Görüş Bildir
Haberler
Dünya Doktorlarından Gezi Hekimlerine: 'Yanınızdayız'

Dünya Doktorlarından Gezi Hekimlerine: 'Yanınızdayız'

Fatih UZUN
28.09.2014 - 17:10

İstanbul’daki meslektaşları gibi Gezi eylemlerinde yaralananları tedavi ettikleri gerekçesiyle yargılanacak Ankara ve Hataylı hekimlere hem Türk Tabipler Birliği’den hem de Dünya Tabipler Birliği’nden destek geldi.

İlk dava 30 Eylül’de

Sağlık Bakanlığı, Ankara ve Hatay Tabip Odası’na ‘gezi eylemlerinde hukuka aykırı olarak yetkisiz ve kontrolsüz revir adı altında sağlık hizmet birimleri oluşturarak amaçları dışında faaliyet yürütmek’ gerekçesiyle yönetim ve onur kurulu üyelerinin görevden alınması için dava açmıştı.

Türk Tabipler Birliği, tüm doktorları, Ankara şubesi için açılan davanın 30 Eylül’deki ilk duruşması öncesinde dayanışmaya, meslektaşlarını yalnız bırakmamaya çağırdı.

Dünya Tabipler Birliği’nden ‘Yanınızdayız’ mesajı

Dünya Tabipler Birliği’nden de Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) destek mesajı geldi. Başkan Dr. Margaret Mungherera imzalı metinde, “Karşılaştığınız bu ciddi güçlüğü aşma mücadelesi verirken WMA’nın kararlı desteğinden ve olumlu yaklaşımından emin olabilirsiniz” denildi.

TTB’nin davalara dikkat çekmek için yayınladığı videoyu öven Mungherera, “Etik sorumluluklarını yerine getirme ve hastalarının haklarını koruma hakları tehdit altında olduğunda doktorların ve ülkelerindeki örgütlerinin ne yapması gerektiği konusunda gerçekten mükemmel ve esin verici bir örnek olmuş” ifadesini kullandı.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/gezi-hekimler...
İçeriğin Devamı Aşağıda

TTB’nin paylaştığı video şöyle:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0