Görüş Bildir
Haberler
Dünya Edebiyatından Hangi Roman Seni Anlatıyor?

etiket Dünya Edebiyatından Hangi Roman Seni Anlatıyor?

Osman Avcı
10.09.2014 - 11:53 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 17:08

Okurken aklınızı başınızdan alacak ve Dünya Edebiyatına damga vuran romanlardan hangisi tam olarak seni anlatıyor?

Daha önce Türk Edebiyatı ile ilgili testimiz şurada: Türk Edebiyatı'ndan Hangi Romansın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hangi edebi tarzdasın?

2. Hangisi senin favori yabancı dizi karakterin?

3. Roman haricinde en çok okuduğun şey nedir?

4. Bir roman yazsan en çok neyi kendine konu etmek istersin?

5. Sana ilham geldi ve cümleleri bir yere kaydetmen gerekiyor. İlk önce hangisine kaydedersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kadınsız bir hayat...

6. Kadınsız bir hayat...

7. Herkesin bu hayatta karşı olduğu bir şey vardır! Peki, senin karşı olduğun şey nedir?

8. Son soru: Senin bir roman olarak yazılma amacın ne ola ki?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"1984" çıktı!

"1984" çıktı!

Sen aykırı bir ruhsun. Önüne koyulan yemeği yemiyorsun yani. Dilsiz şeytan değilsin asla ve 'Susma sustukça sıra sana gelecek' en çok inandığın söz. Bu durum, senin başına bin türlü bela açsa da, mühim değil, darağacında da olsan, yine aynı şeyleri söylersin. Bunun yanında gelecek konusunda çok umutlu bir insan olmadığını söylemek gerek. Umut, zaten hayalci insanların kendini kandırması sana göre. Çünkü 'Big Brother is watching you!'

"Suç ve Ceza" çıktı!

"Suç ve Ceza" çıktı!

Sen; büyük fikirlerin, büyük ideallerin insanısın ve bu büyük fikirlerin için hemen hemen her şeyi yapabilir, kural falan tanımazsın. Zaten sana göre kural/kanun denilen şey, kural koyucuların zırvalarıdır. Bunun yanında vicdan sahibi birisin, ki senin en büyük hapishanen Sibirya değil, o sesini bir türlü dinderemediğin vicdanındır, ey baltası keskin insan!

"Küçük Prens" çıktı!

"Küçük Prens" çıktı!

Uçsuz bucaksız bir evrenin en yakışıklı/güzel prensi/prensesi sensin pek tabii ki (Buğday tarlası saçlı). Hayal dünyan o kadar geniş ki, orada battaniyenin içine fil sığabilir ya da boğa yılanı fili yutmuş da olabilir :) İnsanlarla diyalog kurmak, onlarla arkadaş olmak senin için en vazgeçilemez şey. Evren çok büyük ve keşfedecek çok şey var ayrıca. Son olarak, kahrolsun büyüklerin dünyası, yaşasın evcilleşmek isteyen tilkiler!..

"Don Kişot" çıktı!

"Don Kişot" çıktı!

Sen Modern zamanların şövalyesisin. Centilmen ve ince ruhlusun; fakat damarına basılırsa birden 'deli' gibi de olabilirsin. Süper kahraman olman ise çok büyük olasılık. Fakat bildik süper kahramanlardan değil bu; her zaman yere yıkılan, her zaman kaybeden. Hem de yel değirmenlerine karşı kaybeden... Fakat yenemiyorsan, çok güzel yenileceksin, değil mi ama!

"Ulysses" çıktı!

"Ulysses" çıktı!

Dünyanın en karmaşık insanı olman muhtemel. Nereden nereye bağlayacağın şüphelidir, beynin ise çıfıt çarşısı. Konuştuklarından, söylediklerinden anlayabilene aşk olsundur. Ama bu demek değil ki, sen safi saçmalıyorsun. Sadece insanlar seni anlayabilecek kadar zeki değil. Hani vardır ya zamanının 50 sene ilerisinde olan insanlar, heh sen işte onlardan birisin!

"Yabancı" çıktı!

"Yabancı" çıktı!

Bu dünyada anlamlı hiçbir şey yok sana göre. Her şey saçma, her şey alakasız. İnsanların isteklerini ölümüne gizlemesi ve arzularını bastırması ise ikiyüzlü bir tutum ve komik. Sen bunların farkında olduğun için yalın ve yalansız yaşıyorsun. İnsanlarsa sana bu yüzden adeta bir 'yabancı' gibi davranıyor, ki olması gereken sensin; yani sen bir antitez değil, tezin bizzatihi kendisisin. Ama yine de fark etmez, sen bunları da takmıyorsun!

"Anna Karenina" çıktı!

"Anna Karenina" çıktı!

Bir insanın 'kadın' deyince aklına sen gelirsin, burası kesin! Alımlısın bir kere. Zekansa cabası. İçgüdülerinle hareket ediyorsun ayrıca! Ancak önünde aşamayacağın öyle duvarlar var ki... Kendini kapana kısılmış gibi hissetmekte oldukça haklısın bu yüzden. Doğduğun günden beri hep baskı gördün: Aile baskısı, toplum baskısı, sorumluluklar... Şimdiyse dilediğini yapmak istiyorsun: Çünkü içgüdülerin öyle diyor. Ama işte duvarlar...

"Yüzyıllık Yalnızlık" çıktı!

"Yüzyıllık Yalnızlık" çıktı!

Dünyanın en eğlenceli yeri, senin kafanın içi. Orada öyle büyük bir dünya var ki, bu devranın tüm duyguları, tüm insanları, tüm hikayeleri, varsa diğer alemlerin tüm sırları da sığabilir oraya. Bu yüzden, senin dışındaki dünya yavan geliyor sana ve hiç çıkmak istemiyorsun beyninin eğlence parkından. Bu yüzden yüzyılların yalnızı olmaktan içten içe haz alıyorsun!

"Yüzüklerin Efendisi" çıktı!

"Yüzüklerin Efendisi" çıktı!

Senin bu dünya ya da öte dünyayla çok alakan yok. Senin işin bunların tam 'orta'sındaki 'dünya' ile. Bu ortadaki dünyanın en büyük vaları sensin. En kötüsü Sauron da senden, en iyisi olan Gandalf da. Renkli dünyanda çok mutlusun ve sana dokunmasalar orada bin yıl yaşarsın eflerinle, insanlarınla, hobbitlerinle...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
150
76
50
33
33
11