Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Kalan Son 100 Kişiye Nasıl Bir Önder Olurdun?

Dünyada Kalan Son 100 Kişiye Nasıl Bir Önder Olurdun?

İstanbul Kültür Üniversitesi
26.06.2014 - 12:16 Son Güncelleme: 01.07.2014 - 20:40

1. Dünyada en son 100 kişi kaldınız ve liderleri olarak seni seçtiler. Onlara söyleyeceğin ilk şey ne olurdu?

2. Onlara karşı tutumun ne olurdu?

3. "Dinazor mu lan şu?" gibi Tehlikeli durumların üstesinden nasıl gelirsin!

4. Bir hata yaptın. Tavrın ne olurdu?

5. Seninle aynı fikirde olmayan insanlar olması doğaldır. Sen bu durumda ne yapardın?

6. Peki onların yanında kendini nasıl konumlardın?

7. Bir "Game Of Thrones" ailesi seç!

7. Bir "Game Of Thrones" ailesi seç!

8. Son olarak kendine bir slogan seç!

8. Son olarak kendine bir slogan seç!

"Jack Sheppard" gibi bir lider!

"Jack Sheppard" gibi bir lider!

'Birlikte yaşa, yalnız öl'

Resmen önder olmak için yaratılmışsın. Kendini düşünmeyi ihmal etmezsin ama insanları korumak için kendinden feragat etmek için saniye düşünmezsin. Hitabetin ve yeteneklerin doğrultusunda insanlar ağzının içine bakacak, seni takip etmekten vazgeçmeyecekler. Yer yer risk faktörleriyle uğraşacaksın, korkunu belli etmeyeceksin ama bunun aşırı havalı bir şekilde üstesinden gelip sakinleşecek ve sorunu çözeceksin. Çok iyi bir meslek önderi olacağın aşikar. Böyle bir önder olmak için senin yerin tam da burası işte.

"Joker" gibi bir lider!

'Neden bu kadar

ciddisin?'

Aşırı sakinliğin, paylaşımcılığın ve güler yüzlülüğünle iyi bir lidersin. Esprili kişiliğini hiç bir şeyi ciddiye almadığından değil, etrafındakileri sakin tutmak için ortaya çıkarıyorsun. Ama yine de disiplin dozajını ayarlayarak insanları iyi organize edebiliyorsun. Sorunların o kadar büyük sorun olduğunu düşünmeyip daha çok çözüm odaklı bir lidersin. Hadi yine iyisin, iyi. Çok iyi bir meslek önderi olacağın aşikar. Böyle bir önder olmak için senin yerin tam da burası işte.

"Jack Sparrow" gibi lider!

Kendini çok fazla düşünüyorsun ama yakınlarına da kıyamıyorsun. Bu seni sıcakkanlı bir önder yaptığı kadar otoriter de bir hale getiriyor. Yine de her türlü sorundan, krizden aşırı kreatif çözümler bularak kurtulabiliyorsun. Belki senin için iyi şeyler düşünmüyor olabilirler ama mutlulukların ve huzurlu olmalarının nedeni aslında sensin. Çok iyi bir meslek önderi olacağın aşikar. Böyle bir önder olmak için senin yerin tam da burası işte.

"Don Corleone" gibi bir lider!

Bir yerde dolaştığında 'Dikkat geliyor' diye önceden uyarmaya gerek duyacak kadar disiplinli bir öndersin.  Her şey mükemmel, herkes organize olmalıdır senin görüşüne göre. İşlerin gerçekten de mükemmel olmasının sebebi senin bu görüşünü başarıyla uygulayabilmendir. Her ne kadar insanlar seni gördüğünde laflarını resmileştirse de sen güldüğünde herkeste bir rahatlama, herkeste bir umut. Çok iyi bir meslek önderi olacağın aşikar. Böyle bir önder olmak için senin yerin tam da burası işte.

"Don Draper" gibi bir lider!

Ukalalığınla her ne kadar arkandan konuşulsa da aşırı derecede çok karizmatik bir önder olarak hafızalarda yer ediliyorsun. Kedi canını senin. O derece. Başına buyruk olsan da sorunları çözme konusunda çok farklı yöntemler kullanabilirsin ve bu konuda çok da başarılı olursun. Ayıptır söylemesi karizmandan etkilenecek insan sayısı da sayılamayacak kadar fazladır. Sana özenenler bile çıkabilir. Çok iyi bir meslek önderi olacağın aşikar. Böyle bir önder olmak için senin yerin tam da burası işte.

Dünyada geriye 100 kişi kaldığında iyi bir önder olabiliyorsan, iş dünyasında da meslek önderi olmayı başarabilirsin demektir! Ne de olsa bugünün Kültürlü öğrencileri, geleceğin meslek önderleri.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Mutlu

Jack Sheppard "Birlikte yaşa, yalnız öl"

Slaystuck

"Jack Sheppard" gibi bir lider! "Birlikte yaşa, yalnız öl" Resmen önder olmak için yaratılmışsın. Kendini düşünmeyi ihmal etmezsin ama insanları korumak için... Devamını Gör

Bufixondatree

Jack Sheppard