Görüş Bildir
Haberler
Down Sendromlu Bireyler İçin Zamanı Durdurdular

etiket Down Sendromlu Bireyler İçin Zamanı Durdurdular

Alışveriş merkezinde ayna anda donan oyuncular sıradışı bir sosyal sorumluluk projesi ile adeta zamanı durdurdu.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak için düzenlenen “Zamanı Durdurma’’ projesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Down Sendromlu bireylerin farkındalığını arttırmak ve onların da var olduğu gerçeğini unutturmamak amacıyla, İskenderun’da sıra dışı bir etkinlik düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gönüllü olarak projeye destek veren oyuncular, ilk başta insanların yoğun olduğu bir alanda bir süre hareketsiz kalarak dikkatleri üzerlerine çektiler.

Daha sonra Down Sendromlu bireyler ellerindeki pankartlarla hareketsiz kalan insanların arasında gezinerek, etrafta toplanan ve merakla ne olduğunu anlamaya çalışan kalabalığa “BİZİ FARKETMENİZ İÇİN ZAMANIN DURMASI MI GEREKLİ’’ mesajını verdiler.

Farklı şekillerde durarak bir ambiyans oluşturan oyuncular,müziğin çalması ile harekete geçerek Down sendromlu bireylerin gönüllerince eğlenip dans etmesini sağladılar. Duygu dolu anlar yaşayarak şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, projeyi destekleyerek müzik bitene kadar alkışla eşlik ettiler ve bir yandan cep telefonları ile video çekerek bu güzel anları kaydettiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
86
12
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

İnanın bana, her birinizi, toplum tarafından "normal" olarak kabul edilen diğer tüm insanlardan daha çok seviyorum.. Sizlerin içinizde sevgi, saflık, samimiy... Devamını Gör

Ümmühan Ünsal

Son zamanlarda okuduğum en güzel yorumdu. Tebrikler :)

Iago Aspas

Gözlerim doldu be.. Benim de bir akrabam down sendromlu ve yaşlarımız neredeyse aynı. Küçükken hiç sevmezdim onu. Hatta Allah beni affetsin ama döverdim. Ben... Devamını Gör

observer

Komşumuzun down sendromlu küçük kızı var ve dünyanın ennn tatlı şeysi. Abartmıyorum. Yalan söylemicem ilk başta görünce bi garip gelmişti ama şu an fotoğrafı... Devamını Gör