önlemler alınması planlanmaktadır? Bugüne kadar alınan önlemler neden başarısız olmuştur? Bugüne kadar herhangi bir önlem alınmakta mıdır?

4-  Bu konuda istihbarat birimlerinde çalışanların ve diğer kamu görevlilerin sorumluluğu yok mudur? Sorumlular

hakkında herhangi bir işlem yapılması planlanmakta mıdır? Bugüne kadar sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmayarak başka ülkelerin yasadışı yollarla ülkemizi dinlemesi karşısında neden yeterli önlemler alınmamıştır?

5- Türkiye’nin diğer ülkeler tarafından dinlenmesinin ve bu konudaki güvenlik zaafiyetinin bu kadar kolay olma

sebepleri nelerdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0