Görüş Bildir
Haberler
Dünya Ülkeleri Bir Sınıfa Doluşsalardı Nasıl Öğrenciler Olurlardı Sorusunun 15 Cevabı

etiket Dünya Ülkeleri Bir Sınıfa Doluşsalardı Nasıl Öğrenciler Olurlardı Sorusunun 15 Cevabı

EC was here.
30.06.2016 - 19:20

Diyelim ki bir ilkokul sınıfımız var ve bu sınıftaki çocuklar ülkelerin kişilere bürünmüş hallerini yansıtıyor. Böyle bir kurguda o sınıfın durumu acaba nasıl olurdu?

İçerikteki İsrail ve Türkiye maddeleri kaldırılmıştır arkadaşlar. Gündem malum. Okuduysanız şanslıydınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Japonya

1. Japonya

Sınıfın ineğidir bu öğrenci. En ön sırada oturur ve sürekli ders çalışır. Ödevini zamanında yapar. Elektrikler kesilmişti gibi bir bahanesi olmamıştır hiç. Hep 100 alır sınavlarından. Daha küçükken çok karışmıştır grup kavgalarına, hatta ABD ile fena kapışmışlığı vardır. Büyüdükçe bir daha da bu konulara girmemeye özen göstermiştir.

Ha bu arada, sınıfa sanal bebeği ilk getiren arkadaş budur.

2. İsviçre

2. İsviçre

Babası bankacıdır bu çocuğun. Diğer öğrenciler arasında ağız dalaşı olduğunda etliye sütlüye karışmaz hiç, ne haliniz varsa görün der. Çevresindeki zengin arkadaşları onu aralarına almak ister ama onun işi olmaz hiçbiriyle.

Zaten bu kadar zenginken neden böyle bir sınıfta okuduğunu hiç anlayamamıştır.

3. ABD

3. ABD

Sınıf başkanıdır bu çocuk. Sınıf başkanından öte kendisini sınıfın ağası olarak görür. Neler döndürdüğünü kimse bilemez. Diğer bütün çocuklar onun elinden çok çekmiştir, kimse ona karşı sesini yükseltemez. Herkes işine geldiği için onunla dost geçinmeye çalışır ancak gerçekte kimse onu sevmez. İki çocuk kavga mı ediyor, anında neymiş muhabbet diye olaya el atar. Amacı onları barıştırmak mıdır, onların bu ağız dalaşından çıkar sağlamak mıdır bilinmez.

4. İspanya

4. İspanya

Beden eğitimi dersinde takımına adam seçen, maç esnasında sürekli 'pas ver, pas ver' diye bağıran sportif çocuktur.

5. Güney Kore

5. Güney Kore

Sürekli atari salonuna giden çocuktur bu. Bu kadar çok video oyunu oynamasına rağmen dersleri de çok iyidir. Çünkü hayatını planlı yaşar, disiplinden şaşmaz. İyi eğitim almıştır. Türkiye'yle arası fena değildir ama kardeşiyle küsmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuzey Kore

6. Kuzey Kore

Yalnız takılır. Arada bir sıra arkadaşını tehdit eder, ona durduk yere sataşır. Üstelik sıra arkadaşı ikiz kardeşidir. Bazen bununla da yetinmez, en uzağındaki çocuklara bile silgi atmakla tehdit eder. Hep ters ters bakar ama bi' bok yaptığı yoktur. Sınıfın delisidir adeta. Bulaşmayıp kendi haline bırakmak en iyisidir.

7. Almanya

7. Almanya

Babası galericidir bu çocuğun. Babası her sabah son model arabasıyla onu okula bırakırken bütün çocuklar hayranlıkla bakar. İyi çocuktur aslında ama zamanında kötülükler de yapmışlığı vardır. Bu çocuk başka çocuklarla ağız dalaşına girdiğinde kaybederse Türkiye adlı çocuk da kaybediyor her nedense.

8. Çin

8. Çin

Kalabalık bir aileden gelir bu çocuk. Evine çok fazla para girer ama zengin oldukları için değil, babaları kardeşlerini kötü şartlarda çalıştırdığı için.

9. Fransa

9. Fransa

Annesi restoran işletiyor bu çocuğun. İyi bir eğitim almıştır, maddi sıkıntısı hiç yoktur. Maddi durumu iyi olmayan çocuklarla pek haşır neşir değildir, kendini elit bölgede tutmaya özen gösterir. Havasından geçilmez.

10. Rusya

10. Rusya

Sınıfın en soğuk köşesinde oturur. Hep pencere kenarındaki sıcak yere gitmek ister. Bunun için türlü türlü yöntem dener hatta. Her şeye burnunu sokar. Sınıfın tehlikelisidir. Birisi ona diklenmeye kalkıştığında hiç acımaz. Sadece ABD'ye diş geçiremez ama ona da tehditvari bakışlar atmaktan hiç çekinmez. ABD de ona aynı şekilde bakar ama ikisi de birbirinden çekinir.

Bir de kağıt uçak yapıp oraya buraya sallar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İngiltere

11. İngiltere

Kültürlü bir çocuktur, hali vakti yerindedir. Bunun sebebi dedelerinin çok hoş olmayan şeyler yapmasına bağlı olsa da...

Sınıfın popüler çocuklarıyla takılmayı severken şu günlerde bir anda aralarından ayrılmıştır artık. Ama hala bu konuda iyi yapıp yapmadığı konusunda içi içini yemektedir.

12. Suriye

12. Suriye

Gecekondu mahallesinde kendilerine yetecek kadar yaşarlarken bir gün ev ortamı günden güne kötüye gitmiştir. Ne evi kalmıştır ne de ailesi. Türkiye adlı çocuk ise kantinden bir simit aldığında onunla da paylaşmazsa içi rahat etmez.

13. Yunanistan

13. Yunanistan

Türkiye'nin bir önündeki sırada oturur bu çocuk. Arada Türkiye'yle didişir, bu iki çocuğun anaokulundaki küçük kardeşleri hep kavgalıdır. 12'li kuru boya kalemi vardır bu çocuğun ama o kalemler bir zamanlar Türkiye'nindi.

Yine de çok ortak yönleri vardır Türkiye'yle, kuzen gibidirler. Yedikleri yemekler, dinledikleri müzikler benzerdir.

Eskiden kantinden sosisli sandviç alıyorken şimdilerde çubuk krakerle yetiniyordur. Bazen ısrarla sınıfın zengin çocuklarından borç para ister her nedense.

14. Ermenistan

14. Ermenistan

Azerbaycan'la teneffüslerde kavga ederler sürekli. Birbirlerinin ağzını burnunu dağıtırlar. Çelimsiz bir çocuktur aslında ama sınıfın söz sahibi çocuklarıyla arası iyidir ve onları da kullanarak Türkiye'yi her fırsatta suçlarlar.

15. Azerbaycan

15. Azerbaycan

Kardeşiyle aynı sırada oturur. Kardeşinin adı Türkiye'dir. Arada bir Ermenistan'la yumruk yumruğa kavgaya tutuşurlar. Azerbaycan'ın başka da kimseyle sorunu yoktur. Kendi halinde sessiz sakin bir çocuktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3521
1034
403
283
172
87
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
North Baisteach

"çok sevdiği babasını erken kaybetti bu çocuk"..

Tıpkı öz babasının daha önce kendisine söylediği gibi... Türkiye öz babasını çok çok çok özledi...

gizli birisi

Ve onun izinden gitmeyi başaramadı ..

Damla

Türkiye'de iyi laf sokmuş. Üvey baba, öz baba ;)