Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Ülkemizi Temsil Eden Elektronik Dans Müziğinin En Başarılı 30 DJ'i

Dünyada Ülkemizi Temsil Eden Elektronik Dans Müziğinin En Başarılı 30 DJ'i

Digi Bebe
13.10.2015 - 13:29

Faruk Sabancı

Faruk Sabancı

Yaptığı şarkılar ile dans müziği piyasasını karıştırıp yeteneği ve başarılarıyla göğsümüzü kabartan başarılı prodüktör. Armin Van Buuren , Tiesto , Ferry Corsten gibi dünyaca ünlü isimlerin desteğini arkasına alıp müzik piyasasında emin adımlarla yükselmektedir. Aynı zamanda Emrah İş ile beraber 'Qubicon' adlı grubu kurmuşlardır.

Faruk Sabanci

Nurettin Çolak

Nurettin Çolak

Armada Music, Black Hole Recordings, Arisa Audio, gibi plak şirketleri çalışmalarını yayınlandı, Beatport'da Top 20, AudioJelly'da Top 20 ve TTNET müzikte Top 10 listelerine girmeyi basardı.

Levent Yavruoğlu ve Alper Öztürk ile Heartstrings grubununda  yer aldı. 'Coincidences & You' isimli parçalarına Mixmag dergisinde yer verildi.

'Türkiye’den tanıdığım çok iyi prodüktörler var, mesela Nurettin Çolak ve Faruk Sabancı.'

Armin Van Buuren

Nurettin Colak

Emrah İş

Emrah İş

Yaptığı 'Private Love' adlı şarkısıyla 38 milyondan fazla dinlenme sahibi olan Emrah İş bulunuyor. Başarısı ülke sınırlarının çok daha ötesine ulaşan başarılı müzisyen Ultra Music Festival dahil olmak üzere Las Vegas,Vietnam,Berlin gibi dünyanın birçok şehrinde büyük festival ve organizasyonlarda sahne almıştır.

Emrah Is

DJ Tarkan

DJ Tarkan

Dünya'nın en iyi house DJ’i ünvanına sahip, Grammy Ödüllü Roger Sanchez'in ''Roger Sanchez Presents Release Yourself Volume 9'' aldı albümüne ''Sea Through'' adlı parçasıyla girdi.

2006 yılının sonlarına doğru elektronik müzik dünyasının en önemli oylaması olarak kabul edilen “DJ MAG” dergisinin her sene yaptığı ankette dünyanın en iyi 78. DJ’i seçilmesi ve bugüne kadar Top 100’e giren ilk Türk DJ ve prodüktör olmuştur.

DJ Tarkan

Burak Yeter

Burak Yeter

Ajda Pekkan'ın oyalama beni adlı parçasına yaptığı remix ile türk listelerinde adından uzun süre söz ettiren başarılı müzisyen. Yaptığı pop remixleri ile genelde bilinir. Connection Records adında kendi plak şirketi bulunmaktadır.

Burak Yeter

Birol Giray (BeeGee)

Birol Giray (BeeGee)

Sagopa Kajmer , Ferman Akgül , Ayşe Hatun Önal gibi müzik piyasasında isim yapmış saygın kişilerle yaptığı kaliteli şarkılarıyla bilinir.  FG 93.7 radyosunun kurucularındandır. 

MixedByBeeGee

Sezer Uysal

Sezer Uysal

Dünyaca ünlü Prodigy grubunun Breathe isimli parçasına yaptığı cover ile Dubfire, Flash Brothers, Thomas Penton, Eric Entrena ve daha birçok ünlü isimden olumlu tepkiler alan Sezer Uysal, gelişimini noktalamayarak birçok kesim tarafından takdire şayan eserler ortaya koymakla iltifatlandırılmıştır. Rusya, Finlandiya, Hong Kong, Türkiye ve dunyadaki birçok elektronik müzik etkiliğinde performans göstermiştir.

Sezer Uysal

Murat Uncuoğlu

Murat Uncuoğlu

TTNET'in reklam filminden hatırladığımız başarılı dj türk elektronik müzik piyasasının ve elektronik müziğin ülkemizdeki belki de ilk temsilcilerindendir. Istanbul’un en iyi klüplerinden 7th House ve Switch’de resident DJ olan M.Uncuoğlu; Max Graham, Dave Seaman, Lemon8, Kasey Taylor, Andy Jarod, Stewart Rowell, Breeder gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaştı.

MURAT UNCUOGLU

Arman Aydın

Arman Aydın

Genç yaşına rağmen dünya elektronik müzik piyasasında adından sıkça söz ettirmeye başlayan Türk dj,prodüktör. çaldığı setlerde trance, progressive house, electro yer yer de deep house gibi genreları ustalıkla harmanlamayı bilir. Yeni jenerasyonun en yetenekli isimleri arasında gösteriliyor.

Arman Aydin

Arem Özgüç

Arem Özgüç

İlk yayınladığı şarkısından itibaren devamlı beatport  Top100 sıralamasında olan başarılı müzisyen en son Steve Aoki'nin plak şirketi DimMak etiketiyle yayınladığı 'Tell Me' adlı şarkısıyla adından sıkça söz ettiriyor.

Arem Ozguc

Ahmet Şendil

Ahmet Şendil

Ahmet Şendil aka DJ Met, müziğe olan ilgisini 1989 yılında Studio 54'te çalmaya başlayarak profesyonel platforma taşıdı. Sonrasında X-tacy, 12, 20, High End gibi kulüplerde çaldı, 2003 yılında kapanana kadar Switch'te resident DJ'lik yaptı. İstanbul dışında bir çok şehirde DJ'lik yapan Met, U.F.U.K. ile Tactics isimli projeyi yarattı ve proje kapsamında New Yorker Balo, Evo, Crystal ve Godet gibi mekanlarda performans sergiledi. Stacey Pullen, Dave Clarke, Dave Angel, Darren Roach, Jerome Pacman, Derrick May, Moloko, Red Snapper, Kosheen, Massive Attack gibi DJ'lerin/grupların performanslarında DJ'lik yaptı. Electronica Global Gathering, Creamfields Istanbul, MTV Dance Festival Istanbul gibi festivallerde yer aldı. Ayrıca kendi kurduğu plak şirketi M-Vitamine ve Bosphorus Underground'dan kayıtlar yayınladı. 

Ahmet Sendil

Alican

Alican

Türkiye'nin elektronik müziğin dahileri kabul edilen ve global dans müziği arenasinda büyük gelecek vaadeden Alican Yuksel, FG 93.7' nin en çok dinlenen programlarından birini yapiyor. Murat Uncuoğlu ile birlikte kurdukları Teknikal Rotation adlı plak şirketleriyle MANDY, Richie Hawtin, Sasha ve Luciano gibi dünyanin en önemli DJ'lerinin de dikkatini geçen Alican Yuksel, dünyanın en önemli plak şirketlerinden Get Physical Music için hazirlamakta olduğu yeni produksiyonları için yoğun bir şekilde çalışıyor.

alicany

Ferhat Albayrak

Ferhat Albayrak

Temmuz 2007'de dünyanın en büyük dans müzik festivali olan Global Gathering UK'de Londra'da sahne alan ilk Türk olan Ferhat Albayrak, Temmuz sonu itibari ile yayınlanan Carl Cox'un sınırlı sayıda üretilen ‘King Of Clubs : Six Years at Space' toplama albümünde ‘Let the Game Begin' adlı parçasını vererek uluslarası sahnede ismini daha da duyurmaya başladı.

Eylül 2007'de dünyanın en saygı duyulan plak şirketlerinden biri olan Ade Fenton'un sahip olduğu İngiliz Advanced Records'dan ‘Let the Game Begin EP'yi yayınlandı. Parçalar henüz yayınlanmadan birçok ünlü DJ'in çantasında yerini aldı.

ferhatalbayrak

Deniz Kabu

Deniz Kabu

LouLou Records, Enormous Tunes, Sleazy G, Sleazy Deep, CUFF, Koolwaters gibi önemli plak şirketlerinden çıkarttığı muhteşem parçalar ile bilinir. Yayınladığı hemen hemen her parça dünya müzik listelerinde Top100 sıralamasına girmeyi başarmıştır.  

Deniz Kabu

Discolog

Discolog

İstanbul merkezli disko'nun usta çocuğu olarak tanınan DJ, Prodüktör ve Ses mühendisi Discolog, Fransa'nın Louviers şehrinde doğdu fakat hayatının büyük kısmını istanbul'da geçirdi. Henüz 17 yaşındayken synthesizerlarla haşır neşir olan Discolog, gençlik döneminde disco, boogie ve cosmic soundlarla serüvenine devam etti. Müziğe olan duyarlılığı ile yıllar boyunca birbirinden iyi parçalar üretmeyi başaran 'Discolog', Avrupanın çeşitli kulüplerinde sahne aldı. MB Disco, Beatz for Freakz, Disco Soul Records, Babajım gibi Label Şirketleri ile çalıştı ve Todd Terje, Martin Brodin, Phunktastike gibi isimlerle aynı EP’de yer aldı. Önümüzdeki günlerde Dünya çapında label şirketi Eskimo Records ‘dan çıkaracağı 5 parçalık EP'sini yayınlamaya hazırlanıyor.

Adam Aesalon

Adam Aesalon

Murat Salman la birlikte yaptığı parçalar  Tiesto , Steve Aoki , Vinai , Ummet Ozcan gibi dünyaca ünlü isimlerin desteğini aldı.  

Adam Aesalon

Mahmut Orhan

Mahmut Orhan

Deep House, Indie Dance, Nu disco tarzlarında çok başarılı eserler veren Mahmut Orhan yaptığı prodüksiyonlar ile adından sıkça söz ettirmeyi başarmış bir müzisyendir. Chilai adlı albümü ile iTunes üzerinde popüler etiketi almıştır. Birçok organizasyon ve etkinlikte mükemmel performanslara imza atmasıyla bilinir.

Mahmut Orhan

Murat Salman

Murat Salman

Adam Aesalonla birlikte yaptığı parçalar  Tiesto , Steve Aoki , Vinai , Ummet Ozcan gibi dünyaca ünlü isimlerin desteğini aldı.  

Murat Salman

Edyra

Edyra

Asıl adı Erol Dinçer Rahmet şarkıları Nicky Romero, Showtek, Juicy M ve daha birçok ünlü müzisyen tarafından desteklenmiştir.  Quattro Music Festival ve Electropol festivallerinde Yellow Claw, Quintino, Justin Prime, Tujamo ile aynı sahneyi paylaşmıştır.

Edyra

Emre Arısev

Emre Arısev

Yaptığı şarkılar ile R3HAB,MERK & KREMONT,D.O.D,FIREBEATZ,JUICY M gibi dünyaca ünlü isimlerin desteğini alan arısev yeni jenerasyonun gelecek vaad eden çok başarılı isimleri arasında gösteriliyor.

Emre Arisev

Güneş Ergün

Güneş Ergün

Katıldığı yarışmalar ve ortak çevresi aracılığıyla tanıştığı ”Emre Arısev” ile birlikte oluşturdukları ”Tom&Jerry” projesinin ilk meyvesi Baby, bu ikilinin kitlesinden müthiş beğeni toplamış ve daha da ünlenmelerini sağlamıştır.

Steve Aoki, Showtek, R3hab, Ummet Ozcan, Hard Rock Sofa, Firebeatz, Dubvision Juicy M, Moguai gibi dünyaca ünlü isimlerle birlikte, aynı sahnede performans göstermiştir.

Gunes Ergun

BAHA

BAHA

Uğur Project

Uğur Project

Çalacağı mekana her zaman laptopu, cdleri, plakları, bilimum aksesuarıyla giden tam bir project adamı.  Çıkardığı vinly releaseleri ile adından oldukça sık söz ettirir. Tech House , Minimal , Techno gibi türlerin ülkemizdeki en başarılı isimlerindendir. 

Ugur Project

JumboMuzik

JumboMuzik

Genç yetenekler arasında gösterilen JumboMuzik ülkemizi dünya elektronik müzik piyasasında Dubstep, Trap , Drum And Bass , Techno ve Electro House türlerinde temsil etmektedir. Setlerinde genellikle bu dört müzik türünü harmanlamasıyla bilinir. Dünya müzik piyasasında yaptığı parçalar ile GTA , Destructo , Boys Noize , Black Tiger Sex Machine , Haezer , Lektrique , Aero Chord gibi isimlerin desteğini almıştır.

JumboMuzik

Tanerman

Tanerman

POWER FM'in düzenlediği Power Audio Star yarışmasında Prodüksiyon kategorisinde aralarında DJ FUNKY C, Ozan Doğulu'nun bulunduğu jüri tarafından ilk 10'a seçildi. Aynı yılda Aga B - Uçamayan Süper Kahraman adlı hip hop şarkısının altyapısını yaptı ve single'ın prodüktörlüğünü üstlendi, Klip 1.5 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

2012 yılından itibaren elektronik tınıları 808 leri ile birleştiren Tanerman, müziğine elektronik trap, dubstep vb. esintileri de ekledi. Bu sırada 'Bass Cannon' adlı dubstep radyo şovuna imza attı.

tanerman

Sercan Yanbay

Sercan Yanbay

Sahne performansıyla göz dolduran başarılı dj ülkemizdeki önemli büyük festivallerin vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelmiştir. Thomas Newson,Jordy Dazz,Gregori Klosman,Jewelz Sparks ile aynı sahneyi paylaşmıştır. Progressive House türünde eserler vermektedir. 

Sercan Yanbay

Buğra Bilecen

Buğra Bilecen

Set başında Old Vibes-ı yakalayıp geçmiş ve günümüz House müziğini sentezleyen DJ/Producer. Müzik serüveni 2006 yılında Hip-hop tarzı birlikte başladı fakat küçük yaşlarda kasetlerle haşır neşir olup, teyplerde müzikleri birleştirip kayıtlar alması onun geçmişten gelen ışığı oldu. 

Bugra Bilecen

Utku S

Utku S

Electro House , Dubstep gibi türlerde eserler ortaya koyan başarılı müzisyen kendi plak şirketinden çıkarttığı ve produksiyonunu kendisinin üstlendiği mükemmel sample paketleriyle bilinir. Müzik zevki ve tarzıyla hem sahne şovları hem de eserleriyle dünya müzik piyasasında adından oldukça sık söz ettiriyor.

Utku S.

Hüseyin Karadayı

Hüseyin Karadayı

DJ Kantik

DJ Kantik

2010 yılında dünyada en çok dinlenen türk dj olarak kayıtlara geçmiş, arama motorlarında yaklaşık 2.500.000 sayfa sonucu vererek en çok aranan ve paylaşımı en fazla olan dj ünvanına kavuşmuştur, ülkesinin sınırlarında kayıtlı en fazla fan a sahip dj olarak google gibi büyük arama motorlarının türkiyede referans gösterdiği tek dj olmuştur. Kendisinin yaptığı şarkıları nerede duysanız ahanda bizim kantik diyebileceğiniz tarzda eserler vermektedir. Ağırlıklı olarak dinleci kitlesi Apaçiler , Şahinciler dir buna rağmen müzik piyasasında ilginç bir şekilde tutunabilmeyi başarmıştır. Kimilerine göre apaçi kimilerine göre mixlerin efendisidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
45
22
18
11
9
8